Bιασμός 24χρονης: Με email τα αποτελέσματα των τοξικολογικών στο ΑΠΘ

Bιασμός 24χρονης: Με email τα αποτελέσματα των τοξικολογικών στο ΑΠΘ

Έφτασαν στο e-mail του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα που είχαν σταλεί στην Ελβετία.

Ο Δημήτρης Γαλεντέρης, τεχνικός σύμβουλος της 24χρονης από τη Θεσσαλονίκη, μίλησε στην ΕΡΤ για τα μέχρι στιγμής στοιχεία, λέγοντας ότι σήμερα αναμένει να έχουμε νέα από το εργαστήριο.

«Το συμβάν έγινε την 1η Ιανουαρίου. Δεν θα έπρεπε να περιμένουμε τόσο καιρό για τα αποτελέσματα» δήλωσε ο ιατροδικαστής. Ερωτηθείς για το πώς κρίνει αυτή την αργοπορία στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο κ. Γαλεντέρης δήλωσε πώς το πιθανότερο είναι ότι ο υπεύθυνος τους εργαστηρίου στο ΑΠΘ να βρήκε κάτι και να ήθελε να το επαληθεύσει, στέλνοντας τα δείγματα σε πιο εξειδικευμένο εργαστήριο.

Σημαντικό στοιχείο                           

Τα αποτελέσματα θεωρούνται εξαιρετικά σημαντικά για τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης, καθώς αν εντοπιστούν ίχνη ουσιών ή ναρκωτικών, τότε το κατηγορητήριο σε βάρος του 27χρονου θα μετατραπεί σε βιασμό. Ο 27χρονος, ο οποίος κατηγορείται «για τέλεση γενετήσιας πράξης χωρίς τη συναίνεση της παθούσας», δεν έχει αρνηθεί ότι συνευρέθηκε ερωτικά με την 24χρονη, αλλά ισχυρίζεται ότι η πράξη έγινε με τη συναίνεσή της.

Στο μεταξύ, στο πλαίσιο της έρευνας για ύπαρξη κυκλώματος μαστροπείας, η οποία πραγματοποιείται με αφορμή την καταγγελία της 24χρονης, υπήρξε μια ακόμη καταγγελία σε βάρος του 33χρονου, ο οποίος φέρεται ότι επίμονα την είχε καλέσει στο επίμαχο ρεβεγιόν. Πρόκειται για 27χρονη η οποία κατέθεσε στη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ότι, ούσα φοιτήτρια στην πόλη το 2016, είχε δεχθεί πρόσκληση του ίδιου προσώπου σε νυχτερινό μαγαζί και ισχυρίστηκε πως κάτι της έριξαν στο ποτό, διότι μετά από ένα σημείο της βραδιάς έχασε τη μνήμη της. Μάλιστα, κατήγγειλε ότι το συγκεκριμένο άτομο τη βίασε σε εξωτερικό χώρο και ότι έχει μάρτυρες που μπορούν να βεβαιώσουν τα λεγόμενά της.

Πότε θα φτάσουν στα χέρια των Αρχών

Το πόρισμα από την Ελβετία αναμένεται μόλις σταλεί, να μεταφραστεί και να ενσωματωθεί στον φάκελο με όλες τις αναλύσεις που έγιναν στο εργαστήριο του ΑΠΘ για τα φάρμακα και τα ναρκωτικά που είναι γνωστά στην ελληνική αγορά.

Ο φάκελος με το τελικό πόρισμα, το οποίο θα είναι ένα αναμένεται να παραδοθεί στις Αρχές εντός της ημέρας από το εργαστήριο του ΑΠΘ.

Σημειώνεται πως το δείγμα ούρων της 24χρονης εστάλη στο Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου της Βέρνης προκειμένου να γίνουν οι αναλύσεις για τα επίπεδα αλκοόλης αλλά κυρίως για να εντοπιστεί η ύπαρξη ή μη συγκεκριμένων μεταβολιτών και συνθετικών ναρκωτικών ουσιών που έχουν κυκλοφορήσει τους τελευταίους μήνες στην παράνομη αγορά και δεν μπορούν να αναγνωριστούν από το εργαστήριο του ΑΠΘ.

Την ίδια ώρα, αναστάτωση προκάλεσε η εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε στο γραφείο του δικηγόρου Θεόφιλου Αλεξόπουλου, στον τέταρτο όροφο της πολυκατοικίας που βρίσκεται στην οδό Εγνατίας 74. Από την έκρηξη δεν προκλήθηκε φωτιά, ενώ αναφέρθηκαν μικροφθορές στην κεντρική είσοδο. Η επίθεση στόχευε το γραφείο του δικηγόρου που καταγγέλθηκε ότι επιτέθηκε φραστικά στην 24χρονη Γεωργία Μπίκα, ενώ κατά τις ίδιες πληροφορίες, στην ίδια πολυκατοικία φέρεται να διαμένει κι ο 33χρονος που κατονομάστηκε από την 24χρονη ότι την προσκάλεσε στο πρωτοχρονιάτικο πάρτι στο ξενοδοχείο.

«Εδώ και δύο εβδομάδες έχω στοχοποιηθεί εγώ προσωπικά, η οικογένειά μου και δυστυχώς οι συνεργάτες μου και δέχομαι έναν ανελέητο πόλεμο λάσπης προς το όνομά μου. Θέλω να ξεκαθαρίσω το εξής: Από τον Ιανουάριο δεν έχω καμία εμπλοκή με τη συγκεκριμένη υπόθεση. Ουδέποτε άσκησα κανενός είδους βία, φραστική ή οποιαδήποτε άλλη σε βάρος της 24χρονης, όπως ψευδώς έχει καταγγελθεί ενώπιον του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου Θεσσαλονίκης. Ευτυχώς, όπως προκύπτει από τις καταθέσεις όλων των εμπλεκόμενων μερών, η αλήθεια όσον αφορά τη σε βάρος φερόμενη καταγγελία έχει ήδη λάμψει και θα γίνει γνωστή σε εσάς. Ουδέποτε κατέθεσα μήνυση σε βάρος της 24χρονης, όπως ψευδώς έχει αναφερθεί. Από την πρώτη στιγμή δήλωσα την αλήθεια, ότι δεν είχα καμία, μα καμία συμμετοχή για ό,τι είχε καταγγελθεί σε βάρος μου. Δυστυχώς, όσοι άσκησαν και συνεχίζουν να ασκούν αυτό τον πόλεμο λάσπης σε βάρος μου οδήγησαν σε αυτή την εξέλιξη την οποία είχαμε σήμερα», δήλωσε ο κ. Αλεξόπουλος.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό