2η Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής και πίτα από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής

2η Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής και πίτα από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής

Η 2η ΤΑΚΤΙΚΗ συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής πραγματοποιήθηκε, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (2ος όροφος) στο Πολυλειτουργικό Κέντρο Κομοτηνής (Μαρασλή 1) στις 26 Ιανουαρίου.

Πριν την έναρξη της συνεδρίασης πραγματοποιήθηκε κοπή Βασιλόπιτας για το νέο έτος. Την Βασιλόπιτα ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής, κ.κ. Παντελεήμων.

Τυχερός της πίτας ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Δημήτρης Καρασταύρου, ο οποίος και κέρδισε ένα καλάθι χειροποίητων προϊόντων από το παρασκευαστήριο «Αξίζω ΙΚΕ» του Συλλόγου Μέριμνας ΑμεΑ Νοητικής Υστέρησης Ν. Ροδόπης «Άγιοι Θεόδωροι».

Νωρίτερα, ο Μητροπολίτης Μαρωνείας & Κομοτηνής κκ Παντελεήμων ευλόγησε τη βασιλόπιτα. Χαρακτήρισε την αίθουσα συνεδρίασης «ιερό χώρο» κι επέστησε την προσοχή στους συμβούλους ότι «εκφράζετε τους ανθρώπους που σας έστειλαν εδώ, γιατί σας εμπιστεύτηκαν», γι’ αυτό τους παραίνεσε να δίνουν όλο τους τον εαυτό στην επιτέλεση του καθήκοντος.

Μετέφερε τις ευχές για την τρέχουσα χρονιά και εξέπεμψε μήνυμα ενότητας: «εδώ μέσα θα έχετε διαφορετικές απόψεις, γιατί εδώ εκφράζεται η δημοκρατία, αλλά θα σας παρακαλούσα, όταν φεύγετε από αυτό το χώρο, να είστε αγαπημένοι κι ενωμένοι». Ολοκληρώνοντας το λόγο του χαρακτηρίζοντας την Κομοτηνή μία όμορφη πόλη, που «δεν έχει να ζηλέψει καμία άλλη».

«Να σας διαβεβαιώσω ότι αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο, πραγματικά αγαπά την πόλη, σέβεται την εντολή που έλαβε στις εκλογές από τους συμπολίτες μας και προσπαθεί σε κάθε συνεδρίαση με κάθε απόφαση που λαμβάνει αυτή να είναι προς το συμφέρον της πόλης και των δημοτών» σημείωσε στο χαιρετισμό της η πρόεδρος του ΔΣ Κλεοπάτρα Στογιαννίδου.

Υποστήριξε ότι παρά τις δύσκολες συνθήκες, όπως ο κορωνοϊός, «γίνεται μία σπουδαία δουλειά» από αυτοδιοικητικούς και υπαλλήλους του Δήμου, ενώ δήλωσε «περήφανη» διότι υπάρχει αγαστή συνεργασία των παρατάξεων στα έδρα και «ποτέ δεν υπάρχει στείρα διαφωνία και στείρα αντιπολίτευση, αντίθετα υπάρχει ομοφωνία σε κάθε απόφαση που είναι για το καλό της πόλης κι αυτό τιμά όλους».

Τις ευχές του μετέφερε κι ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης, σημειώνοντας ότι το 2023 είναι προεκλογική χρονιά, αλλά όπως υποστήριξε «το Δημοτικό Συμβούλιο έχει αποδείξει ότι δεν επηρεάζεται». Σύμφωνα με τον δήμαρχο κι αυτή τη χρονιά θα υπάρξουν «καλές αποφάσεις κι εποικοδομητική συζήτηση», γιατί όλοι οι σύμβουλοι «ζούμε στην πόλη, την αγαπάμε και προσπαθούμε για το καλύτερο».

Όσον αφορά τα θέματα της ημερήσιας διάταξης συζητήθηκαν :

  • Επί αιτήματος τροποποίησης εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου πόλης Κομοτηνής, στην οδό Ι.Βλαμίδη, σε τμήμα του Ο.Τ. Β 13 (υπ΄αριθ. 1/2023 Α.Ε.Π.Ζ.).
  • Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πόλη Κομοτηνής (υπ΄ αριθ. 2/2023 ΑΕΠΖ).
  • Έγκριση ή μη αίτησης πολίτη περί υπαγωγής σε ρύθμιση ισόποσων δόσεων κατ’ εφαρμογή του άρθρου 67 του ν. 4483/2017 οφειλής του, που προκύπτει από την υπ. αριθμ. 4/1979 πράξη διάνοιξης τμήματος της οδού Βάρδα.
  • Έγκριση ή μη εκμίσθωσης δημοτικής έκτασης εμβαδού 52,02 τ.μ. της κοινότητας Κοσμίου Δήμου Κομοτηνής, για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων χωρίς δημοπρασία.
  • Έγκριση ή μη τοποθέτησης τεχνητών φωλιών για Κιρκινέζια (Falco naumani) στο κτήριο της πρώην κοινότητας Αγίων Θεοδώρων.
  • Έγκριση ή μη μερικής αναμόρφωσης του εν χρήσει προϋπολογισμού του Δήμου, έτους 2023 για 1η φορά (υπ΄αριθ. 8/2023 ΑΟΕ).
  • ΄Εγκριση ή μη τριμηνιαίας έκθεσης υλοποίησης του προϋπολογισμού του Δήμου Δ΄ τριμήνου 2022 (αριθμ. 9/2023 ΑΟΕ).
  • Καθορισμός εξόδων παράστασης Αντιπροέδρου του Ν.Π.Δ.Δ. «Κέντρο Μέριμνας και Αλληλεγγύης (ΚΕ.ΜΕ.Α.) Δήμου Κομοτηνής».
  • Ορισμός εκπροσώπου (τακτικού και αναπληρωτή) για τη συμμετοχή του Δήμου στην Επιτροπή Διαχείρισης του Τοπικού Προγράμματος LEADER 2023-2027 Περιφερειακών Ενοτήτων Ροδόπης και Ξάνθης.
  • Ορισμός δύο Δημοτικών Συμβούλων και ενός δημότη με τους αναπληρωτές τους, για τη συγκρότηση της επιτροπής επίλυσης με συμβιβασμό φορολογικών διαφορών του Δήμου  (άρθρο 32 Ν. 1080/80)».

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό