Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στη Ροδόπη- Επανέρχεται η απαγόρευση κυκλοφορίας σε 7 δασικές περιοχές

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στη Ροδόπη- Επανέρχεται η απαγόρευση κυκλοφορίας σε 7 δασικές περιοχές

Για την Τρίτη 9 Ιουλίου, υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς -κατηγορία κινδύνου πυρκαγιάς 3 (υψηλή) προβλέπει για το Νομό Ροδόπης ο Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), λόγω μορφολογίας εδάφους, τοπικών ανέμων και συνθήκες καύσωνα.

Γι’ αυτό το λόγο η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας ΑΜΘ έθεσε σε εφαρμογή το μέτρο της απαγόρευσης διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων με εξαίρεση των περιπτώσεων που αναφέρονται στο άρθρο 130 του ν.4926/2022 (πρόσωπα που κατοικούν ή εργάζονται στις περιοχές του άρθρου 129, αποκλειστικά για την μετακίνηση τους από και προς την κατοικία ή εργασία τους, καθώς και πρόσωπα που μετακινούνται εντός του οδικού δικτύου), εντός των κάτωθι δασών, δασικών εκτάσεων, πάρκων και αλσών:

1. Δάσος περιοχής Νυμφαίας Κομοτηνής, του Δήμου Κομοτηνής.

2. Δασύλλιο Μέσης, στην παραλιακή ζώνη Μέσης του Δήμου Κομοτηνής.

3. Χώρος Αναψυχής «Προφήτη Ηλία», περιοχής δυτικά του οικισμού Ιάσμου, του Δήμου Ιάσμου.

4. Περιαστικό Άλσος Σαπών, του Δήμου Μαρωνείας Σαπών. 5. Δασύλλιο περιοχής Τουριστικού Ιμέρου, του Δήμου Μαρωνείας Σαπών.

6. Δάσος παραλιακής ζώνης, στην τοποθεσία Καψάλα Ιμέρου, του Δήμου Μαρωνείας Σαπών.

7. Δάσος παραλιακής ζώνης Κρυονερίου, του Δήμου Μαρωνείας Σαπών

Η Αυτοτελής Δ/νση Πολιτικής Προστασίας της ΠΑΜΘ συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό