Αντιπλημμυρικό έργο 3 εκ. € χρηματοδοτεί η Περιφέρεια ΑΜΘ στα Λιμενάρια Θάσου

Αντιπλημμυρικό έργο 3 εκ. € χρηματοδοτεί η Περιφέρεια ΑΜΘ στα Λιμενάρια Θάσου

Τη χρηματοδότηση ενός ιδιαίτερα σημαντικού έργου που θα συμβάλει στην αντιπλημμυρική προστασία του οικισμούΛιμενάριατηςΘάσουενέκρινε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος με πόρους από το ΕΣΠΑτης Περιφέρειας που ξεπερνούν τα 3 εκατομμύρια ευρώ.

Ο λόγος για τη διευθέτηση του κεντρικού χειμάρρου που διαρρέει τα Λιμενάρια σε μήκος 615 μέτρων.

Το έργο, το οποίο σχεδιάστηκε και θα υλοποιηθείαπό το Δήμο Θάσου, προβλέπει μεταξύ άλλων την επίστρωση της κοίτης του χειμάρρου με σκυρόδεμα και την τοποθέτηση ειδικών λιθοδομών στις όχθες του.

Με την αφορμή αυτή, οκ. Μέτιοςεπισκέφθηκε το Δήμαρχο Θάσου κ. Λευτέρη Κυριακίδημαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Κώστα Αντωνιάδη και τον Αντιπεριφερειάρχη Αλιευτικής Πολιτικής κ. Ανδρέα Καραγιώργη και είχαν σύσκεψη για θέματα του νησιού με τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας κ. Στράτο Πυρήνα, τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Σωτήρη Στρατηγέντα, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας κ. Σταύρο Τσολάκη, τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΘ κ. Κώστα Μανίτσακαι τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσουκ. Δημήτρη Μανίτσα. Στη σύσκεψη παρών ήταν ο επιχειρηματίας κ. Παναγιώτης Ζαμπέκος.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό