Συνελήφθησαν 2 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύοδιαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν 2 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύοδιαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν (21-5-2023) σε περιοχές της Ροδόπης και του Έβρου,από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Αλεξανδρούπολης,δύο διακινητές,ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός,οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση,το πρωίστην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης,αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμουτης Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης συνέλαβαν τονημεδαπόδιακινητή, διότι τονεντόπισαν να οδηγείΙ.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρειπαράνομα στην ενδοχώρα οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, το απόγευμασε οικισμό του Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής ΦύλαξηςΦερώντης Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν τον αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητοκαι να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής, ο οποίος στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης,αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα. Τελικά το όχημα εντοπίστηκε ακινητοποιημένοκατόπιν πρόσκρουσης σε περίφραξη οικίας,ενώ οι επιβαίνοντες επιχείρησαν να διαφύγουν πεζοί χωρίς να τα καταφέρουν.

Επιπλέον όπως διαπιστώθηκε το ανωτέρω όχημα έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Κατασχέθηκαν τα ανωτέρω οχήματα και ένα ζεύγος πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την  προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούντα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου και Φερών.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό