ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής: «Ελάτε να φτιάξουμε ένα ανθρώπινο ποτάμι γεμάτο νοσταλγικές αναμνήσεις!»

ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής: «Ελάτε να φτιάξουμε ένα ανθρώπινο ποτάμι γεμάτο νοσταλγικές αναμνήσεις!»

Η δράση ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΟΤΑΜΙ της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης «Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κομοτηνής» στο πλαίσιο του Προγράμματος Tale of X Cities,  που διοργανώνει το Goethe-Institut Thessaloniki σε συνεργασία με την ArtBOX.gr| Creative Arts Management , ολοένα και αναπτύσσεται με τη δική σας συμμετοχή.

Η ανταπόκριση των σχολείων όλων των βαθμίδων με την πολύτιμη συνδρομή των Διευθύνσεων Α’βάθμιας και Β’βάθμιας εκπαίδευσης είναι μεγάλη για να γεμίσουν οι 136 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη διαδρομή του ποταμιού με παιδικές ζωγραφιές από τα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία, αλλά και για να δημιουργηθεί με τη συμμετοχή των έφηβων μαθητών ένα πλούσιο αρχείο με φωτογραφίες και μαρτυρίες ανθρώπων που έζησαν την Κομοτηνή των δεκαετιών 1950-1960.

Εμείς συνεχίζουμε την προσπάθειά μας να καταγράψουμε με την κάμερα και να προβάλλουμε στο κοινό μέσω του διαδικτύου, τις δικές σας αναμνήσεις σχετικά με το ποτάμι. Ήδη έχουν ετοιμαστεί τα πρώτα βίντεο που μπορείτε να παρακολουθήσετε :

Σύλληψη – σχεδιασμός δράσης : Θεανώ Πασχάλη

Κάμερα-μοντάζ : Νίκος Οικονομίδης

Όλα τα βίντεο αποτελούν ένα είδος ξενάγησης που μπορούμε να σας προσφέρουμε σχετικά με το ποτάμι ως τοπόσημο της Κομοτηνής, για να περπατήσουμε τη διαδρομή του όλοι μαζί την Κυριακή 14 Νοεμβρίου, γνωρίζοντας τα γεφύρια, τις επιχειρήσεις, τα σπίτια που υπήρχαν τότε στην πόλη.

Σας προσκαλούμε για τη συμμετοχή σας στη δράση αυτή, για να σχηματίσουμε ένα ανθρώπινο ποτάμι στη διαδρομή του Μπουκλουτζά που διέτρεχε την πόλη.

Ελάτε να περπατήσουμε παρέα!

Ελάτε να φτιάξουμε ένα ανθρώπινο ποτάμι γεμάτο νοσταλγικές αναμνήσεις!

Κυριακή 14 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί

Αφετηρία : Ο χώρος που διεξάγεται σήμερα η λαϊκή αγορά, πίσω από το Κλειστό Αθλητικό Κέντρο

Θα υπάρξουν τρεις ενδιάμεσοι σταθμοί, αν κάποιος δε θέλει να ακολουθήσει τη διαδρομή από την αρχή:

1η Στάση Σπαθί,

2η Στάση Τσανάκλειος,

3η Στάση Άγαλμα Βενιζέλου

Η διαδρομή θα ολοκληρωθεί μετά τις γέφυρες στη δυτική είσοδο της Κομοτηνής.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής παρακαλούμε επικοινωνείτε μέσω emailστο theatrokomotinis@gmail.com  και για τηλεφωνική επικοινωνία μπορείτε να καλείτε στα 25310-37770, 25310-27484, 25310-25970.

Η φωτογραφία που συνοδεύει το παρόν είναι από το αρχείο  του κου Δημήτρη Γαρυφάλλου κι αποτυπώνει 3 γέφυρες : στο ύψος της Βενιζέλου σε πρώτο πλάνο, στη συνέχεια στο ύψος της επιχείρησης με τις αντίκες του κ. Καραγεωργίου και στο βάθος η σκεπαστή γέφυρα.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό