Υπάρχει σοκολάτα που μας βοηθάει να χάσουμε βάρος και  αποτρέπει τον σχηματισμό πέτρας στα νεφρά; Κι όμως υπάρχει!

Υπάρχει σοκολάτα που μας βοηθάει να χάσουμε βάρος και αποτρέπει τον σχηματισμό πέτρας στα νεφρά; Κι όμως υπάρχει!

Μια χημική ουσία, που ονομάζεται θεοβρωμίνη και βρίσκεται στους κόκκους κακάο και σε αφθονία στο γάλα και τη μαύρη σοκολάτα, έχει δυνητικά οφέλη για την υγεία για τον άνθρωπο, σύμφωνα με επιστήμονες.

Η θεοβρωμίνη βρίσκεται στους σπόρους του κακαόδεντρου που ευδοκιμεί στην τροπική Νότια Αμερική. Τα κακά νέα είναι ότι μπορείτε να καταναλώνετε το πολύ 20 γραμμάρια την ημέρα.

Άλλες θετικές επιδράσεις που μπορεί να έχει η θεοβρωμίνη στην υγεία

Μια μελέτη διαπίστωσε ότι προάγει τη διάσπαση του λίπους και θα μπορούσε να βοηθήσει στη θεραπεία ή πρόληψη εγκεφαλικών επεισοδίωνκατάθλιψης και ασθενειών όπως το Πάρκινσον και το Αλτσχάιμερ.

Θα μπορούσε επίσης να τονώσει τη διάθεσή σας και τον εγκέφαλό σας και να τον προστατεύσει από τη γνωστική έκπτωση που σχετίζεται με την ηλικία.

Σύμφωνα με τη μελέτη, η θεοβρωμίνη έχει λίγες παρενέργειες και θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει στη μείωση της αρνητικής επίδρασης που μπορεί να έχει η υψηλή χοληστερόλη στη μνήμη.

Η μελέτη, που πραγματοποιήθηκε από μια ομάδα από το Πανεπιστήμιο Zhengzhou στην Κίνα, διαπίστωσε ότι η συγκεκριμένη χημική ουσία έχει προστατευτικά αποτελέσματα στα νεφρά και θα μπορούσε να αποτρέψει τις πέτρες στα νεφρά. Μπορεί ακόμη και να διευκολύνει τον βήχα και να σκληρύνει τα δόντια των παιδιών.

Εντυπωσιακά τα ευρήματα της ανασκόπησης

Η ομάδα μελέτησε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο τα τελευταία 23 χρόνια. «Η θεοβρωμίνη επιδεικνύει νευροπροστατευτικά χαρακτηριστικά, ενισχύει τη γνωστική λειτουργία και υπόσχεται τον μετριασμό της γνωστικής έκπτωσης που σχετίζεται με την ηλικία. Παρουσιάζει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και συμβάλλει στη διαχείριση του βάρους», είπαν οι ερευνητές.

«Η κατανάλωση κακάο για περισσότερες από τέσσερις εβδομάδες και λιγότερο από 20 γραμμάρια την ημέρα έχει στατιστικά σημαντικά ευεργετικά αποτελέσματα στον Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) και στο σωματικό βάρος. Ωστόσο, το μέγεθος της επίδρασης είναι μικρό», υποστηρίζει μία από τις μελέτες που αναλύθηκαν.

Όμως, η υψηλότερη κατανάλωση μπορεί να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα. Σημειώνεται ότι οι κόκκοι κακάο περιέχουν περίπου 3,3% θεοβρωμίνη.

Πηγή: oloygeia.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό