Ημερίδα για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων της ΑΜΘ στο ΕΒΕ Ροδόπης

Ημερίδα για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων της ΑΜΘ στο ΕΒΕ Ροδόπης

Την Πέμπτη 16 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στο Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης ενημερωτική εκδήλωση για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό με θέμα: “Ψηφιακός Μετασχηματισμός Επιχειρήσεων στην ΑΜΘ”.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την εταιρεία ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, Φορέα Αρωγό του eMT cluster σε συνεργασία με το Επαγγελματικό & Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης, το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης και τις 18 εταιρείες προηγμένων λύσεων τεχνολογίας που συνθέτουν το eMT cluster.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Γενικός Γραμματέας του ΕΒΕΡ, κ. Παντελής Χαβιαράς, ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης. Κ. Νικόλαος Αγγελίδης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Θράκης του Οικονομικού Επιμελητηρίου , κ. Πασχάλης Δραγανίδης και ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Θράκης, κ. Δημήτριος Λουρίκας.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΒΕΡ, κ. Παντελής Χαβιαράς, στην τοποθέτησή του, σχετικά με τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων της ευρύτερης περιοχής, ανέφερε:

«Στη σύγχρονη εποχή, με τις τρέχουσες εξελίξεις και τη ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας, η ψηφιακή μετάβαση και μετασχηματισμός των επιχειρήσεων είναι επιτακτική ανάγκη.

Ωστόσο, παρατηρείται δυσκολία από την πλευρά των επιχειρήσεων όσον αφορά την ψηφιακή τους μετάβαση και την αφομοίωση των νέων τεχνολογιών.

Βλέποντας τις επιχειρήσεις-μέλη μας παρατηρούμε ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις κάνουν κυρίως χρήση των κοινωνικών δικτύων. Θεωρούμε ότι ένας ανασταλτικός παράγοντας στον ψηφιακό μετασχηματισμό των τοπικών επιχειρήσεων είναι η έλλειψη τεχνικών δεξιοτήτων.

Το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης έχει επενδύσει στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων των μελών του, με εκπαιδευτικά σεμινάρια και επιμορφώσεις, και θα συνεχίσει να το κάνει με πιο εντατικούς ρυθμούς και στο προσεχές μέλλον, καθώς ο ψηφιακός μετασχηματισμός των επιχειρήσεών μας είναι πολύ ψηλά στην ατζέντα μας».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό