Διονύσης Κλάδης στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ:  Μία φωνή λογικής…

Διονύσης Κλάδης στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ: Μία φωνή λογικής…

Προτροπή να ασχοληθούμε περισσότερο με τις φυσικές καταστροφές

Πραγματικά ήταν μία φωνή λογικής, ανάμεσα σε όσες ακούστηκαν στη συζήτηση της 2ης Τροποποίησης του Ετήσιου Προγράμματος Δράσης 2024 της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου ΑΜΘ το
απόγευμα της Τετάρτης 3 Απριλίου. Πρόκειται για τον περιφερειακό σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης Διονύση Κλάδη, που έθεσε ένα μείζον πρόβλημα που απασχολεί και θα απασχολήσει τους πολίτες όλης της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όταν άλλοι περιφερειακοί σύμβουλοι, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, λογομαχούσαν επί ώρες για τους πολιτιστικούς συλλόγους και τις τουριστικές εκθέσεις.
Οι φυσικές καταστροφές που έχουν πλήξει την περιοχή μας όσο καμία άλλη, ήταν το θέμα που ορθώς έθεσε ο κος Κλάδης, υπενθυμίζοντας σε όλους τι συνέβη το περασμένο καλοκαίρι στον Έβρο αλλά και στη Ροδόπη. Η προτροπή του κου Κλάδη προς την διοίκηση της ΠΑΜΘ και συνολικά προς το περιφερειακό συμβούλιο, ήταν να υπάρξει σοβαρή μέριμνα για την πρόληψη.
Με αφορμή την παρέμβαση του κου Κλάδου είναι πραγματικά άξιο απορίας αν ασχολείται κανείς με τη ρύπανση που μπορεί να προκύψει από τις πυρκαγιές του Έβρου στα νερά.
Είναι ένα ζήτημα που πρέπει να διερευνηθεί καθώς οι πιθανές διοξίνες από την καύση πλαστικών στην τεράστια έκταση των περίπου 1.000.000 στρεμμάτων μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά τη δημόσια υγεία και την ποιότητα των παραγομένων γεωργικών προϊόντων, αλλά και την ποιότητα της θάλασσας, αφού εκεί θα καταλήξουν όλα σε ενδεχόμενο βροχοπτώσεων και πλημμυρικών φαινομένων.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό