Επιδόματα:  Όλα σε μία κάρτα με κίνητρα

Επιδόματα: Όλα σε μία κάρτα με κίνητρα

Νέα στοιχεία έβγαλε η συνέντευξη του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Πάνου Τσακλόγλου στο Dnews για τους δικαιούχους επιδομάτων είτε του ΟΠΕΚΑ είτε του ΟΑΕΔ και την προπληρωμένη κάρτα στην οποία θα εισαχθούν τα περισσότερα από αυτά.

Συγκεκριμένα ο κ. Τσαλκόγλου μιλώντας στο Dnews για την προπληρωμένη κάρτα τόνισε πως «το σύνολο των επιδομάτων -πλην κάποιων εξαιρέσεων όπως τα αναπηρικά επιδόματα, το επίδομα στέγασης και έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις της ΔΥΠΑ- θα αρχίσουν να καταβάλλονται σταδιακά μέσω μιας προπληρωμένης κάρτας, όπως συμβαίνει ήδη σήμερα με το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα. Οι δικαιούχοι θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τουλάχιστον το 50% του ποσού της ενίσχυσης ή του επιδόματος σε ηλεκτρονικές πληρωμές και αγορές, ενώ για το υπόλοιπο ποσό παρέχεται η δυνατότητα ανάληψης μετρητών. Προβλέπονται επίσης κίνητρα για όποιον επιλέξει να μην κάνει ανάληψη του υπολοίπου αλλά να το χρησιμοποιήσει σε ηλεκτρονικές συναλλαγές, κατά το πρότυπο των φορολοταριών που πραγματοποιεί σήμερα το Υπουργείο Οικονομικών.

Ο κάθε δικαιούχος, συνεπώς, θα έχει σε μία κάρτα όλα τα επιδόματα που λαμβάνει, κάτι που μειώνει το γραφειοκρατικό και διοικητικό κόστος καταβολής τόσο του ίδιου όσο και των φορέων που τα καταβάλλουν. Δεδομένου ότι σχεδόν όλοι μας σε κάποια φάση της ζωής μας γινόμαστε λήπτες κάποιου επιδόματος ή ενίσχυσης από το κράτος, είναι λογικό να αναμένουμε ότι, σταδιακά, η συντριπτική πλειονότητα του πληθυσμού της χώρας θα κατέχει αυτή την κάρτα. Προφανώς, η αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών λειτουργεί επίσης και προς όφελος των δημοσίων εσόδων καθώς περιορίζεται η δυνατότητα φοροδιαφυγής».

Πηγή: dnews.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό