Υπό έλεγχο η φωτιά σε δασική έκταση στο Ωραίο

Υπό έλεγχο η φωτιά σε δασική έκταση στο Ωραίο

Υπό έλεγχο κατάφεραν να θέσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις τη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής, σε δασική έκταση στην περιοχή Ωραίο στην Ξάνθη, κοντά στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Η φωτιά έγινε άμεσα αντιληπτή και υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση από πλευράς της Πυροσβεστικής, με εναέρια μέσα και επίγειες δυνάμεις να σπεύδουν στο σημείο.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εκδηλώθηκε η φωτιά δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστές, ωστόσο πρόκειται για μια δύσβατη περιοχή, μακριά από κατοικίες και ως εκ τούτου δεν απειλήθηκαν σπίτια ή οικισμοί.

Οι εναέριες ρίψεις νερού αποδείχθηκαν σωτήριες, καθώς περιόρισαν τη φωτιά πριν αυτή επεκταθεί. Τόσο τα πυροσβεστικά αεροπλάνα που επιστρατεύτηκαν όσο και το ελικόπτερο προχώρησαν σε ανεφοδιασμό από την παραθαλάσσια ζώνη, με αποτέλεσμα να γίνεται αντιληπτή η παρουσία τους τόσο από τους κατοίκους μέσα στην πόλη όσο και από τους λουόμενους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του XanthiNea.gr το μέτωπο της φωτιάς ήταν μερικά χιλιόμετρα πάνω από το Δασικό Χωριό, σε ρεματιές κάτω από το Γυφτόκαστρο.

Όπως αναφέρει ο Διοικητής της Π.Υ. Ξάνθης, οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μια καμμένη έκταση μερικών στρεμμάτων, ενώ οι Πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να παραμένουν στο σημείο και να επιχειρούν, υπό τον φόβο πιθανών αναζωπυρώσεων.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό