Απόφοιτος του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης ο νέος προϊστάμενος του αθλητικού τμήματος της ΕΡΤ

Απόφοιτος του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης ο νέος προϊστάμενος του αθλητικού τμήματος της ΕΡΤ

O Δημήτρης Χατζηγεωργίου αναλαμβάνει τη θέση του προϊστάμενου του αθλητικού τμήματος της Δημόσιας Τηλεόρασης, παίρνοντας τη θέση του Γιώργου Λυκουρόπουλου που άλλαξε πόστο.

Ο Γιώργος Λυκουρόπουλος, που ήταν εδώ και μια τετραετία ο διευθυντής του αθλητικού τμήματος της Δημόσιας Τηλεόρασης, άλλαξε πόστο και έγινε σύμβουλος της διοίκησης του σταθμού, αφήνοντας… ορφανή τη θέση του προϊσταμένου στ’ αθλητικά.

Εν τέλει, ο διάδοχος βρέθηκε και είναι ο Δημήτρης Χατζηγεωργίου. Ο γνωστός δημοσιογράφος που πέρασε τα φοιτητικά του χρόνια στην Θράκη αναλαμβάνει και επισήμως τα ηνία στο αθλητικό τμήμα της ΕΡΤ, ξεκινώντας άμεσα δουλειά στα νέα του καθήκοντα, τα οποία είχε και στο παρελθόν, από το 2002 ως το 2007 και από το 2010 και για δυο χρονια.

Το επίσημο βιογραφικό του Δημήτρη Χατζηγεωργίου που είχε δοθεί τοτε από την ΕΡΤ στη δημοσιότητα ανέφερε τα εξής (προφανως από τότε έχεθι εμπλουτιστεί):

Ο κ.Δημήτρης Χατζηγεωργίου γεννήθηκε στην Αθήνα και έχει σπουδάσει  στη Νομική Σχολή,( Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης) και στο DEREE COLLEGE( MARKETING MANAGEMENT). Γνωρίζει Αγγλικά και Γαλλικά.

Ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 1985 στην ΕΡΤ, όπου εξακολουθεί να εργάζεται μέχρι σήμερα. Τα πρώτα πέντε χρόνια της επαγγελματικής του πορείας εργάστηκε στο ραδιόφωνο (Α και Β πρόγραμμα) και από το 1990 στο Αθλητικό Τμήμα της Τηλεόρασης. Εχει διατελέσει προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αθλητικών Προγραμμάτων της ΕΡΤ από το 2002 έως το 2007.

Εχει περιγράψει και σχολιάσει τέσσερις Ολυμπιακούς Αγώνες (τελετές έναρξης και λήξης σε Σίδνεϊ και Αθήνα) , δέκα Ευρωπαϊκά, finalfour και τελικούς καθώς και ελληνικά πρωταθλήματα και κύπελλα.

Στον στίβο, εδώ και δέκα χρόνια, έχει την αποκλειστική ευθύνη της παρουσίασης από τη «μεικτή ζώνη» σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις (Ολυμπιακοί Αγώνες, Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα).

Στο τένις σχολιάζει το παρισινό Ρολάν Γκαρός από το 1993.

Ηταν επίσης επικεφαλής της ομάδας που εκπόνησε και συντόνισε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του «Αθήνα 2004».

Για μία δεκαετία επιμελήθηκε και παρουσίαζε το αθλητικό ντοκιμαντέρ «Σπορ Ιστορίες», το οποίο έχει προβληθεί σε τηλεοπτικούς σταθμούς του εξωτερικού.

Εχει εργαστεί σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, περιοδικά, εφημερίδες και σχολές δημοσιογραφίας.

Εχει βραβευτεί στην Ελλάδα (2000 καλύτερη αθλητική εκπομπή- Δημοσιογραφικά Βραβεία ΠΣΑΤ, 2001 καλύτερη αθλητική εκπομπή – Πρόσωπα Τ.V. EθNOΣ, 2009 καλύτερο αθλητικό, τηλεοπτικό ρεπορτάζ- Δημοσιογραφικά Βραβεία ΠΣΑΤ) και  στο Εξωτερικό, αλλά και από διάφορους φορείς, ομοσπονδίες και συλλόγους”.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό