Ξεκινούν  από την Ένωση Κυριών Δράμας-ΣΑΦ τα εκπαιδευτικά σεμινάρια στα Λύκεια ακριτικών περιοχών του νομού Δράμας σχετικά με την έμφυλη βία

Ξεκινούν από την Ένωση Κυριών Δράμας-ΣΑΦ τα εκπαιδευτικά σεμινάρια στα Λύκεια ακριτικών περιοχών του νομού Δράμας σχετικά με την έμφυλη βία

Στο πλαίσιο του έργου «ΩΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ»

Ξεκινούν  από την Ένωση Κυριών Δράμας-ΣΑΦ τα εκπαιδευτικά σεμινάρια στα Λύκεια ακριτικών περιοχών του νομού Δράμας σχετικά με την έμφυλη βία.

Με πρόδρομο την επιτυχία των εκπαιδεύσεων που είχαν λάβει χώρα το προηγούμενο σχολικό έτος, με την συμμετοχή 196 μαθητών και 15 συνοδών , η ομάδα του έργου «ΩΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ» επεκτείνει το έργο της και στις ακριτικές περιοχές του νομού.

Την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου ξεκινούν οι επιμορφώσεις δεκάδων μαθητών και μαθητριών καθώς και  συνοδών τους,  των περιφερειακών Λυκείων του νομού Δράμας στο πλαίσιο του έργου «ΩΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ». Με εισηγήτρια την κα Σεβαστή Χατζηφωτίου, αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας στο ΔΠΘ, οι μαθητές θα παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά σεμινάρια με θέμα τις αναδυόμενες μορφές έμφυλης βίας στο διαδίκτυο. Επιπλέον, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση της ιστοσελίδας του έργου (timetotalk.gr) και του διαδικτυακού παιχνιδιού Change the plot/ Be a gender hero!

Δεδομένης της δυσκολίας μετακίνησης των μαθητών και των συνοδών τους, η ομάδα του έργου αποφάσισε να πραγματοποιήσει τα εκπαιδευτικά σεμινάρια στους εκάστοτε Δήμους των συγκεκριμένων σχολείων. Συγκεκριμένα, θα γίνει προσέγγιση Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων στους δήμους Δοξάτου, Παρανεστίου και Προσοτσάνης. Σε μια περίοδο που η ενημέρωση σχετικά με την έμφυλη βία διαφαίνεται ως επιτακτική ανάγκη, είναι καθήκον όλων να μεταφερθεί το μήνυμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ισότητας των φύλλων από άκρη σε άκρη της χώρας μας.

Το έργο «ΩΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ» στοχεύει στην προαγωγή της ισότητας των φύλων και την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Συγκεκριμένα,  πραγματοποιήθηκαν δυο εκπαιδεύσεις στο προσωπικό της ΕΚΔ-ΣΑΦ και στους επιστήμονες ψυχικής υγείας των κοινωνικών υπηρεσιών του νομού Δράμας ως προς την διαχείριση των ατόμων που έχουν βιώσει κάποια μορφή βίας αλλά και όσων έχουν ασκήσει βία,  από τον Νορβηγικό φορέα «Alternative to violence». Ακόμη, διεξήχθη  πανεπιστημιακή έρευνα για τις αναδυόμενες μορφές έμφυλης βίας στο διαδίκτυο στα Πανεπιστήμια Δυτικής Αττικής, Πελοποννήσου και Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Το έργο «ΩΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης την Ένωση Κυριών Δράμας -Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας.  Το πρόγραμμα Active citizens fund ύψους € 13,5 εκ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund στην Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow. Διαβάστε περισσότερα εδώ: www.activecitizensfund.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό