Διαζύγιο από χρυσό για γνωστή ηθοποιό στην Ελλάδα: Πήρε 40 εκατομμύρια ευρώ από τον πρώην άντρα της !

Διαζύγιο από χρυσό για γνωστή ηθοποιό στην Ελλάδα: Πήρε 40 εκατομμύρια ευρώ από τον πρώην άντρα της !

Ήταν η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου του 2010, όταν ο εφοπλιστής Γιάννης Κούστας εξομολογήθηκε τον έρωτα του στην τότε σύζυγό του Σοφία Γιαννικοπούλου αφιερώνοντάς της τους στίχους του Πάμπλο Νερούδα «Αν λίγο λίγο πάψεις πια να με αγαπάς, θα πάψω κι εγώ να σε αγαπώ… λίγο λίγο».

Του κόστισε 40.000.000 ευρώ ο χωρισμός του με τη Γιαννικοπούλου

Τότε δεν μπορούσε να προβλέψει ότι 12 χρόνια μετά η έμπνευσή του αυτή θα του στοίχιζε 40.000.000 ευρώ. Ο Γιάννης Κούστας γνώρισε την πρώτη δικαστική ήττα από την πρώην σύζυγό του, καθώς το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την υπ’ αριθμόν 2349/2022 ομόφωνη απόφασή του, που δημοσιεύτηκε στις 26 Αυγούστου,χαρακτήρισε αβάσιμες τις καταγγελίες του εφοπλιστή κατά της μητέρας των δύο παιδιών του, περί «αχαριστίας» και «ανάρμοστης συζυγικής συμπεριφοράς».

Με την αγωγή του ο Γιάννης Κούστας διεκδικούσε την ανάκληση των δωρεών προς την τότε σύζυγό του, αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Όμως, οι δικαστές διάβασαν μεταξύ των άλλων αποδεικτικών στοιχείων και το ποίημα που της έγραψε την ίδια χρονική στιγμή που της προσάπτει τις παραπάνω κατηγορίες, με αποτέλεσμα να μην ανακληθούν οι δωρεές του προς τη Σοφία Γιαννικοπούλου ούτε να την υποχρεώσουν να καταβάλει χρήματα στον πρώην σύζυγό της για ακίνητα ή μετοχές που της χάρισε!

«Ο ενάγων έγραψε ιδιοχείρως και αφιέρωσε στην εναγομένη ποίημα αγάπης για τα 20 χρόνια της κοινής τους πορείας. Η κίνησή του, επίσης, αφήνει μετέωρο τον ισχυρισμό του περί ανάρμοστης, άκρως αντισυζυγικής και προσβλητικής συμπεριφοράς της», τονίζεται, σύμφωνα με το mononews.gr, στην απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που επιδικάζει επιπλέον δικαστικά έξοδα 44.000 ευρώ, τα οποία καλείται να πληρώσει ο χαμένος της δίκης Γιάννης Κούστας.

Το μόνο μέρος της αγωγής του εφοπλιστή που έγινε αποδεκτό από το δικαστήριο ήταν η αναγνώριση ως δωρεών των περιουσιακών στοιχείων που μεταβιβάστηκαν στην πρώην ηθοποιό.

Σημειώνεται, πάντως, ότι η απόφαση είναι πρωτοβάθμια και ο εφοπλιστής έχει δικαίωμα να την εφεσιβάλει, διεκδικώντας πλέον από το Εφετείο την ανατροπή της.

Ο εφοπλιστής είχε προσκομίσει στο δικαστήριο όχι και μικρό αριθμό ένορκων καταθέσεων για να αποδείξει ότι η πρώην γυναίκα του διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση με έναν πολίστα, καθώς και ότι είχε και άλλες εξωσυζυγικές ερωτικές περιπέτειες με έναν γυμναστή και έναν ανερχόμενο τραγουδιστή. Σε μια από αυτές τονιζόταν, μάλιστα, ότι «η Σοφία Κούστα δεν τηρούσε καν τους τύπους». Μάλιστα, η Φιλιππινέζα πρώην οικιακή βοηθός του ζευγαριού φέρεται ότι είχε καταθέσει πως «οπότε καθάριζα το δωμάτιο της κυρίας Σοφίας, συνήθως το κρεβάτι ήταν ακατάστατο». Παρ’ όλα αυτά, οι δικαστές έκριναν ότι οι μάρτυρες δεν είπαν την αλήθεια.

Ύστερα από αυτό, στην κατοχή της Σοφίας Γιαννικοπούλου θα παραμείνουν μία διώροφη μονοκατοικία 600 τ.μ. με πισίνα 140 τ.μ. στην παραλιακή οδό Αθηνών – Σουνίου, αγοραίας αξίας 17.000.000 ευρώ, καθώς και η τριώροφη μονοκατοικία της Γλυφάδας, αγοραίας αξίας 5.700.000 ευρώ, που αποτελούσε και την οικία του πρώην ζεύγους.

Το ίδιο έκριναν οι δικαστές για ένα οικόπεδο στο παλιό λιμάνι των Σπετσών, καθώς και για τα διαμερίσματα σε Γλυφάδα και Βουλιαγμένη.

Επιπλέον, ο εφοπλιστής διεκδικούσε πίσω τα χρήματα των μετοχών σε δύο εταιρίες που έκανε δώρο στην πρώην σύζυγο του Γιαννικοπούλου. Εάν κανείς αθροίσει όλα τα ποσά (αγορές ακινήτων, αξία που μπορούν να πουληθούν, χρήματα ανακαινίσεων και φόρων, αξία μετοχών εταιριών – όλα δωρεές του εφοπλιστή, όπως συνομολογεί και η πρώην σύζυγός του), τότε το κέρδος της από αυτήν τη δικαστική απόφαση αγγίζει το κορυφαίο ποσό των 40.000.000 ευρώ!

Net-Time.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό