Β’ Εθνική: Nέο μοντέλο ανάπτυξης αποκλειστικά από γηγενείς παίκτες ο ΓΑΣ Κομοτηνή

Β’ Εθνική: Nέο μοντέλο ανάπτυξης αποκλειστικά από γηγενείς παίκτες ο ΓΑΣ Κομοτηνή

Με ανάρτηση στα σόσιαλ μίντια ο ΓΑΣ Κομοτηνή ανακοίνωσε ότι από εδώ και στο εξής θα δώσει έμφαση στην αξιοποίηση νεαρών αθλητών της ευρύτερης περιοχής της Ροδόπης, με στόχο τη δημιουργία μιας ομάδας, που μακροπρόθεσμα θα αποτελείται αποκλειστικά από γηγενείς παίκτες.

Ήδη το ρόστερ για την επόμενη σεζόν στον 4ο Όμιλο της νέας Β’ Εθνικής, αποτελείται σε μεγάλο βαθμό από ντόπιους παίκτες, είτε που ανανέωσαν με τον σύλλογο, είτε που προάχθηκαν φέτος στην ανδρική ομάδα του Τάκη Φωτεινάκη από την Εφήβων.

 

Η ανακοίνωση, αναφέρει:

«Μετά από πολλά χρόνια στα γήπεδα, πολλές χαρές και λιγότερες λύπες, και προσαρμοζόμενοι στα σημεία των καιρών, όπως και στις επιταγές της τοπικής μας κοινωνίας, βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την αγωνιστική στροφή της ομάδας σε ένα ΝΕΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, βασισμένο στην προσπάθεια απόλυτης εκμετάλλευσης και ανάπτυξης νέων αθλητών από την περιοχή μας.

Στο πλαίσιο αυτό, βασισμένοι στο πρότυπο ανάπτυξης των νέων αθλητών του Αμερικάνικου Επαγγελματικού Μπάσκετ (jrnba) στις ακαδημίες μας, έχουμε ως επίκεντρο την δημιουργία ενός ανδρικού/γυναικείου τμήματος, που θα αποτελείται σχεδόν αποκλειστικά από γηγενείς παίκτες, αλλά και παίκτες με μόνιμη διαμονή στην ευρύτερη περιοχή. Παράλληλα, εκμεταλλευόμενοι την τεχνολογία δημιουργούμε συνθήκες πρωτοποριακές για τον Ελλάδικο χώρο στην προπόνηση, γεύση των οποίων ήδη πήραν οι μικροί αθλητές της ακαδημίας μας στις δωρεάν προπονήσεις που πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο Ιούνιο.

Η σταδιακή εφαρμογή του Μοντέλου Ανάπτυξης, ξεκίνησε άμεσα και αναμένεται να ολοκληρωθεί στα επόμενα χρόνια. Στόχος στο τέλος αυτής της περιόδου, η ομάδα μας να έχει προωθήσει από τις υποδομές τις, αθλητές που θα έχουν ενεργό αγωνιστικό ρόλο στην ομάδα μας και θα είναι έτοιμοι να διεκδικήσουν τις πιθανότητες τους σε ανώτερο μπασκετικό επίπεδο.

Ήδη για το επερχόμενο πρωτάθλημα της Β Έθνικης κατηγορίας, η ομάδα επέλεξε ο κορμός της να απαρτίζεται από πολλούς παίκτες βγαλμένους από τις ακαδημίες της πόλης μας, και ο μέσος όρος ηλικίας είναι μακράν ο χαμηλότερος των τελευταίων ετών.

Γνωρίζουμε ότι η προσπάθεια αυτή είναι δύσκολη, αλλά πιστεύουμε με επιμονή και προσήλωση στο Μοντέλο Ανάπτυξης, μακροπρόθεσμα η ομάδα μας θα πετύχει τον στόχο της που δεν είναι άλλος από την ανάδειξη των αθλητών.

Η διοίκηση σε συνεργασία με το προπονητικό επιτελείο εργάζονται ήδη σκληρά προς την εκπλήρωση των στόχων αυτών και θα προσπαθήσουν να κάνουν το καλύτερο δυνατό για να υποστηρίξουν τους αθλητές μας. Στην κατεύθυνση αυτή, έχουν ήδη επιτευχθεί και εξετάζονται και άλλες συνεργασίες με φορείς της περιοχή μας (πανεπιστήμιο, τοπική αυτοδιοίκηση, Περιφέρεια, Ιδιωτικά κέντρα υποστήριξης Αθλητών).

Μένοντας λοιπόν πιστοί στο μεγαλόπνοο αυτό σχέδιο είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την έναρξη λειτουργίας των ακαδημιών μας από 1η Σεπτεμβρίου 2021. Είμαστε έτοιμοι να σας υποδεχθούμε στις εγκαταστάσεις μας (2ο Λύκειο και 2ο Γυμνάσιο Κομοτηνής). Εναρμονισμένοι με το πρωτόκολλο της Γ.Γ.Α. για την λειτουργία των ακαδημιών και με πολύ μεράκι και όρεξη για δουλειά.

Για πληροφορίες και εγγραφές στην γραμματεία του συλλόγου: 2ο Λύκειο Κομοτηνής, καθημερινά!».

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό