Καμία αναβολή στις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ -Η «μάχη» στην ΚΟ για το ποιος εκπροσωπεί τη Γεννηματά

Καμία αναβολή στις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ -Η «μάχη» στην ΚΟ για το ποιος εκπροσωπεί τη Γεννηματά

Το σοκ της είδησης πάγωσε τις διαδικασίες ανάμεσα στους υποψηφίους για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ τα προηγούμενα 24ωρα. Σταδιακά, ωστόσο, τα πράγματα αρχίζουν να κινούνται ξανά, με φόντο τις εκλογές της 5ης και 12ης Δεκεμβρίου.

Από αύριο και κυρίως από τη Δευτέρα θα αρχίσουν να «ζεσταίνονται» ξανά οι μηχανές των 6 υποψηφίων υπό τα νέα δεδομένα.

 

Δεν συζητούν αναβολή εκλογών: Κανονικά 5 και 12 Δεκεμβρίου

Η ημερομηνία των εκλογών δεν φαίνεται να είναι υπό διαπραγμάτευση. Είναι κάτι που δεν το θέλουν ούτε από την πλευρά του Γιώργου Παπανδρέου, ούτε από την πλευρά του Ανδρέα Λοβέρδου, ώστε να μη χαθεί το θετικό momentum που αναμφίβολα έχει δημιουργηθεί στην κοινωνία το τελευταίο διάστημα.

Μάλιστα, όπως πληροφορείται το iefimerida.gr, έγινε μια σχετική συζήτηση μεταξύ του Γιάννη Παναγόπουλου εκ μέρους του επιτελείου Παπανδρέου με τον Ανδρέα Λοβέρδο και διεφάνηκε ότι κανένα από τα δύο «στρατόπεδα» δεν επιθυμεί αναβολή.

Πηγές από το περιβάλλον Παπανδρέου επισημαίνουν ότι και η ίδια η Φώφη Γεννηματά το είχε διαμηνύσει μιλώντας σε συνεργάτες της: «Πάμε όσο πιο γρήγορα γίνεται, να τελειώνουμε με τις διαδικασίες και να κερδίσουμε. Με διαφάνεια και δημοκρατικές διαδικασίες», είχε πει στις 10 Σεπτεμβρίου.

Καθαρό «όχι» σε οποιοδήποτε σενάριο αναβολής λέει και η πλευρά του Ανδρέα Λοβέρδου. «Καμία αναβολή. Τα κόμματα είναι ζωντανοί οργανισμοί, τώρα είναι ακόμη πιο πιεστικό να εκλεγεί νέα ηγεσία», λένε συνεργάτες του βουλευτή και υποψήφιου για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής.

Από το επιτελείο του Νίκου Ανδρουλάκη σημειώνουν: «Αν τεθεί κάποιο αίτημα, θα συζητηθεί στην επιτροπή (την ΕΔΕΚΑΠ) που είναι επιφορτισμένη με το διαδικαστικό και οργανωτικό κομμάτι. Βασική μας προτεραιότητα είναι να διεξαχθεί μια πολιτική διαδικασία με διαφάνεια και μαζική συμμετοχή». Σήμερα συνεδριάζει η ΕΔΕΚΑΠ η οποία και θα ξεκαθαρίσει το τεχνικό κομμάτι με βάση τις προϋποθέσεις που θέτει η εταιρεία που έχει αναλάβει τη διεξαγωγή των εκλογών. Εφόσον δοθούν οι απαραίτητες διαβεβαιώσεις, αναμένεται να επιβεβαιώσει η ΕΔΕΚΑΠ ότι οι εκλογές θα γίνουν στις 5 και 12 Δεκεμβρίου.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό