ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ : «EΠIKINΔYNH PYΘMIΣH TOY YΠOYPΓEIOY ANAΠTYΞHΣ. BAZEI EΠANΩ ΣTA KΛAPK ANEIΔIKEYTO ΠPOΣΩΠIKO»

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ : «EΠIKINΔYNH PYΘMIΣH TOY YΠOYPΓEIOY ANAΠTYΞHΣ. BAZEI EΠANΩ ΣTA KΛAPK ANEIΔIKEYTO ΠPOΣΩΠIKO»

Την ώρα που τα εργατικά δυστυχήματα έχουν λάβει στη χώρα μας μορφή χιονοστιβάδας, το Υπουργείο Ανάπτυξης προωθεί ρύθμιση με την οποία βάζει τους εργαζόμενους στην κλίνη του Προκρούστη. Συγκεκριμένα σε νομοσχέδιο, το οποίο συζητείται ] στη βουλή, προβλέπεται μεταξύ άλλων ότι όλα τα κλαρκ δυνατότητας ανύψωσης έως 2,5 τόνων, θα μπορεί να τα χειρίζεται εφεξής ο καθένας.  Δε θα χρειάζεται δηλαδή άδεια άσκησης επαγγέλματος. Σε μία ειδικότητα με πολλά εργατικά δυστυχήματα το αρμόδιο Υπουργείο διαμορφώνει ένα πλαίσιο χωρίς κανόνες με ξεκάθαρο στόχο να ικανοποιήσει τους εργοδότες με φθηνό εργατικό δυναμικό.

Πώς είναι δυνατόν ένας ανειδίκευτος εργάτης να χειρίζεται μηχάνημα ανύψωσης και μεταφοράς 2,5 τόνων χωρίς άδεια και χωρίς προϋπηρεσία; Με τι σκεπτικό λαμβάνονται τέτοιου είδους αποφάσεις αγνοώντας τη μεγάλη επικινδυνότητα του επαγγέλματος;

Απαιτούμε από την Κυβέρνηση να μην προχωρήσει σ’ αυτό το ανεύθυνο και επικίνδυνο νομοθέτημα,  γιατί σίγουρα μετά θα μιλάμε για προμελετημένο έγκλημα αλλά θα είναι πολύ αργά.

Στο σημείο αυτό πρέπει να τονίσουμε ότι οι έλεγχοι είναι ελάχιστοι έως ανύπαρκτοι λόγω έλλειψης προσωπικού.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι μεγάλες αφού ο ΣΕΠΕ είναι υπστελεχωμένος από  προσωπικό, με αποτέλεσμα οι εργοδότες να έχουν αποθρασυνθεί  και να έχουμε συνεχή εργατικά ατυχήματα και τώρα προχωρά σε ένα ανεύθυνο και επικίνδυνο νομοθέτημα αγνοώντας την μεγάλη επικινδυνότητα του επαγγέλματος.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό όλων των εργαζομένων και θα ζητάει την προστασία τους, αλλά και την απόδοση ευθυνών όπου υπάρχουν.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό