Άλκης Δερβιτσιώτης και Φώτης Μάρης άνοιξαν τα χαρτιά τους εν όψει των πρυτανικών εκλογών στο ΔΠΘ

Άλκης Δερβιτσιώτης και Φώτης Μάρης άνοιξαν τα χαρτιά τους εν όψει των πρυτανικών εκλογών στο ΔΠΘ

Τα χαρτιά τους άνοιξαν στην ΕΡΤ οι δύο υποψήφιοι για Εσωτερικά μέλη στο Συμβούλιο Διοίκησης του ΔΠΘ και για τη θέση του πρύτανη μετά, Άλκης Δερβιτσιώτης-Καθηγητής Νομικής- και Φώτης Μάρης,-καθηγητής Πολιτικών Μηχανικών- και νυν Αντιπρύτανης, Φώτης Μάρης.

Ο κ. Δερβιτσιώτης έκανε λόγο για πτωτική πορεία του ΔΠΘ, από το 2014 και μετά, καθώς και για τελευταία θέση στην κατάταξη των Πανεπιστημίων. Επίσης, ανέφερε την αδιαφάνεια, την άνιση μεταχείριση των τμημάτων και απουσία οικονομικής λογοδοσίας. 

«Το ανθρώπινο δυναμικό είναι εξαιρετικό του ΔΠΘ, αλλά δεν συντονίζεται σωστά με την διοίκηση, ούτε όσο θα έπρεπε με τις παραγωγικές δυνάμεις της περιοχής. Οι λόγοι αυτοί καθιστούν το ΔΠΘ, μη επιλέξιμο από πλευράς μελών ΔΕΠ και νέων φοιτητών. Εμείς ως διοίκηση θα επιδιώξουμε να επαναφέρουμε την περιφερειακή διάσταση του Πανεπιστημίου και να διεκδικήσουμε κίνητρα, όχι οικονομικά, που σίγουρα όμως μπορούν να συμβάλουν στην ανάταξη της πορείας του Πανεπιστημίου για την οποία θα καταβάλλουμε σκληρή δουλειά και ειλικρινή διάλογο», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Δερβιτσιώτης.

Από την πλευρά του ο κ. Μάρης, αντέτεινε πως το Δημοκρίτειο έχει να παρουσιάσει μια πολύ ικανοποιητική πορεία σε πολλά επίπεδα.

Ο ίδιος δεσμεύεται για ένα εξωστρεφές, άριστο, βιώσιμο και «έξυπνο» ψηφιακά, πανεπιστήμιο ανοικτών οριζόντων. Δεν θέλησε να σχολιάσει τα περί αλγορίθμου παρέας στο Δημοκρίτειο που είπε ο Βασίλης Τσαουσσίδης, αντιτείνοντας απλώς πως όλοι κρίνονται από το έργο τους. Επίσης ανέφερε πως αυτή η προσέγγιση της συρρίκνωσης που κάνει η συγκεκριμένη πλευρά, πληγώνει όλο το Πανεπιστήμιο και όχι μόνο τη Διοίκηση. Ο ίδιος δήλωσε πως θα προχωρήσει στην αξιοποίηση των παραρτημάτων του Δημοκριτείου στο εξωτερικό.

ERT Komotinis/BM

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό