«Ξεσπιτώνουν» τα Θρακιώτικα Σωματεία στην Αθήνα – Ενημέρωση χωρίς αποτέλεσμα των βουλευτών, επιστολή στον Μέτιο

«Ξεσπιτώνουν» τα Θρακιώτικα Σωματεία στην Αθήνα – Ενημέρωση χωρίς αποτέλεσμα των βουλευτών, επιστολή στον Μέτιο

Διαδικασία έξωσης ξεκίνησε η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, με ταυτόχρονη επιβολή προστίμου, εις βάρος της Πανθρακικής Ομοσπονδίας Νοτίου Ελλάδος και του Σωματείου Αλεξανδρουπολιτών Αττικής.

Από την μία έχουμε την Διακομματική Επιτροπή της Βουλής, για την Ανάπτυξη της Θράκης.

Και από την άλλη, έχουμε την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου που προβαίνει σε έξωση Θρακικών Σωματείων από ακίνητο επί της Λεωφόρου Συγγρού, στο οποίο στεγαζόταν επί 14 ολόκληρα χρόνια.

Σημειώνουμε ότι εξαιτίας της εξωστικής διαδικασίας κινδυνεύουν να χαθούν και να καταστραφούν ψηφιακά αρχεία, Θρακιώτικες στολές και άλλα πολύτιμα και σπάνια αντικείμενα από την λαϊκή παράδοση της Θράκης.

Στο ανωτέρω κτίριο στεγαζόταν η Πανθρακική Ομοσπονδία Νοτίου Ελλάδος, καθώς και το Σωματείο Αλεξανδρουπολιτών Αττικής.

Έτσι, με την συμπλήρωση εκατό (100) χρόνων από την απελευθέρωση της Θράκης και την ενσωμάτωσή της στον Εθνικό Κορμό, βλέπουμε το σκληρό πρόσωπο της Ελληνικής Γραφειοκρατίας, να αντιμετωπίζει με χείριστο τρόπο την Θράκη μας.

Για το θέμα αυτό ενημερώθηκαν οι Βουλευτές της Θράκης, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπήρξε κάποιο θετικό αποτέλεσμα.

 

Γι’ αυτό, η Πανθρακική Ομοσπονδία Νοτίου Ελλάδος απέστειλε προς τον Περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας-Θράκης, το κατωτέρω έγγραφο.

* * *
Προς
Τον Αξιότιμο Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης κύριο Μέτιο
Κοινοποίηση Κυρία Κοσμίδου

Σεβαστέ Κύριε Περιφερειάρχη 

Δια της παρούσης επιστολής ερχόμαστε να ενημερώσουμε για μια άδικη ενέργεια της Ελληνικής Εταιρείας Ακινήτων η οποία μετά από κοινοποίηση προς την Κτηματική Υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών προέβη σε αυθαίρετη εις βάρος μας διοικητική αποβολή και μας επέβαλε υπέρογκο διοικητικό πρόστιμο δήθεν αυθαίρετης κατάληψης μεσούσης της πανδημίας του Κορωνοιού, με αποτέλεσμα να λάβουμε μόλις πρόσφατα εντελώς τυχαία γνώση της επιδόσεως με το αιτιολογικό της δήθεν αυθαίρετης κατάληψη και χρήση ακινήτου της επί της Λεωφόρου Συγγρού 137, όπου στεγαζόμαστε ως Πανθρακική Ομοσπονδία Νότιας Ελλάδας με μεγάλο αριθμός πρωτοβάθμιων Θρακικών Πολιτιστικών Σωματείων επί σειρά ετών, δυνάμει των έγγραφων παραχωρήσεων και νομιμοποιητικών εγγράφων που η ίδια η ΕΤΑΔ μας παραχώρησε έως και το έτος 2027. Για τα εν λόγω νόμιμα παραχωρητήρια είχαμε αρμοδίως ενημερώσει προσκομίζοντας αποδεικτικό υλικό και δημόσια έγγραφα 150 σελίδων που αποδεικνύουν τη νομιμότητα της παραμονής μας στο χώρο μέχρι το αναφερόμενο έτος 2027 προς την Διευθύνουσα Ηγεσία της ΕΤΑΔ στις αρχές του 2021, αλλά αυτή άνευ ετέρας ειδοποιήσεως μας επέδωσε δια μέσου της Κτηματικής Υπηρεσίας κλήση προς εγκατάλειψη του ακινήτου δια της μεθόδου της διοικητικής αποβολή μετά εξαιρετικά υψηλού προστίμου. 

Ενημερωτικά αναφέρουμε ότι εάν συμβεί η ως άνω απειλούμενη ενέργεια ο Θρακικός Ελληνισμός θα υποστεί καίριο πλήγμα θα βρεθεί κυριολεκτικά στο δρόμο και θα απολέσει δεκάδες πολύτιμα αρχεία του, παραδοσιακές φορεσιές, θα διαλυθούν χορευτικά συγκροτήματα και θα υποστεί καίριο πλήγμα η Θρακική Πολιτιστική Παράδοση και Πολιτισμός στην καρδιά της Ελλάδας το Λεκανοπέδιο Αττικής. 

Ως εκ τούτου παρακαλούμε όπως προβείτε σε κάθε κατά την κρίση σας δέουσα ενέργεια προκειμένου να αποτραπεί η άδικη αποβολή των Θρακικών Σωματείων από το χώρο αυτό που νόμιμα κατέχουμε και νόμιμα μας είχε παραχωρηθεί καθώς και τη διαγραφή του σχετικού προστίμου της αυθαίρετης κατάληψης του χώρου, η οποία ουδέποτε συνέβη. 

Συνημμένα σας υποβάλλουμε σχετικές μας Επιστολή προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΑΔ και την Κτηματική Υπηρεσία.

Με τιμής

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας

Η Πρόεδρος Χριστίνα Αθανασιάδου
Η Γενική Γραμματέας Ελίνα Πέππα
Ο Νομικός Σύμβουλος Δρ Σταμάτιος Γεωργούλης, Διδάκτορας Διεθνούς Δικαίου, Πληρεξούσιος Δικηγόρος Πανθρακικής Ομοσπονδίας Νότιας Ελλάδας

Πηγή: elthraki.gr/

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό