Αγροτικά: Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή του Βουλευτή Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ για το Υπομέτρο 6.3 « Ανάπτυξη Μικρών Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων»

Αγροτικά: Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή του Βουλευτή Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ για το Υπομέτρο 6.3 « Ανάπτυξη Μικρών Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων»

382 παραγωγοί στη Ροδόπη αναμένουν εξόφλησή β δόσης από συνολικό προϋπολογισμό 5.348.000 ευρώ!

-Μέχρι σήμερα έχουν αποσταλεί στον ΟΠΕΚΕΠΕ 125 αιτήσεις από την ΠΑΜ-Θ με συνολικό ποσό ενίσχυσης 399.000 ευρώ. 50 επιπλέον δικαιούχοι θα λάβουν τις επόμενες μέρες 210.000 ευρώ

– Έκανε πως δεν άκουσε ο κ. Σταμενίτης για την μεγάλη έλλειψη προσωπικού στις υπηρεσίες της Περιφέρειας και ειδικά στην ΔΑΟΚ Ροδόπης

-Ετοιμάζεται τροποποίηση της υπουργικής απόφασης για να δίνεται παράταση για την υποβολή της αίτησης πληρωμής της δεύτερης δόσης και συγκεκριμένα κατά τέσσερις μήνες για την υπόλοιπη χώρα και κατά παρέκκλιση έξι μήνες για τη Θεσσαλία

Συζητήθηκε στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ιλχάν Αμχέτ προς τον υφυπουργό ΥΠΑΑΤ κ. Διονύση Σταμενίτη για τις καθυστερήσεις στις καταβολές του Υπομέτρου 6.3. “Ανάπτυξη Μικρών Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων”.

Αν και από τις 19-5-2023 εγκρίθηκε η διάθεση πίστωσης ποσού 1.000.000,00 € ευρώ (ένα εκατομμύριο ευρώ) για τις 13 Περιφέρειες της Χώρας που εντάχθηκαν στο πλαίσιο της 1ης Πρόσκλησης του Υπομέτρου 6.3 του ΠΑΑ 2014–2020», έως και σήμερα δεν έχουν καταβληθεί στους αγρότες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης και τους 400 περίπου δικαιούχους της Π.Ε. Ροδόπης οι πιστώσεις που απορρέουν από την β’ δόση του Υπομέτρου 6.3 του ΠΑΑ 2014–2020.

Σύμφωνα, δε, με τις διαθέσιμες πληροφορίες στην Π.Ε. Ροδόπης ειδικότερα, το πρόβλημα επιτείνεται από την έλλειψη προσωπικού στην ΠΑΜ-Θ σε συνδυασμό με τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, ενώ εύλογες απορίες προκαλεί και η είδηση ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες καθυστέρησαν υπερβολικά να ετοιμάσουν το σύστημα κρατικών ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) προκειμένου να υποδεχθεί τους ελέγχους.

Ο κ. Σταμενίτης από την πλευρά του υποστήριξε ότι στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έχουν ανοιχθεί πεντακόσιες  εξήντα (560) αιτήσεις πληρωμής, αλλά οριστικοποιημένες είναι οι τριακόσιες εξήντα εννέα (369) από αυτές, πληρωμένες και μη. Όλες οι οριστικοποιημένες αιτήσεις που αποστέλλονται με παρτίδες πληρωμής στον ΟΠΕΚΕΠΕ προωθούνται για την πληρωμή εντός λίγων ημερών από την παραλαβή τους.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό