Διευρυμένη σύσκεψη για την υπογειοποίηση του εμπορικού κέντρου Κιλκίς

Διευρυμένη σύσκεψη για την υπογειοποίηση του εμπορικού κέντρου Κιλκίς

Το πλήρες σχέδιο ανάπτυξης της υπογειοποίησης του εναέριου ηλεκτρικού δικτύου, έργου που θα ενισχύσει θεαματικά την αισθητική του παραδοσιακού εμπορικού κέντρου της πόλης, με αιχμή την 21ης Ιουνίου, τέθηκε επί τάπητος στη χθεσινή σύσκεψη των εμπλεκόμενων φορέων που πραγματοποιήθηκε στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κιλκίς.
Στη σύσκεψη ιεραρχήθηκαν προτεραιότητες αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα έναρξης και περαίωσης των εργασιών και συζητήθηκαν σε βάθος τεχνικές λεπτομέρειες, ζητήματα ασφάλειας στη διέλευση των πεζών παράλληλα με τη σήμανση και με τις απαιτούμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
Συμφωνήθηκε η επίσπευση έκδοσης των αδειών εκσκαφής και χρήσης κοινόχρηστου χώρου πεζοδρομίων, η προσωρινή εγκατάσταση υποσταθμού του ΔΕΔΔΗΕ στη γωνία πάρκου ταξί – ΛΑΦ με αυξημένα μέτρα ασφάλειας (περίφραξη και καλαίσθητο προστατευτικό κιγκλίδωμα) καθώς και η τμηματική κατασκευή του έργου υπογειοποίησης.
Οι εργασίες αποξήλωσης του εναέριου δικτύου και υπογειοποίησης με σκάμματα σε πλακίδια προς την πλευρά των κρασπέδων, προκειμένου να μην παρεμποδίζεται η κίνηση των πεζών στα εμπορικά καταστήματα, θα ξεκινήσουν από το ύψος της Γ. Καπέτα με κατεύθυνση την οδό της Ν. Παναγιώτου, ακολούθως θα επεκταθούν στο φανάρι της οδού Σόλωνος ενώ στο επόμενο και τελευταίο στάδιο οι τεχνικές παρεμβάσεις θα επικεντρωθούν στην περιοχή των ταξί.
Τα συνεργεία του ανάδοχου εργολάβου θα εργάζονται εκατέρωθεν των πεζοδρομίων με πρόβλεψη για την κατασκευή διαβάσεων, με οριοθετημένο πλέγμα σήμανσης για την ασφαλή διάβαση των πεζών. Στις περιοχές παρέμβασης θα ισχύσει η προσωρινή διακοπή στάσης και στάθμευσης οχημάτων με ενέργειες της Τροχαίας.
Οι εργασίες υπογειοποίησης αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές Φεβρουαρίου και εφόσον επικρατήσουν ομαλές καιρικές συνθήκες θα ολοκληρωθούν λίγο πριν το Πάσχα ώστε να διευκολυνθούν οι πολίτες για τις εορταστικές αγορές τους στο εμπορικό κέντρο.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Δόμησης Ανέστης Πογέλης, η αναπληρώτρια Διευθύντρια Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Κυριακή Στράντζαλη, ο μηχανικός του Δήμου Λεωνίδας Ορφανίδης, ο ειδικός συνεργάτης του Δήμου μηχανικός Γεώργιος Γαβριηλίδης, ο Διευθυντής του ΔΕΔΔΗΕ Κιλκίς Χρήστος Καραθόδωρος, η υπεύθυνη επίβλεψης των έργων του Οργανισμού μηχανικός Σεβαστή Σερταρίδου και ο κ. Χρήστος Καναρόπουλος από το ΔΕΔΔΗΕ, ο Διοικητής της Τροχαίας Κιλκίς Ευστάθιος Κουρτίδης ο κ. Μιχάλης Ερκέκογλου από το Αστυνομικό Τμήμα Κιλκίς, οι εκπρόσωποι της αναδόχου Τσαλτσαμπάσης και Σια Ο.Ε. κ.κ. Θεολόγης Ζώτος και Νίκος Δημόπουλος, και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς Σπύρος Μιχαηλίδης.
Μέσα στις επόμενες ημέρες επίκειται συνάντηση εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής με τους καταστηματάρχες του εμπορικού κέντρου για να εξηγηθούν αναλυτικότερα οι τεχνικές εργασίες και τα οφέλη αισθητικής και λειτουργικότητας που θα προκύψουν από την υπογειοποίηση στο εμπορικό κέντρο.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα στην υπογραφείσα τον περασμένο Νοέμβριο σύμβαση Δήμου Κιλκίς και ΔΕΔΔΗΕ για την υλοποίηση έργων αισθητική αναβάθμισης των δικτύων διανομής προβλέπεται:
• η κατασκευή υπογείου δικτύου χαμηλής τάσης μήκους 2,15 χιλιομέτρων
• η κατασκευή υπόγειου δικτύου μέσης τάσης μήκους 0,08 χιλιομέτρων
• η κατασκευή ενός συνεπτυγμένου υποσταθμού διανομής με μετασχηματιστή ισχύος 630kVa
• η αποξήλωση εναέριου δικτύου χαμηλής τάσης μήκους 0,75 χιλιομέτρων
• η αποξήλωση ενός εναέριου υποσταθμού διανομής
• η εγκατάσταση 60 υπόγειων παροχών καταναλωτών παράλληλα με την αποξήλωση ισάριθμων εναέριων παροχών.
Οι εργασίες υπογειοποίησης του εναέριου ηλεκτρικού δικτύου ανέρχονται στο ποσό των 240.000ευρώ το οποίο καλύπτεται εξ ημισείας από το Δήμο Κιλκίς και από το ΔΕΔΔΗΕ,
ο οποίος είναι και ο φορέας υλοποίησης του έργου.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό