Αντώνης ΓΡΑΒΑΝΗΣ«Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ να ΔΩΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ της ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ και ΒΙΟΤΕΧΝΙΑΣ στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜΘ»

Αντώνης ΓΡΑΒΑΝΗΣ«Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ να ΔΩΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ της ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ και ΒΙΟΤΕΧΝΙΑΣ στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜΘ»

Ουσιαστική και εποικοδομητική συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Προέδρου του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης κ. Αντώνη Γραβάνη με την Γενική Γραμματέα Βιομηχανίας κ. Θέμις Ευτυχίδου, τον Αντιπρόεδρο της ΕΒΕΤΑΜ και Σύμβουλο του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Σκιπίωνα Αποστολάκη, στελέχη του Υπουργείου Ανάπτυξης και το Δ.Σ. του Συνδέσμου Βιομηχάνων-Βιοτεχνών ν. Ροδόπης. 

O Πρόεδρος του ΕΒΕΡ κ. Αντώνης Γραβάνης και τα μέλη του Συνδέσμου κ.κ. Σωτηρόπουλος Γεώργιος, Δουκίδης Στέφανος, Κρυστάλλης Θωμάς και Φραντζής Ιάκωβος ενημέρωσαν την κ. Γραμματέα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία αλλά και η Βιομηχανική Περιοχή. Ενδεικτικά,  ζήτησαν: 

-Υλοποίηση του αιτήματός μας για την Σύσταση της Επιτροπής Διαβούλευσης για την λειτουργία των Βιομηχανικών Περιοχών σύμφωνα με το άρθρο 59, παράγραφος 3 και 4 του Ν. 3982/11 όπως αυτός τροποποιήθηκε και ισχύει.

-Περαιτέρω απλούστευση των διαδικασιών ίδρυσης, εγκατάστασης και λειτουργίας των βιομηχανιών.

-Απλοποίηση των διαδικασιών για την χορήγηση Αδειών Δόμησης στις Βιομηχανίες – Βιοτεχνίες.

-Επιτάχυνση της αποδοχής και ελέγχου επενδυτικών προγραμμάτων, όχι μόνο για την 1η εγκατάσταση αλλά και για την επανεπένδυση.

-Χρηματοδότηση μέσω εγγυοδοτικών προγραμμάτων (ΤΕΠΙΧ κ.α)  και των τομέων της γεωργίας-αλιείας.

-Δημιουργία εκπαιδευτικών προγραμμάτων κατάρτισης τεχνικών επαγγελμάτων. Τα προγράμματα να είναι ετήσιας διάρκειας και με την συνεργασία των εταιρειών. 

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Γραβάνης αφού ευχαρίστησε την Γενική Γραμματέα Βιομηχανίας, τον Αντιπρόεδρο της ΕΒΕΤΑΜ και τα στελέχη του Υπουργείου Ανάπτυξης για την εποικοδομητική συνάντηση έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Η ανάπτυξη της Ροδόπης είναι συνυφασμένη με την Βιομηχανία και Βιοτεχνία. Η Βιομηχανική Περιοχή υπήρξε από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα. Δυστυχώς όμως τώρα είναι ελάχιστες οι Βιομηχανίες που έχουν απομείνει, οι οποίες δίνουν μεγάλο αγώνα για τη βιωσιμότητα τους, κόντρα στο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον και τη γραφειοκρατία. 

Είναι θετικό το γεγονός ότι το Υπουργείο Ανάπτυξης δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδοτήσεων και χρηματοδοτήσεων στη Βιομηχανία-Βιοτεχνία και έχουν γίνει μεγάλα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. 

Χρειάζονται όμως επιπλέον γενναίες αποφάσεις, και κυρίως κίνητρα για τον εκσυγχρονισμό και την ίδρυση βιομηχανιών και βιοτεχνιών στη Ροδόπη και την περιφέρεια ΑΜΘ» .

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό