Αθηνά Λινού: Φόβοι για έκτο κύμα κορονοϊού μέσα στο καλοκαίρι. Τι επισημαίνουν οι ειδικοί επιστήμονες

Αθηνά Λινού: Φόβοι για έκτο κύμα κορονοϊού μέσα στο καλοκαίρι. Τι επισημαίνουν οι ειδικοί επιστήμονες

Τα κρούσματα του κορoνοϊού συνεχίζουν να αυξάνονται στη χώρα μας, με τους ειδικούς να προειδοποιούν για έκτο κύμα. Μάλιστα, η καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, μιλώντας στο mega, δήλωσε πως ο μεγάλος συνωστισμός στην καθημερινότητα είναι άκρως ανησυχητικός και συνέστησε την χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους.

 

”Λάθος να μη φοράμε μάσκες”
“Το αν χάσαμε πάλι το παιχνίδι θα εξαρτηθεί από εμάς. Έχουμε αύξηση των κρουσμάτων, και αύξηση των συνωστισμών σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους. Οι σκληροί δείκτες δεν είναι αυτή τη στιγμή σε ψηλά επίπεδα. Εκείνο που μας ανησυχεί ιδιαίτερα είναι ότι με τη μεγάλη διασπορά και τα πολλά κρούσματα κάποιοι άνθρωποι είναι πιθανό να οδηγηθούν στη διασωλήνωση, στις εντατικές, και να χάσουν τη ζωή τους. Βλέπω μεγάλο συνωστισμό στην καθημερινή μας ζωή και ανησυχώ. Είναι μεγάλο λάθος το να μη φοράμε μάσκες, ιδίως στα μέσα μεταφοράς, σε αεροπλάνα, τρένα κλπ.”, σημείωσε η κ. Λινού.

 

Φόβοι για έκτο κύμα κορονοϊού μέσα στο καλοκαίρι – Τι επισημαίνουν οι ειδικοί επιστήμονες
“Η Ο4 και η Ο5 δε συναντάει ανοσία για τους ανθρώπους που έχουν νοσήσει με την Ο1 ή την Ο2. Αν έχουμε πολύ μεγάλο κύμα ανθρώπων που νοσούν χωρίς να το ξέρουν, ή το ξέρουν και δεν απομονώνονται, και έχουμε ένα κύμα μετακινήσεων με ΜΜΜ, αυτό θα μας θέσει σε υψηλό κίνδυνο”, συνέχισε.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό