Ευριπίδης Στυλιανίδης: «Το ροζ του χάρτη της Ροδόπης δεν έχει ούτε ιδεολογικό ούτε πολιτικό πρόσημο»

Ευριπίδης Στυλιανίδης: «Το ροζ του χάρτη της Ροδόπης δεν έχει ούτε ιδεολογικό ούτε πολιτικό πρόσημο»

«Είναι μία αποτύπωση στιγμής διότι ένα μέρος της μουσουλμανικής μειονότητας επιδιώχθηκε να χειραγωγηθεί από κάποιους μηχανισμούς» πρόσθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. στη Ροδόπη, Ευριπίδης Στυλιανίδης, ανέφερε το Σάββατο (10/06), ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου, πως «το ροζ του χάρτη της Ροδόπης δεν έχει ούτε ιδεολογικό ούτε πολιτικό πρόσημο».

Συγκεκριμένα, σε σχετική συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης δήλωσε: «Το ροζ του χάρτη της Ροδόπης δεν έχει ούτε ιδεολογικό ούτε πολιτικό πρόσημο. Είναι μία αποτύπωση στιγμής διότι ένα μέρος της μουσουλμανικής μειονότητας επιδιώχθηκε να χειραγωγηθεί από κάποιους μηχανισμούς ώστε να εκλέξει συγκεκριμένους μειονοτικούς εκπροσώπους. Είναι μία μάχη που δίνουμε τα τελευταία 20 χρόνια απλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε το θάρρος να τραβήξει την κουρτίνα και να αναδείξει τα παιχνίδια που στήνονται».

Ακόμα, ο ίδιος πρόσθεσε: «Βασική αιτία είναι ότι η τουρκική εξωτερική πολιτική επιδιώκει μονίμως να επαναπροσδιορίσει συνολικά το χαρακτήρα της θρησκευτικής μουσουλμανικής μειονότητας σε εθνική τουρκική μειονότητα. Επιδιώκει έτσι να ελέγξει ή να χειραγωγήσει τη συμπεριφορά μέρους του εκλογικού σώματος της μειονότητας προκειμένου ο κόσμος να επιλέξει τους “εκλεκτούς”».

 

Για τις δηλώσεις του Νίκου Φίλη, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης τόνισε ότι «το μικροκομματικό φλερτ ή η επιθυμία κάποιων να προσεταιριστούν κάποιες ψήφους, δεν πρέπει να ακυρώνουν τις βασικές αρχές της εθνικής πολιτικής», συμπληρώνοντας: «Οι δηλώσεις του κ. Φίλη μάς προσβάλλουν ως Θρακιώτες. Αποκάλεσε “τουρκική” τη μειονότητα, φλερτάροντας με τους ψηφοφόρους αυτού του κομματιού της κοινωνίας, ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για μία θρησκευτική μουσουλμανική μειονότητα».

«Η Θράκη δεν χρειάζεται τέτοιες ρητορικές, ούτε εξάρσεις ακραίες. Η Θράκη χρειάζεται να προστατεύσει το μοντέλο ανοικτής κοινωνίας που έχει κτίσει τα τελευταία χρόνια που αποτελεί πρότυπο για την ευρύτερη περιοχή. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτική και να ακούει και τις τοπικές οργανώσεις του κόμματος», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. στη Ροδόπη.

Πηγή: ieidiseis.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό