Δημήτρης Χαρίτου : «Το παρακράτος των υποκλοπών πηγαίνει χέρι χέρι με τις πολιτικές που φτωχοποιούν την κοινωνία και υπηρετούν την αισχροκέρδεια μιας οικονομικής ελίτ»

Δημήτρης Χαρίτου : «Το παρακράτος των υποκλοπών πηγαίνει χέρι χέρι με τις πολιτικές που φτωχοποιούν την κοινωνία και υπηρετούν την αισχροκέρδεια μιας οικονομικής ελίτ»

Ομιλία βουλευτή Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρη Χαρίτου στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας

  • Το πόρισμα της Ανεξάρτητης Αρχής (ΑΔΑΕ) αποκαλύπτει τη δράση μιας παρακρατικής οργάνωσης με ενορχηστρωτή τον κύριο Μητσοτάκη.
  • Εξηγείστε ποιος είναι ο λόγος της εθνικής ασφάλειας για τον οποίο παρακολουθείται για δύο χρόνια η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων;

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Χαρίτου στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην κυβέρνηση, σημείωσε αρχικά:

«Τα αποτελέσματα της έρευνας μιας Ανεξάρτητης Αρχής της ΑΔΑΕ που από το Σύνταγμα είναι υποχρεώνει να διασφαλίζει το απόρρητο της Επικοινωνίας των πολιτών, σας έκανε να χάσετε το έδαφος κάτω από τα πόδια σας. Για να μην πω, βλέποντας εδώ στα έδρανα μια πλειάδα υπουργών ότι μάλλον έχετε χάσει και τον ύπνο σας.

Έξι μήνες τώρα με την δυσοσμία του σκανδάλου των υποκλοπών να δηλητηριάζει την πολιτική ζωή κάνατε ό,τι ήταν μα ό,τι ήταν δυνατό με την πλειοψηφία που διαθέτετε στη Βουλή, επιστρατεύοντας όλα τα μέσα, για να ενταφιάσετε το σκάνδαλο.

Υπονομεύσατε κάθε πρωτοβουλία της αντιπολίτευσης για να υπάρξει φως και να λάμψει η αλήθεια. Με την επίκληση του απορρήτου, τις απειλές με ποινές κάθειρξης δεκαετίας σε όποιον μιλήσει είτε στη Βουλή είτε στην εξεταστική επιτροπή κρατήσατε ερμητικά κλειστά τα στόματα, δείγμα πραγματικής ομερτά.

Ακόμη και η νομοθετική ρύθμιση που ψηφίσατε στη Βουλή ήταν για να νομιμοποιήσετε εκ των υστέρων τις πράξεις συγκάλυψης του σκανδάλου των υποκλοπών.

Ένα μα ένα μόνο στόχο είχατε, να μείνει στο απυρόβλητο ο κύριος Μητσοτάκης. Που υποχρεώθηκε εκ των πραγμάτων να παραδεχθεί την παρακολούθηση πολιτικού αρχηγού ως μια κακή στιγμή».

Ειδικότερα μιλώντας για το πόρισμα της ΑΔΑΕ ο κος Χαρίτου τόνισε:

«Και τώρα κύριοι που η Ανεξάρτητη Αρχή μετά από έλεγχο που έκανε στους παρόχους της κινητής τηλεφωνίας όπως ήταν υποχρεωμένη να κάνει.

Τώρα που  έφερε στο φως τα στοιχεία που συγκέντρωσε, τις αποδείξεις που μιλούν με αριθμούς τηλεφώνων και ονόματα για τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ όχι μόνο ενός αλλά δέκα μέχρι σήμερα προσώπων, υπουργών, βουλευτών, δημοσιογράφων, της ηγεσίας του στρατεύματος.

Τώρα λοιπόν που ο ίδιος ο κύριος Μητσοτάκης επέλεξε εξαρχής να έχει υπό τον απόλυτο έλεγχό του την ΕΥΠ αναλαμβάνει πλήρως και εξολοκλήρου την αποκλειστική ευθύνη των παρακολουθήσεων και της δημοκρατικής εκτροπής.

Σήμερα πια ο βασιλιάς είναι γυμνός.

Φοβόσασταν κύριοι μια τέτοια εξέλιξη αλλά δεν περιμένατε να βρείτε απέναντί σας έντιμους δικαστές. Άλλωστε είχατε δείξει πόσο αδίστακτοι είστε όταν οδηγήσατε στο Ειδικό Δικαστήριο την εισαγγελέα διαφθοράς την κυρία Τουλουπάκη γιατί έκανε έντιμα τη δουλειά της.

Τώρα που βλέπετε ότι δεν περνούν οι φοβέρες και οι απειλές σας, ότι έχει υψωθεί απέναντί σας τείχος δημοκρατικής εγρήγορσης και υπεράσπισης του κράτους δικαίου.

Τώρα που αντιλαμβάνεστε ότι με την πρόταση μομφής που κατατέθηκε έχετε απέναντι σας σύσσωμη όλη την αντιπολίτευση. Όχι απλώς χάσατε την ψυχραιμία σας αλλά βυσομανάτε με χυδαίες επιθέσεις, σε βάρος των δικαστικών λειτουργών που έκαναν το καθήκον τους.

Για ένα μα για ένα μόνο πράγμα αποφεύγετε να μιλήσετε όπως ο διάολος το λιβάνι. Δεν απαντάτε για τα στοιχεία, τις απτές αποδείξεις που τόσο καιρό ζητούσατε και τώρα με το πόρισμα της Ανεξάρτητης Αρχής έρχονται να ρίξουν άπλετο φως και αποκαλύπτουν τη δράση μιας παρακρατικής οργάνωσης με ενορχηστρωτή τον κύριο Μητσοτάκη».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας  του ο βουλευτής είπε με έμφαση:

«Σας εγκαλούμε λοιπόν γιατί παραβιάζετε με τον πιο βάναυσο τρόπο το κράτος δικαίου που δε συνάδει με ευρωπαϊκή χώρα.

Η παραβίαση των προσωπικών δεδομένων, η υπονόμευση της δημοκρατίας πηγαίνουν χέρι χέρι με τις πολιτικές σας που φτωχοποιούν την πλειοψηφία της κοινωνίας, τη μεσαία τάξη και θρυμματίζουν τα όνειρα της νέας γενιάς.

Το παρακράτος των υποκλοπών που στήσατε πηγαίνει γάντι με το παρακράτος των αδιαφανών και απευθείας αναθέσεων σχεδόν 10 δις σε κολλητούς και υμετέρους. Είναι απόλυτα προσαρμοσμένο να υπηρετεί την αισχροκέρδεια μιας οικονομικής ελίτ, την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και της λαϊκής πρώτης κατοικίας.

Σας εγκαλούμε γιατί σε συνθήκες γεωπολιτικής αστάθειας και απειλών που δέχεται η χώρα μας, εκθέτετε την εθνική ασφάλεια της πατρίδας μας, όταν εμπλέκετε την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων στα ρυπαρά παίγνια των υποκλοπών και των εκβιασμών τύπου μαφίας.

Τώρα κύριοι με τις αποδείξεις του πορίσματος που ήρθαν στο φως έχει υποχρέωση ο κύριος Μητσοτάκης να δώσει απαντήσεις σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες.

Ποιος ο λόγος εθνικής ασφάλειας για τον οποίον παρακολουθείτο για σχεδόν δύο χρόνια η ηγεσία του στρατεύματος; Ήταν επικίνδυνοι για την εθνική ασφάλεια; Ήταν ύποπτοι για κάτι που εμείς ή ο ελληνικός λαός δεν γνωρίζουμε και πρέπει να μας το πει αύριο ο κύριος Μητσοτάκης; Αν υπάρχει κάτι γιατί τους άφησε να μείνουν στη θέση τους;

Άκουσα με πολύ προσοχή τον ναύαρχο Αποστολάκη να δηλώνει μεταξύ άλλων ότι αν υπήρχε ανάλογη συμπεριφορά απέναντί του από την πολιτική ηγεσία θα είχε παραιτηθεί και δεν σας κρύβω, ότι προβληματίστηκα σοβαρά.

Με τις αποδείξεις που ήρθαν στο φως, θα πρέπει να υπάρξουν απαντήσεις. Ποιος ο λόγος εθνικής ασφάλειας που παρακολουθείτο για 9 μήνες ο τότε υπουργός Ενέργειας κύριος Χατζηδάκης; Αν δεν απαντηθεί δικαιούμαστε να θεωρούμε ότι υπάρχουν σκιές στην διαχείριση των πολλών δις ευρώ στον χώρο της Ενέργειας, την ώρα που η κοινωνία και η επιχειρηματικότητα συνθλίβεται μέσα στην ενεργειακή κρίση».

Ο βουλευτής Ροδόπης ολοκλήρωσε την ομιλία του επισημαίνοντας: «Κυρίες και κύριοι, σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές για τη Δημοκρατία και την ασφάλεια της χώρας δεν θα καταγραφούν αρνητικά στις σελίδες της ιστορίας μόνο οι πρωταγωνιστές και οι ενορχηστρωτές, αλλά και όσοι με την ψήφο τους συγκαλύψουν αυτήν την δημοκρατική εκτροπή, την υπονόμευση της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου.

Αν δεν το κάνετε εσείς κύριοι της πλειοψηφίας θα το κάνει σε πολύ λίγους μήνες με την ετυμηγορία του ο ελληνικός λαός.

Να είστε βέβαιοι ότι η τιμωρία του θα είναι επώδυνη για εσάς,  ευεργετική για την πλειοψηφία της κοινωνίας και ελπιδοφόρα για τον τόπο.

Θα ανοίξει μια νέα σελίδα ασφάλειας, σταθερότητας, δημοκρατίας και δικαιοσύνης παντού».

Βίντεο:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό