Γιώργος Τράγκας: «Είμαστε ακόμα εντός μνημονίου, ουδέποτε δραπετεύσαμε και το χρέος της Ελλάδας ανέρχεται στα 480 δις..»

Γιώργος Τράγκας: «Είμαστε ακόμα εντός μνημονίου, ουδέποτε δραπετεύσαμε και το χρέος της Ελλάδας ανέρχεται στα 480 δις..»

Αποκαλυπτική ήταν η συνέντευξη, που έδωσε στο FAROS24 WEB TV και τον δημοσιογράφο Σπύρο Δέδογλου, ο επικεφαλής του Κινήματος ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, Γιώργος Τράγκας.

Μίλησε για την απόφαση του να στραφεί στην πολιτική, ρωτήθηκε για τις προτάσεις του Κινήματος αναφορικά με το δημογραφικό πρόβλημα στην Ελλάδα ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πρόσφατη επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα.

Κατ’ αρχήν και όσον αφορά την απόφαση του να πολιτευτεί, ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Αυτό που διαπίστωσα στη μακρά σταδιοδρομία μου, είναι, ότι οι δημοσιογράφοι μπορούν να επηρεάσουν τα πράγματα αλλά όχι καταλυτικά. Αυτοί που ψηφίζουν τους νόμους, διαμορφώνουν την ζωή των Ελλήνων. Η απόφαση μου να στραφώ στην πολιτική έχει να κάνει με την παρακμή του τόπου. Έτσι λοιπόν αποφάσισα ως επίλογο της ζωής μου να αλλάξω τα πράγματα και στην πολιτική ζωή, όσο μπορώ. Το Κίνημα Ελεύθεροι άνθρωποι ίσως να είναι η τελευταία εναλλακτική λύση. Είμαστε ακόμα εντός μνημονίου, ουδέποτε δραπετεύσαμε και το χρέος της Ελλάδας ανέρχεται στα 480 δις. Στράφηκα στην πολιτική, γιατί βλέπω να ανακυκλώνονται τα ίδια πρόσωπα και οι ίδιες ομιλίες, που παράγουν καταστροφικά αποτελέσματα, που φέρνουν οξύτατο δημογραφικό πρόβλημα, που αλλάζουν την εθνική ταυτότητα, που δεν δίνουν καμία σημασία στην περιφέρεια. Όλη η οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας είναι ένα τετραγωνικό χιλιόμετρο γύρω από το Μαξίμου. Στράφηκα στην πολιτική γιατί ο λαός ψηφίζει προγράμματα που δεν εφαρμόζονται ποτέ».

Πρόσθεσε ακόμα τα εξής: «Αυτό που σοβεί στον Έβρο από πλευράς δημογραφικού, σχολείων, φτώχειας και ένδειας, σοβεί σε όλη την Ελλάδα. Ο σημερινός ένοικος του Μαξίμου θεωρεί, ότι περνώντας από πληγείσες περιοχές και μοιράζοντας 5.000 ευρώ, μπορεί ο κάθε Έλληνας να ξαναφτιάξει τη ζωή του. Αυτό, που είδα στον Έβρο, είναι μία περιοχή, που θα έπρεπε να ενδυναμώνεται καθέτως με κίνητρα για αύξηση του πληθυσμού, δηλαδή να μεταφέρονται εκεί βιομηχανικές μονάδες και κατ’ επέκταση οικογένειες και νέοι άνθρωποι. Φτάσαμε στο σημείο να λέει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ότι θα μας λύσουν το δημογραφικό πρόβλημα οι μετανάστες. Δεν έχει καταλάβει η κυρία Σακελλαροπούλου, ότι το πρόβλημα είναι κατεξοχήν οικονομικό. ‘Οταν κάποιος δεν μπορεί να ζήσει με 350 ευρώ και ο νέος φεύγει έξω, η κοινωνία συρρικνώνεται και γερνάει».

«Έξω από το Μαξίμου θα έπρεπε να υπάρχει μια μαρκίζα “ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – Οι καλές κατασκευές”».

«Μόνοι τους οδηγούν τη χώρα σε ακρωτηριασμό. Η Συμφωνία της Λοζάνης προβλέπει αμιγή χριστιανικό πληθυσμό για τον Έβρο και αμιγή μουσουλμανικό πληθυσμό για την Αδριανούπολη. Με αυτό τον τρόπο και αφήνοντας σιγά σιγά να φτάσουν οι ξένοι στο 10% του πληθυσμού του Έβρου, οι ίδιοι αλλοιώνουν των Αθηνών τη Συνθήκη της Λοζάνης, οι ίδιοι ωθούν της Τουρκία να φωνάζει ότι έχει δικαιώματα και στην Μεσόγειο και στην ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη».

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά με το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου, για το οποίο ο Κ. Μητσοτάκης έχει συμφωνήσει, και σύμφωνα με το οποίο η περιοχή, όπου θα πραγματοποιείται ο προέλεγχος στα σύνορα, δεν θα θεωρείται ευρωπαϊκή, ο κ. Τράγκας απάντησε: « Όλη η οικογένεια Μητσοτάκη έχει μια αγάπη για τους ανθρώπους και γι’ αυτό όλα αυτά τα χρόνια εμπλέκεται με όλες τις ΜΚΟ, όπως αυτές του Σόρος. Έτσι όταν ακούνε για μετανάστες, που εισέρχονται στην Ελλάδα, σκέφτονται διάφορα budgets- τους προϋπολογισμούς που δίνονται .

Ενώ όταν ερωτήθηκε για την άποψη του όσον αφορά τις υπόλοιπες “συνιστώσες” της Νέας Δημοκρατίας, είπε χαρακτηριστικά: «Ο κ. Καραμανλής δεν νομίζω ότι θέλει να ασχοληθεί περαιτέρω με την Νέα Δημοκρατία, όπως την κατάντησε ο κ. Μητσοτάκης. Κατ’ εμέ δεν είναι σωστή πολιτική στάση. Ο κ. Σαμαράς έχει ένα τιμάριο, δηλαδή την Πελοπόννησο, δική του. Η αλήθεια είναι ότι όλοι τους ανήκουν στον «χορό των καταραμένων» του μνημονίου, έχουν ψηφίσει δηλαδή το μνημόνιο. Δεν υπάρχει καμία νέα Δημοκρατία, όπως ήταν παλιά. Στην παλιά Νέα Δημοκρατία δεν θα περνούσαν ούτε από απόσταση 10 χιλιομέτρων ο Βορίδης, ο Άδωνις, ο Μπογδάνος. Ο αείμνηστος Καραμανλής θα είχε βγάλει ασφαλιστικά μέτρα. Η σημερινή Νέα Δημοκρατία έχει μια βιτρίνα πρώην οπαδών του Τρίτου Ράιχ, οι οποίοι μόλις φόρεσαν πολιτικό κουστούμι μετανόησαν και ζήτησαν συγνώμη για όσα έλεγαν.

Σχετικά με τον Γραμματέα του Κινήματος, ο επικεφαλής του Κινήματος “Ελεύθεροι Άνθρωποι” τόνισε: «Επέλεξα τον Γρηγόρη Πετράκο, που είναι επίσης παιδί γιατρού, όπως εγώ, γιατί είναι βαθύτατα δημοκράτης, γιατί αγαπά πάνω απ’ όλα τους ανθρώπους, γιατί πιστεύει στην ελευθερία, γιατί ως καλλιτέχνης δεν υπέκυψε στις πιέσεις των καιρών».

Για τα σενάρια πρόωρων εκλογών και το αν θα το Κίνημα ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ θα μπορούσε να συμπράξει με την Νέα Δημοκρατία του Κ. Μητσοτάκη, ο Γ. Τράγκας απάντησε κατηγορηματικά: «Εμένα και τον κ. Μητσοτάκη μας χωρίζει η τάφρος των Μαριανών, μας χωρίζει, πριν ακόμα γεννηθεί! Το σενάριο των πρόωρων εκλογών είναι προνόμιο του κ. Μητσοτάκη. Βλέπω ότι αυτή τη στιγμή πληρώνει πολύ τις κυβερνητικές ιστοσελίδες».

Τέλος, για την επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα ο επικεφαλής του ΚΕΛΑΝ επεσήμανε: «Ο πρωθυπουργός μίλησε για ‘χρήσιμα ναι’ και ‘αναγκαία όχι’. Τι εννοεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Να τα βρούμε γρήγορα με την Τουρκία, να δώσουμε και κάποιες βραχονησίδες, να οριοθετήσουμε θαλάσσιές ζώνες πίσω από τα ελληνικά νησιά; Τί εννοεί ο ποιητής; Να γίνει η Μυτιλήνη Δυτικό Βερολίνο στην Ανατολική Γερμανία; Όσο μένει επάνω ο Μητσοτάκης θα βαθαίνει, η φτώχεια και η πείνα στην Ελλάδα, θα εξυπηρετούνται οι φίλοι του οι εφοπλιστές, θα υποχωρούμε στο Αιγαίο βαθμιαία».

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη στο παρακάτω link:

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό