Σουφλί: Έρχονται  οι Τσέχοι δασοπυροσβέστες να βοηθήσουν στην πυρόσβεση στο δάσος Δαδιάς (video)

Σουφλί: Έρχονται οι Τσέχοι δασοπυροσβέστες να βοηθήσουν στην πυρόσβεση στο δάσος Δαδιάς (video)

Σήμερα ξεκινούν στον Έβρο οι επιχειρήσεις πυρόσβεσης σε Σουφλί και  δάσος  Δαδιάς από πυροσβεστικές δυνάμεις που έστειλε η Τσεχία στην  χώρα μας για τις πυρκαγιές.

Όπως ανακοινώθηκε, οι Τσέχοι έρχονται με 1 ελικόπτερο βαρέως τύπου (Blackhawk) καθώς και μια μονάδα επίγειας δασοπυρόσβεσης με οχήματα. Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο που δημοσίευσαν οι ίδιοι, πρόκειται για πάνω από 10 πυροσβεστικά οχήματα, μαζί με άλλα ειδικά μηχανήματα που θα βοηθούν στο έργο τους Τσέχους πυροσβέστες, αλλά και οχήματα βοήθειας, από ασθενοφόρο μέχρι όχημα για να ξεκουράζονται.

Μάλιστα οι Τσέχοι έγραψαν ότι είναι μεγάλη τιμή για αυτούς που θα έρθουν για να βοηθήσουν την χωρα μας.  “Για δεύτερη φορά τους τελευταίους 6 μήνες ξεκινήσαμε ως ομάδα άμεσης βοήθειας της Τσεχίας στην CZERT για να βοηθήσουμε στο εξωτερικό. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή για εμάς από το να εκπροσωπούμε την Τσεχία βοηθώντας μια ξένη χώρα. Ευχηθείτε μας καλή τύχη. Ομάδα Διάσωσης Τσεχία”.

Στο Σουφλί ελπίζουν ότι οι Τσέχοι θα μείνουν και θα βοηθήσουην στις προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς που συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό να καίει στο Εθνικό Πάρκο Δαδιάς-Λευκίμης, αφού οι Ρουμάνοι που αρχικά εμφανίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες, τελικά πήγαν στην Αλεξανδρούπολη.
Πηγή: evros-news.gr
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό