Επί σκηνής ο Κωνσταντίνος Καραθεοδωρής διδάσκει με τρόπο μοναδικό και εισάγει τα μαθηματικά στην καθημερινότητα του απλού θεατή…

Επί σκηνής ο Κωνσταντίνος Καραθεοδωρής διδάσκει με τρόπο μοναδικό και εισάγει τα μαθηματικά στην καθημερινότητα του απλού θεατή…

Το MAN` s Theater παρουσίασε πριν από μερικές μέρες και για έναν μικρό αριθμό παραστάσεων το έργο «Ο ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ ΝΟΥΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ ΑΠΟ ΑΦΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΛΜΠΕΡΤ ΑΙΝΣΤΑΙΝ»

Μουσικό Αναλόγιο. Η Πανελλήνια πρεμιέρα έγινε στις 9 Δεκεμβρίου, στον Πολυχώρο ΕΚΣΤΑΝ, Καυταντζόγλου 5, Άνω Πατήσια, πλησίον του ομώνυμου σταθμού ΗΣΑΠ.

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ 

Πρόκειται για ένα αφηγηματικό μουσικό αναλόγιο, σε μουσική πιάνο, έργων του Erik Satie κ α, από την Κλεοπάτρα Εμμανουήλ- Κυριακοπούλου και σε αφήγηση της ζωής και του έργου ενός από τους σημαντικότερους μαθηματικούς όλων των εποχών, από τον ίδιο τον Άλμπερτ Αινστάιν, (καθότι οι δύο τους συνδέονταν με φιλία και πνεύμα συνεργασίας) που ξεκινά από την παιδική του ηλικία,τα επιτεύγματα του, την συνεργασία του με τον Αινστάιν και συνεισφορά του σε πολύ σημαντικές εφαρμογές που καθόρισαν την πορεία της επιστημονικής έρευνας μέχρι τις μέρες μας και σε γλώσσα απολύτως προσιτή και κατανοητή από τον θεατή.

Γίνεται σαφής αναφορά και παρουσίαση της εργασίας του για την Γενική Θεωρία της Σχετικότητος και συνεχίζει με την προσφορά του μαθηματικού στην Παιδεία εντός Ελλάδος, την Σμύρνη του 1922, την οργάνωση του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας και του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μέχρι τον θάνατο του. Επί σκηνής ο Κωνσταντίνος Καραθεοδωρής διδάσκει με τρόπο μοναδικό και εισάγει τα μαθηματικά στην καθημερινότητα του απλού θεατή.

Στις πολλές εκπλήξεις ανήκει και η παρουσία του μικρού Κέντι που ενσαρκώνει με τρόπο συγκινητικό την παιδική αθωότητα και ευφυία ενός ανθρώπου που έμελε ν αλλάξει τον τρόπο σκέψης και προσέγγισης των καθημερινών προβλημάτων υπενθυμίζοντας την διαχρονική αξία των μαθηματικών στην ζωή ως την σπουδαιότερη επιστήμη. Ένας εναλλακτικός τίτλος αυτού του μουσικού αναλογίου θα μπορούσε να είναι “Όταν το Θέατρο ανακάλυψε τα Μαθηματικά”. Το έργο θα κάνει μόνον τρεις παραστάσεις στην Αθήνα , ως το τέλος του 2021 και θα ταξιδέψει στην υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό το 2022 και αποτελεί το δεύτερο μέρος της τετραλογίας με θέμα “ΣΠΟΥΔΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ”. ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ Επιστημονική έρευνα, κείμενο και σκηνοθεσία : Θανάσης Χλιάρας Πιάνο : Κλεοπάτρα Εμμανουήλ Κυριακοπούλου

Ο Διονύσης Ταραζής στον ρόλο του Κων. Καραθεοδωρή.

Φιλική συμμετοχή ο μικρός Kendi και η Θωμαίς Τσιανάκα.

Φωτογραφία/Video: John D Carnessiotis

Επιμέλεια φωτισμού και ήχου: Ζήσης Τόνας

Graphic Designer : Τζωρτζίνα Αποστολάκη

Παραγωγή MAN`S THEATER PRODUCTIONS 2021

Το έργο τελεί υπό την Αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων.

Επιμέλεια ρεπορτάζ : Sigma Press Office

 

ΥΓ.: Να μια καλή ιδέα για θεατρική παραγωγή στην περιοχή μας

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό