ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας-Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου:  “Μέθοδος Gronholm” του Jordi Galcerán

ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας-Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου: “Μέθοδος Gronholm” του Jordi Galcerán

12 – 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024-Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 20:00|
«Καλησπέρα και καλώς ήρθατε. Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, αυτή είναι η τελική φάση της διαδικασίας επιλογής για τη θέση του εμπορικού διευθυντή της ΔΕΚΙΑ. Είστε οι τελευταίοι υποψήφιοι. Η διαδικασία δεν είναι η συνήθης. Η πόρτα είναι ανοιχτή. Σας είπαμε ότι είστε οι τελευταίοι υποψήφιοι. Αλλά δεν είστε τέσσερις οι τελευταίοι υποψήφιοι.» *
Το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας στο πλαίσιο της Β’ καλλιτεχνικής περιόδου 2023-2024, παρουσιάζει μια ακόμα δική του παραγωγή, τη ΜΕΘΟΔΟ GRONHOLM.


Ένα σύγχρονο βραβευμένο έργο που τοποθετεί στο κέντρο του τον κωμικοτραγικό αγώνα της εργασιακής επιβίωσης.
Ο νέος σκηνοθέτης Θεοδόσης Σκαρβέλης (απόφοιτος της διακεκριμένης ρωσικής σχολής GITIS) καθοδηγεί μια δυναμική ομάδα ταλαντούχων ηθοποιών και όλοι μαζί μάς αφηγούνται την ιστορία του Φερνάντο, του Ενρίκε, της Μερσέδες και του Κάρλος – ή αλλιώς τεσσάρων από εμάς – στον αγώνα τους να βρουν μια θέση σε μια αδυσώπητη εργασιακή πραγματικότητα. Με δοκιμασίες που μας πηγαίνουν συνεχώς από την κωμωδία στο δράμα, και με διαλόγους που θυμίζουν τις δικές μας καθημερινές συζητήσεις, αναδεικνύουν μια πλευρά της πραγματικότητας που τείνει να γίνει κανόνας. Το καφκικό σκηνικό της Μιχαήλας Πλιαπλιά μεταμορφώνει με έναν εντυπωσιακό τρόπο τη σκηνή του θεάτρου «Αντιγόνη Βαλάκου», ενώ τα ηχοτοπία του Νίκου Σωτηρέλη και οι φωτισμοί της Εβίνας Βασιλακοπούλου, δημιουργούν μια υποβλητική ατμόσφαιρα που ξεφεύγει από τα στενά όρια του ρεαλιστικού θεάτρου.

Ο σκηνοθέτης σημειώνει:
Ζούμε σε έναν τετράγωνο κόσμο έχοντας πλήρη επίγνωση του τι είναι αυτός ο κόσμος.
Έχουμε ζήσει στο πετσί μας το αδιέξοδο του αμερικάνικου ονείρου, ωστόσο δεν υπάρχει κάποια αξιόπιστη εναλλακτική. Οπότε συνεχίζουμε ν’ αγωνιζόμαστε να ανελιχθούμε και να κατακτήσουμε την πολυπόθητη καρέκλα, άλλοτε σαν σε παιδική χαρά κι άλλοτε ψάχνοντας με αγωνία μια διέξοδο κινδύνου σε αυτόν τον στρεβλό κόσμο. Ο σώζων εαυτόν σωθήτω!
* Το έργο αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας αλλά οι δοκιμασίες που εμφανίζονται σε αυτό είναι πραγματικές. Έχουν εφαρμοστεί επιτυχώς σε κάποια άλλη χώρα, με άλλους πολίτες και συνθήκες που δεν προσιδιάζουν με τις δικές μας. Ή μήπως όχι;

Στοιχεία Συντελεστών:
Συγγραφέας: Jordi Galcerán
Μετάφραση: Μαρία Τσατσαρώνη – Γιώργος Καραμίχος
Σκηνοθεσία: Θεοδόσης Σκαρβέλης
Σκηνογραφία / Κοστούμια: Μιχαήλα Πλιαπλιά
Σχεδιασμός φωτισμών: Εβίνα Βασιλακοπούλου
Σχεδιασμός ηχοτοπίου – Σύνθεση πρωτότυπης μουσικής: Νίκος Σωτηρέλης
Κατασκευαστές σκηνικού: Γιώργος Μαστοράκης, Γιάννης Σταυρίδης, Κώστας Γαρουφαλίδης
Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Κόκκας

Παίζουν οι Ηθοποιοί
Φερνάντο: Τρύφωνας Ζάχαρης
Ενρίκε: Θανάσης Χαλκιάς
Μερσέδες: Πάολα Καλλιγά
Κάρλος: Αντώνης Αντωνιάδης
Παραγωγή: ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας
Διάρκεια παράστασης: 100 λεπτά

Τιμές εισιτηρίων: Γενική Είσοδος 12€, Μειωμένο 8€ (φοιτητικό, κάρτα ανεργίας, ΑΜΕΑ, Άνω των 65 ετών).
Προπώληση εισιτηρίων καθημερινά από τη Δευτέρα 8 Απριλίου: 11.00 – 14.00 και  18.00 – 20.00 στο Κέντρο πληροφόρησης επισκεπτών Δήμου Καβάλας (πρώην ΕΟΤ)  Κεντρική Πλατεία τηλ: 2510-620566. Τις ημέρες/ώρες των παραστάσεων η προπώληση θα γίνεται μόνο στο ταμείο του θεάτρου.
Ηλεκτρονική Προπώληση: Ticketservices
Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 – 7 (10:00-14:00).

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό