Χειμάρρα-Μπελέρης: “Φιάσκο και παρέμβαση στις εκλογές η σύλληψή του” λέει πρώην υπουργός του Έντι Ράμα

Χειμάρρα-Μπελέρης: “Φιάσκο και παρέμβαση στις εκλογές η σύλληψή του” λέει πρώην υπουργός του Έντι Ράμα

Ο Ίλι Μανιάνι «κατακεραυνώνει» τις αρχές της Αλβανίας για τη σύλληψη και κράτηση του Φρέντι Μπελέρη

Νέα πυρά κατά της κυβέρνησης του Έντι Ράμα στην Αλβανία για τη σύλληψη του Φρέντι Μπελέρη, ο οποίος παραμένει κρατούμενος στις φυλακές, εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης της Αλβανίας, την περίοδο 2015-2017, Ιλί Μανιάνι.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Μανιάνι, ο οποίος έχει και στο παρελθόν εκφράσει τη διαφωνία του με τη σύλληψη του νέου δημάρχου Χειμάρρας, κάνει λόγο για «φιάσκο» και «παρέμβαση στις ελεύθερες εκλογές».

«Δεν είμαι δικηγόρος του Φρέντι Μπελέρη αλλά αυτό δεν με εμποδίζει να επιμένω ότι η σύλληψή του ήταν και είναι παράνομη. Όλες οι καταθέσεις και τα βίντεο που επικαλείται η αστυνομία και ο εισαγγελέας ως “ισχυρές αποδείξεις” είναι φιάσκο. Από την πρώτη ημέρα που είχα διαβάσει το ένταλμα σύλληψης ήμουν σίγουρος ότι η σύλληψή του είναι παράνομη. Δεν υπάρχουν ενδείξεις του εγκλήματος για το οποίο κατηγορείται» γράφει αρχικά ο Μανιάνι και συνεχίζει:

«Όποιος θέλει μπορεί να κάνει όση πολιτική θέλει αλλά τα γεγονότα είναι ξεκάθαρα. Καταλαβαίνω αυτούς που επικρίνουν τον Φρέντι Μπελέρη. Αλλά αυτό που δεν καταλαβαίνω και δεν δέχομαι είναι η άρνηση ότι η σύλληψη είναι κατασκευασμένη και παράνομη. Πρόκειται για παραβίαση του Συντάγματος και των ατομικών δικαιωμάτων. Πρόκειται για έναν άσχημο παράδειγμα πολιτικής εκδίκησης, για μια καθαρή κυβερνητική παρέμβαση στις ελεύθερες εκλογές».

Χθες, Δευτέρα, το Ειδικό Δικαστήριο κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος (SPAK) αποφάσισε ότι τόσο ο νέος δήμαρχος Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρης, όσο και ο συνεργάτης του Παντελής Κοκαβέσης, θα πρέπει να παραμείνουν στη φυλακή.

Σύμφωνα με το himara.gr, η εισαγγελέας κατά της διαφθοράς Αταλάντα Ζεκίρι, αποφάσισε να απαγγείλει κατηγορίες για «ενεργητική διαφθορά στις εκλογές».

Μετά την απόφαση αυτή το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του τόνισε ότι «η παράταση της κράτησης του Φρέντι Μπελέρη, εκλεγμένου πλέον Δημάρχου Χείμαρρας, προσκρούει στο κοινό περί δικαίου αίσθημα και στην ευρωπαϊκή αντίληψη για το κράτος δικαίου».

Ο Δένδιας έθεσε το ζήτημα κράτησης του Μπελέρη στη συνάντηση με την Αλβανίδα ΥΠΕΞ στις Βρυξέλλες

Το ζήτημα του Φρέντι Μπελέρη τέθηκε από τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, και στη συνάντηση που είχε με την ομόλογό του της Αλβανίας, Όλτα Ξάτσκα, στο περιθώριο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα.

Πηγή: protothema.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό