Υλοποίηση του έργου CultGamEdu

Υλοποίηση του έργου CultGamEdu

H εβδομάδα από τις 11 έως τις 15 Οκτωβρίου 2021 ήταν ιδιαίτερα γόνιμη για την υλοποίηση του έργου του ΓΕΛ Ιάσμου Erasmus+227 CultGameEdu. Όλοι οι εταίροι συναντηθήκανε στην Τενερίφη μετά από πρόσκληση του σχολείου της Ισπανίας IES El Sobradillo, το οποίο διοργάνωσε ένα πολύ πλούσιο πρόγραμμα.

Αρχικά, καταφέρανε επιτέλους να συναντηθούνε δια ζώσης όλοι εμείς που συναντιόμαστε εδώ και αρκετούς μήνες πάντα μέσω τηλεδιάσκεψης ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Oι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συστηθούν και να εξηγήσουν τους στόχους του οργανισμού τους.

Επιπλέον, μπορέσανε να μάθουμε σε βάθος τι είναι η παιχνιδοποίηση. Τόσο σε θεωρητικό επίπεδο, από τον καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου κ. Τσομή Γεώργιο και τους συνεργάτες του, όσο και σε πρακτικό επίπεδο χάρη στα παραδείγματα που δόθηκαν από το Meraki  Projectes. Υπήρξαν επίσης συνεδρίες για τον καθορισμό των στοιχείων, των μηχανισμών και της δυναμικής που θα αποτελέσουν μέρος της ψηφιακής εφαρμογής του έργου μας.

Τέλος, οι οικοδεσπότες από το IES El Sobradillo εμπλούτισαν την επίσκεψή με δραστηριότητες που σχετίζονται με την εξαιρετική πολιτιστική κληρονομιά της Τενερίφης, για παράδειγμα, με ξενάγηση στη Σάντα Κρουζ και επίσκεψη στις πυραμίδες του Güímar. Συνολικά ήταν μια αξέχαστη εμπειρία και προοιωνίζεται ένα πολύ εποικοδομητικό έργο.

Το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή επιτροπή και υπεύθυνη μονάδα υλοποίησης για την Ελλάδα είναι το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό