Παρουσίαση της νέας ΔΕΕΠ Ροδόπης ΝΔ

Παρουσίαση της νέας ΔΕΕΠ Ροδόπης ΝΔ

Την παρουσίαση των νέων μελών της ΔΕΕΠ ΝΔ Ροδόπης, που προέκυψαν μετά τις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές, πραγματοποίησε το απόγευμα της Παρασκευής 29 Οκτωβρίου ο νέος πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης Γιάννης Τζαμπάζης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σε τοπικά ΜΜΕ.

Ο κ. Τζαμπάζης χαρακτήρισε την επόμενη διετία κρίσιμη τόσο σε πανελλήνιο όσο και σε τοπικό επίπεδο, δεδομένου ότι θα είναι μια διετία βουλευτικών, επιμελητηριακών και αυτοδιοικητικών εκλογών.

«Θα είναι μια διετία η οποία θα κρίνει την τύχη της περιοχής για τα επόμενα 5-6 χρόνια και εμείς ως μέλη της ΔΕΕΠ Ροδόπης θα είμαστε οι άνθρωποι που μαζί με τα στελέχη, τους κυβερνητικούς και τους απλούς πολίτες θα καθίσουμε στο τραπέζι για να πάρουμε αποφάσεις ή θα συμβάλλουμε με τη γνώμη μας στις αποφάσεις που θα παρθούν για τα πολιτικά τεκταινόμενα στο μέλλον», σημείωσε.

 

Έμφαση στην οικονομία και επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο νέος πρόεδρος της ΔΕΕΠ ΝΔ Ροδόπης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα οικονομικά επιτεύγματα της κυβέρνησης Μητσοτάκη και εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας έτσι το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει κατά τη θητεία του.

«Έχουμε κάνει σταθερά βήματα προς τα εμπρός, τα οποία βασίζονται στην ανάταξη της οικονομίας. Έχουμε μία φιλοσοφία φιλελεύθερη, πιστεύουμε ότι μία χώρα για να μπορέσει να είναι ασφαλής και να ευημερούν οι πολίτες της πρέπει να γίνονται επενδύσεις και τα δύο βασικά χαρακτηριστικά είναι η χώρα να έχει γερή οικονομία και γερό αμυντικό σύστημα», τόνισε για να προσθέσει ότι «ένα από τα δείγματα από την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν πλέον οι αγορές είναι ότι δανειζόμαστε πλέον με χαμηλά επιτόκια. Να σας θυμίσω ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όταν έλεγε ότι είμαστε πετυχημένοι ήμασταν σε μια τιμή επιτοκίων στο 4,9% και σήμερα είμαστε στο μηδέν. Δανειζόμαστε με μικρότερα επιτόκια, έχουμε λιγότερα έξοδα, τα χρήματα που περισσεύουν είναι τα χρήματα που διαθέτουμε στην υγεία, στην άμυνα, στην παιδεία κλπ. Το δεύτερο θέμα είναι ότι έχουν γίνει σταθερά βήματα ανάπτυξης. Πάντα η οικονομική ανάπτυξη ξεκινάει από το κέντρο, όπου γίνονται πολύ μεγάλες επενδύσεις. Υπάρχει μεγάλη ανάπτυξη στις κατασκευές, όπως το έργο του Ελληνικού. Ευελπιστούμε ότι τα επόμενα χρόνια όλα αυτά θα φανούν. Αν δεν υπήρχε η πανδημία, η χώρα μας θα είχε από τους παγκόσμιους οίκους αξιολόγησης πιστοποίηση ΒΒΒ που θεωρείται το όριο για να μπορούν τα ελληνικά ομόλογα να διακινούνται ελεύθερα στις αγορές. Αυτό σημαίνει ότι είμαστε μια βιώσιμη οικονομία με πορεία ανάπτυξης. Όλα αυτά μπορεί να ακούγονται μακρινά σήμερα για την καθημερινότητα του πολίτη όμως κάποια στιγμή θα φτάσουν και στα νοικοκυριά για να τους δώσουν το κάτι παραπάνω».

Στην κριτική του απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε ιδιαίτερα στα όσα είπε η Ρένα Δούρου κατά την πρόσφατη επίσκεψη της στη Ροδόπη, απ’ όπου έκανε λόγο για «ενεργειακή φτώχεια των πολιτών».

«Ήρθε η κ. Δούρου πριν λίγο καιρό στην περιοχή μας. Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι, δεν έχουμε να αντιπαρατεθούμε με κανέναν. Όλοι αγαπάνε τη χώρα τους, όλοι έχουμε τον ίδιο στόχο απλά έχουμε διαφορετικό τρόπο προσέγγισης, οι αριστερές – κεντροαριστερές κυβερνήσεις το προσεγγίζουν διαφορετικά ενώ εμείς θεωρούμε ότι η δική μας νεοφιλελεύθερη πολιτική είναι πιο αποτελεσματική. Η κ. Δούρου μίλησε για ενεργειακή φτώχεια των πολιτών επειδή υπάρχει η συγκυρία της ενεργειακής κρίσης. Θεωρώ ότι ενεργειακή φτώχεια υπήρχε όταν κινδυνεύαμε στο τέλος της θητείας του ΣΥΡΙΖΑ να κλείσει η ΔΕΗ, να υπάρξει ένα black out σε όλη τη χώρα που θα είχε αντίκτυπο στην οικονομία. Η ΔΕΗ την τελευταία χρονιά διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ 1,5 δις. ευρώ ζημιές το χρόνο. Σήμερα η ΔΕΗ έχει 189 εκ. ευρώ κέρδη. Είναι μια υγιής επιχείρηση, έχει πενταπλασιάσει την κεφαλοποίησης της. Φανταστείτε ότι σε τρία χρόνια από 200 εκ. έχει 1 δις κεφαλοποίηση. Αυτή είναι η διαφορά της ΝΔ με τις αριστερές κυβερνήσεις. Δεν θέλουμε τον κρατισμό. Να υπάρχει δηλαδή μια εταιρεία που χρεοκοπεί και να την αναλαμβάνει το κράτος φορτώνοντας τα χρέη στους πολίτες. Πρέπει αυτές οι εταιρείες να ιδιωτικοποιηθούν, να κερδίσουν και τα λεφτά από τα κέρδη των φόρων να περάσουν στους πολίτες. Όλο το νόημα είναι ο πολίτης να παίρνει από κάπου λεφτά. Ο συνταξιούχος, η υγεία, η παιδεία να παίρνουν περισσότερα», είπε.

 

«Η νέα ΔΕΕΠ δεν θα είναι κλειστό κλαμπ, θα υπάρχει σεβασμός» – «Θα αναμειχθούμε σε όλες τις εκλογές»

Παράλληλα, ο Γιάννης Τζαμπάζης δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές για τις μέχρι τώρα διοικήσεις της τοπικής οργάνωσης. Από την αρχή της τοποθέτησης του έκανε άλλωστε σαφή λόγο για «σεβασμό μεταξύ των μελών» καθώς όπως εκτιμά «αυτό που λείπει σήμερα από την πολιτική ζωή είναι η ευγένεια».

«Αυτό που έχω ζητήσει από τα μέλη της ΔΕΕΠ είναι να υπάρξει σεβασμός στο πρόσωπο του άλλου, να υπάρξει σεβασμός στην αξιοπρέπεια του καθενός, να υποστηρίζουν τα επιχειρήματα τους με όμορφο και ήπιο τόνο, να υπάρχει μια ευγένεια γιατί θεωρώ ότι λείπει σήμερα από την πολιτική ζωή», τόνισε χαρακτηριστικά.

Το σημείο ωστόσο που προκάλεσε εντύπωση είναι ότι ο ίδιος, με αφορμή ερώτηση της «Φωνής της Ροδόπης», τόνισε ότι «η νέα ΔΕΕΠ Ροδόπης δεν θα είναι κλειστό κλαμπ».

«Αυτό που θα κάνει η νέα ΔΕΕΠ Ροδόπης είναι να ανοίξει το κόμμα, να μην είναι ένα κλειστό κλαμπ, να προσελκύσουμε νέους ανθρώπους, με νέες ιδέες, με ένα σύγχρονο πολιτικό λόγο», δήλωσε με νόημα ενώ αναφερόμενος στις αυτοδιοικητικές εκλογές τόνισε ότι «η ΔΕΕΠ Ροδόπης θα αναμειχθεί σε όλες τις εκλογικές διαδικασίες, από τον τελευταίο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων μέχρι τα Επιμελητήρια, την Περιφέρεια και τους Δήμους όλου του νομού». «Θα στηρίξουμε τα πάντα παντού», ήταν η χαρακτηριστική ατάκα.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι σήμερα πραγματοποιήθηκε η κατανομή των πρώτων αξιωμάτων.

Αντιπρόεδροι στη «γαλάζια» τοπική οργάνωση ορίζονται οι Βαγγέλης Βαρτζόπουλος και Σταύρος Παντελής, στη θέση του Γραμματέα ο Χαράλαμπος Παυλίδης ενώ στη θέση Ισότητας των δύο φύλων και Γυναικείων Θεμάτων η Μαρία Καζάκου.

Πηγή reportaz-foto: Γλερίδης Λ. – «Φωνή της Ροδόπης»

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό