Έβρος: Δίωξη στους 13 λαθρομετανάστες για «απόπειρα εμπρησμού» και στους 3 Αλεξανδρουπολίτες για «αρπαγή και ρατσιστικά κίνητρα»

Έβρος: Δίωξη στους 13 λαθρομετανάστες για «απόπειρα εμπρησμού» και στους 3 Αλεξανδρουπολίτες για «αρπαγή και ρατσιστικά κίνητρα»

Ποινική δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρια στους 13 λαθρομετανάστες αλλά και τους 3 κατοίκους Αλεξανδρούπολης, ασκήθηκε από τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης.

Όλοι πήραν προθεσμία για να απολογηθούν αύριο Παρασκευή 25 Αυγούστου. Συγκεκριμένα, οι 13 λαθρομετανάστες που τους είχε στοιβαγμένους σε ειδικό τρέιλερ ο αλβανικής καταγωγής επιχειρηματίας Απόστολος Τότα (το όνομα του έδωσε στη δημοσιότητα ο συνήγορος του με δήλωση του), κατηγορούνται για  «απόπειρα εμπρησμού με κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή», «κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών» και «παράνομη είσοδο στη χώρα». Σύφωνα με την δικογραφία, πρόκειται για μια αυτοσχέδια κατασκευή αποτελούμενη από λάστιχα, ξύλα και βενζίνη με την οποία προσπάθησαν να βάλουν φωτιά. Δηλαδή για όσα βρέθηκαν μέσα στην πόλη,  πίσω από το σούπερ μάρκετ LIDL στη Νέα Χηλή και κυκλοφόρησε μάλιστα σε ΒΙΝΤΕΟ που δημοσιεύθηκε τόσο από τον βουλευτή Έβρου της “Ελληνικής Λύσης” Πάρη Παπαδάκη αλλά και τοπικό σάιτ.

Όσον αφορά τους τρεις κατοίκους Αλεξανδρούπολης, τον 45χρονο αλβανικής καταγωγής επιχειρηματία που δημοσίευσε το ΒΙΝΤΕΟ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τους 13 λαθρομετανάστες που  «συνέλαβε» και τους δύο Έλληνες ηλικίας 55 και 38 ετών,  αντιμετωπίζουν επίσης κατηγορίες για κακούργημα και συγκεκριμένα:

«Διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων», «Βιαιοπραγίες ή Διχόνοια με ρατσιστικά κίνητρα», «Αρπαγή με ρατσιστικά κίνητρα από κοινού», «Έκθεση σε κίνδυνο» και «Παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων». Τα τελευταία είναι πλημελλήματα.

Όλοι τους κρατούνται στις Φέρες και αναμένεται να απολογηθούν όπως είπαμε το πρωί της Παρασκευής (25.08.2023). Ο Εισαγγελέας και ο Ανακριτής θα αποφασίσουν αν θα αφεθούν ελεύθεροι μετά τις απολογές τους ή θα προφυλακιστούν.

Πηγή: evros-news.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό