«Υπάρχουν ευθύνες για την μη έγκυρη αντιμετώπιση της φωτιάς»

«Υπάρχουν ευθύνες για την μη έγκυρη αντιμετώπιση της φωτιάς»

Ενημέρωση Ι. Αχμέτ για την πυρκαγιά στο Παπίκιο από τον υπουργό Χ. Στυλιανίδη

«Υπάρχουν ευθύνες για την μη έγκυρη αντιμετώπιση της φωτιάς»

  • Στο κέντρο επιχειρήσεων του υπουργείου Κλιματικής Αλλαγής ο βουλευτής Ροδόπης
  • Η πολιτική και φυσική ηγεσία του Υπουργείο δεν θεωρεί ότι η πυρκαγιά αυτήν την ώρα ενέχει κινδύνους τόσο για το δάσος όσο και για την δημόσια υγεία
  • Η πυρκαγιά έχει οριοθετηθεί περιμετρικά προς την κορυφή του βουνού με στόχο να μην υπάρξει κίνδυνος επέκτασης της
  • Τα ιδιωτικά μέσα δασοπυρόσβεσης έφυγαν με τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου
  • Ι. Αχμέτ: « Πρωτεύει η ενημέρωση των συμπολιτών μας, η κοινωνική εγρήγορση και οικολογική ευαισθησία και η ανάδειξη των ευθυνών εκεί όπου υφίστανται»

Νωρίς σήμερα το πρωί ο βουλευτής Ροδόπης, Ιλχάν Αχμέτ επισκέφθηκε στο υπουργείο του τον υπουργό Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη προκειμένου να ενημερωθεί άμεσα ια υπεύθυνα από την πολιτική και φυσική ηγεσία για την εξέλιξη της πυρκαγιάς που μαίνεται για ενδέκατη μέρα στο Παπίκιο όρος και έχει προκαλέσει την εύλογη ανησυχία των πολιτών της Θράκης γενικότερα για τις επιπτώσεις στο φυσικό περιβάλλον και τη δημόσια υγεία.

Ο βουλευτής Ροδόπης επέμεινε στην κατάσβεση της κατά το δυνατόν γρηγορότερα διότι η παράταση του φαινομένου εμβάλει σε ανησυχία την τοπική κοινωνία και προκαλεί εύλογες απορίες για τις δυνατότητες της κρατικής μηχανής.

Ο κ. Χρήστος Στυλιανίδης οδήγησε τον βουλευτή Ροδόπης στο κέντρο επιχειρήσεων και σε πραγματικό χρόνο ο Ιλχάν Αχμέτ έλαβε ενημέρωση από τον στρατηγό Θεόδωρο Βαγγιό για την εξέλιξη του φαινομένου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έλαβε, τα ιδιωτικά μέσα πυρόσβεσης έχουν φύγει λόγω της λήξης της αντιπυρικής περιόδου, ενώ στο σημείο συνεχίζουν να επιχειρούν τα κρατικά μέσα δασοπυρόσβεσης. Η πολιτική και φυσική ηγεσία του Υπουργείο δεν θεωρεί ότι η πυρκαγιά αυτήν την ώρα ενέχει κινδύνους τόσο για το δάσος όσο και για την δημόσια υγεία, αφού είναι έρπουσα και δεν απειλεί το δάσος της οξιάς που εντοπίζεται στο ανάγλυφο της συγκεκριμένης περιοχής.

Στην μάχη της κατάσβεσης συμμετέχουν εναέρια μέσα και ειδικότερα δύο C415 και ένα ελικόπτερο Chinook, ενώ προσωπικό αποτελούμενο από 120 άτομα συνολικά εμπλέκεται στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση των εστιών αναζωπύρωσης, με την επίγεια πρόσβαση στα σημεία να μην είναι δυνατή.

Ο στρατηγός Βαγγιός ενημέρωσε τον βουλευτή Ροδόπης ότι η πυρκαγιά έχει οριοθετηθεί περιμετρικά προς την κορυφή του βουνού με στόχο να μην υπάρξει κίνδυνος επέκτασης της, ενώ δεσμεύτηκε ότι δεν θα αποχωρήσει από την περιοχή κανένα εναέριο μέσο πριν υπάρξει η οριστική της κατάσβεση.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη ολοκλήρωση της ενημέρωσης που είχε στο υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, ο κ. Ιλχάν Αχμέτ, επεσήμανε ότι είναι λυπηρό το γεγονός ότι η φωτιά δεν κατασβέστηκε από τις πρώτες ώρες της εκδήλωσής της και σε αυτό το επίπεδο εντοπίζονται πολιτικές ευθύνες. Διευκρίνισε, ωστόσο ότι έμεινε ικανοποιημένος από  την άμεση ενημέρωση που του παρείχαν οι κ.κ. Χ. Στυλιανίδης και Θ. Βαγγιός, σημειώνοντας ότι οι φωτιές και τα φυσικά φαινόμενα δεν μπορεί να αποτελούν πεδία λαϊκισμού και επίλυσης πολιτικών διαφορών. «Αντιθέτως, πρωτεύει η ενημέρωση των συμπολιτών μας, η κοινωνική εγρήγορση και οικολογική ευαισθησία και η ανάδειξη των ευθυνών εκεί όπου υφίστανται»,  κατέληξε ο βουλευτής Ροδόπης.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό