TO ANΘΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΣΕΡΒΙΡΕΙ ΜΕΛΕΝΙΟ ΧΑΡΟΥΠΙ ΜΕ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΝΕΡΑΝΤΖΙ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΜΕ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΑΠΟ ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΤΣΑΙ

TO ANΘΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΣΕΡΒΙΡΕΙ ΜΕΛΕΝΙΟ ΧΑΡΟΥΠΙ ΜΕ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΝΕΡΑΝΤΖΙ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΜΕ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΑΠΟ ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΤΣΑΙ

ΜΕΛΕΝΙΟ ΧΑΡΟΥΠΙ ΜΕ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΝΕΡΑΝΤΖΙ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ

# ΗΟΝΕΥ CAROB WITH GREEK TRADITIONAL SWEET NERANTZI

Υλικά για 8 μπωλάκια ( ανάλογα με το μέγεθος του μπωλ )

10 τεμάχια γλυκό του κουταλιού νεράντζι στρογγυλό – ΑΡΤΙΝΟ ΓΛΥΚΑΚΙ

8 τεμάχια Παγωμένο τσάι BITOYNI – BIOKOZIAKAS

5 κουταλιές της σούπας μέλι πεύκου – PASSION HONEY

300 γρ παξιμάδια χαρουπιού – ΤΟ ΝΤΟΥΛΑΠΙ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ

250 γρ γιαούρτι στραγγιστό

150 γρ κρέμα γάλακτος

1 βανίλια

2 φύλλα φρέσκο δυόσμο για κάθε μπωλάκι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος ώστε να γίνει σαντιγύ .

Την βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει καλά . Την βγάζουμε απ΄το ψυγείο όπως είναι παγωμένη και την ενώνουμε απαλά με το γιαούρτι και τη βανίλια .

Ανακατεύουμε μέσα 3 κουταλιές της σούπας μέλι πεύκου . Ψιλοκόβουμε 2 νεραντζάκια και τα ρίχνουμε στην κρέμα . Παίρνουμε το μπωλάκι ή το ποτήρι και βάζουμε μέσα ,σπασμένα σε χονδρά κομμάτια μερικά μπισκότα χαρουπιού . Βγάζουμε την κρέμα απ΄το ψυγείο και με κορνέ ή κουτάλι της σούπας , βάζουμε μια στρώση πάνω απ΄τα μπισκότα .

Επαναλαμβάνουμε με άλλη μια στρώση και βάζουμε από πάνω από κάθε μπωλάκι ή ποτήρι , ένα κομμάτι νεράντζι γλυκό του κουταλιού , κομμένο σε φέτες , φύλλο δυόσμου και περιχύνουμε με μέλι .

Ολοκληρώνουμε το ντεκόρ με βρώσιμο λουλουδάκι . Το διατροφικό γλυκάκι σερβίρεται ιδανικά με κρύο τσάι BITOUNI , της εταιρείας BIOKOZIAKAS .

 

Ελένη Ψυχάρη

Τεχνικός μαγειρικής τέχνης. Αρχιμάγειρας[Chef]

Εισηγήτρια σε : Σεμινάρια{ Μεσογειακής κουζίνας,μαγειρευτά,Γενικής Κουζίνας,Τεχνική με ψάρια , PASTA FRESCA,φρέσκα ζυμαρικά}.

Πτυχίο Gourmet techniquer in culinary arts.[PEARSON & ENGLAND] ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΠΕΙΡΑ 18 ΕΤΩΝ Μεγάλη εμπειρία στη ζαχαροπλαστική . Ελληνική Μεσογειακή κουζίνα – Δημιουργική Open Kitchen – Ala carte – Mπουφέ – Κρητική κουζίνα – Επτανίσια κουζίνα – Brunch – Finger Food- Ψάρια & Θαλασσινά . Α’ Μάγειρας Chef, γενικών καθηκόντων, δημιουργία μενού, παραγωγή Catering & Δεξίωσης, Sous – Chef,on board.

Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Περιστερίου.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό