Κορωνοϊός: Συνεδριάζει στις 13:00 η επιτροπή των ειδικών – Στις 18:00 τα νέα μέτρα από το Θάνο Πλεύρη

Κορωνοϊός: Συνεδριάζει στις 13:00 η επιτροπή των ειδικών – Στις 18:00 τα νέα μέτρα από το Θάνο Πλεύρη

Νέα μέτρα για την ανάσχεση της πανδημία ανακοινώνει στις έξι σήμερα το απόγευμα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.  Θα προηγηθεί νωρίτερα, στις 13:00 η συνεδρίαση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων.

Η κατάσταση όπως διαμορφώνεται απαιτεί παρεμβάσεις για την αναχαίτιση της διασποράς στις οποίες αναμένεται να καταλήξουν ειδικοί και κυβέρνηση αυτή την εβδομάδα.

Οι ειδικοί εστιάζουν στις “κόκκινες” περιοχές όπου το επιδημιολογικό φορτίο είναι υψηλό αλλά και στον κλάδο της εστίασης και διασκέδασης όπου εκτιμάται ότι δημιουργούνται εστίες διασποράς της Covid-19. Στο πλαίσιο αυτό, εξετάζονται:

-Ξεκάθαρες προϋποθέσεις για τη λειτουργία εξωτερικών χώρων της εστίασης, στις οποίες μπορεί να περιλαμβάνεται ακόμα και η υιοθέτηση συγκεκριμένου αριθμού ατόμων που θα επιτρέπεται σε κάθε τραπέζι.

-Αύξηση των rapid tests που γίνονται υποχρεωτικά για ανεμβολίαστους πολίτες, ώστε να προσέρχονται στην εργασία τους. Στο πλαίσιο αυτό, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο αντί για ένα τεστ την εβδομάδα να διενεργούνται δύο τεστ για τους ανεμβολίαστους.

-Επέκταση της χρήσης μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους στις περιοχές που είναι “κόκκινες”, όπως ίσχυε κατά τη διάρκεια του δεύτερου και τρίτου κύματος της πανδημίας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό