Επιταγή ακρίβειας: Ανοίγει η «βεντάλια» των δικαιούχων, η μεγάλη αλλαγή φέτος

Επιταγή ακρίβειας: Ανοίγει η «βεντάλια» των δικαιούχων, η μεγάλη αλλαγή φέτος

Με στόχο να έχει καταβληθεί το ποσό στους δικαιούχους πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, η κυβέρνηση προετοιμάζει την επανάληψη του μέτρου της «επιταγής ακρίβειας», την οποία θα εισπράξουν χαμηλοσυνταξιούχοι και ευάλωτοι.

Οι πιθανότερες ημερομηνίες καταβολής των χρημάτων είναι μετά τις 15 Δεκεμβρίου και πριν τις 25 Δεκεμβρίου, ώστε οι 2,3 εκατ δικαιούχοι να δουν στους λογαριασμούς τους τα 250 ευρώ πριν το τέλος του έτους.

Η βασικότερη αλλαγή είναι η αύξηση κατά 50 ευρώ στο τελικό ποσό το οποίο από 200 ευρώ θα πάει στα 250, ενώ ταυτόχρονα ανοίγει και η «βεντάλια» των δικαιούχων».

Συγκεκριμένα, δικαιούχοι θα είναι:

συνταξιούχοι με ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα έως 9.600 ευρώ (έναντι 7.200 που ήταν), ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 16.800 ευρώ (έναντι 14.400 την προηγούμενη φορά) και ακίνητη περιουσία έως 300.000 ευρώ (έναντι 200.000 ευρώ που ίσχυε),

οι ανασφάλιστοι υπερήλικες του ΟΠΕΚΑ,

οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος που θα λάβουν διπλή δόση τον Δεκέμβριο,

οι δικαιούχοι επιδόματος ΑμεΑ,

οι δικαιούχοι επιδόματος παιδιών ΟΠΕΚΑ, οι οποίοι θα λάβουν αυξημένο επίδομα κατά 50%,

οι μακροχρόνια άνεργοι από 12 έως 24 μήνες, οι οποίοι δεν είναι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος με ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα έως 9.600 ευρώ και ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα έως 16.800 ευρώ.

Η καταβολή για τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους ανασφάλιστους υπερήλικες του ΟΠΕΚΑ, τα άτομα με αναπηρία και τους μακροχρόνια ανέργους, θα γίνει αυτόματα χωρίς οι δικαιούχοι να πρέπει να υποβάλλουν κάποια αίτηση.

Πηγή: Dnews.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό