«Γηπεδούχοι στο Αύριο του Ποδοσφαίρου», πράξη πρώτη της ανοιχτής συζήτησης του Υφυπουργού Αθλητισμού με τα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία της Θεσσαλίας

«Γηπεδούχοι στο Αύριο του Ποδοσφαίρου», πράξη πρώτη της ανοιχτής συζήτησης του Υφυπουργού Αθλητισμού με τα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία της Θεσσαλίας

-Επί τρίωρο οι εκπρόσωποι των σωματείων αναφέρονταν στα προβλήματα και τις παθογένειες του αθλήματος, στις ευθύνες της ΕΠΟ και στις αναγκαίες θεσμικές ρυθμίσεις

-Ακολουθούν τηλεδιασκέψεις με τα ποδοσφαιρικά σωματεία της Περιφέρειας Αττικής και της Στερεάς Ελλάδας 

Την πρώτη από τη σειρά τηλεδιασκέψεων «Γηπεδούχοι στο Αύριο του Ποδοσφαίρου – Το ελληνικό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στο Προσκήνιο»,που θα συμπεριλάβει συνολικά και τα 2.000 ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία της χώρας μας, τα οποία έχουν ανοίξει καρτέλα στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων του Υφυπουργείου Αθλητισμού, πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Η πρώτη διαβούλευση, διάρκειας τριών ωρών, αφορούσε στα 203 ποδοσφαιρικά σωματεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας, τα οποία είχαν προσκληθεί για να τοποθετηθούν επί των προβλημάτων και των παθογενειών στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και να εκφράσουν οι εκπρόσωποί τους απόψεις και προτάσεις για τη συμβολή της Πολιτείας στη θεσμική επίλυσή τους.

Ο κ. Αυγενάκης καλωσόρισε το ποδοσφαιρικό κύτταρο των Περιφερειακών Ενοτήτων Λάρισας, Καρδίτσας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Σποράδων στην ανοιχτή συζήτηση, απευθείας και χωρίς ενδιάμεσους, για:

 • τις απαραίτητες ενέργειες αναβάθμισης του αθλήματος,
 • τον ρόλο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στις προοπτικές ανάπτυξης του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου,
 • το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων,
 • την ορθή αξιοποίηση της κρατικής χρηματοδότησης,
 • τους προπονητές και
 • την ανάπτυξη Υποδομών – Ακαδημιών.

Οι εκπρόσωποι των ερασιτεχνικών ποδοσφαιρικών σωματείων της Θεσσαλίας επικεντρώθηκαν σε τρία βασικά ζητήματα:

 • Στο οικονομικό, όπου ευχαρίστησαν τον Υφυπουργό και την Κυβέρνηση για την έμπρακτη στήριξη, έπειτα από πάρα πολλά χρόνια, τόσο με την ενίσχυση προ μηνών για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, όσο και με την προκαταβολή την παραμονή της Πρωτοχρονιάς από την δικαιούμενη χρηματοδότησή τους μέσω Στοιχήματος, που επίσης εφαρμόστηκε για πρώτη φορά. Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά «πρόκειται για το συστατικό επανεκκίνησης του ερασιτεχνικού αθλητισμού».
 • Στο γηπεδικό, τονίζοντας την έλλειψη επαρκών αγωνιστικών χώρων, την πλημμελή υποστήριξή τους από τους Δήμους, στους οποίους ανήκουν κατά κύριο λόγο τα γήπεδα, αλλά και την χρόνια αδιαφορία της ΕΠΟ.
 • Στο διοικητικό καθεστώς της ΕΠΟ και ειδικότερα στον τρόπο εκλογής της διοίκησής της. Μάλιστα, ο Ολυμπιακός Βόλου κατέθεσε και συγκεκριμένες προτάσεις προκειμένου το εκλογικό σώμα να αποτελείται από το σύνολο των ερασιτεχνικών σωματείων της χώρας και όχι μόνο από τις 54 ΕΠΣ.

Άπαντες συνομολόγησαν ότι το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων νοικοκυρεύει και βάζει τάξη στο αθλητικό μας τοπίο και αρκετοί εκπρόσωποι σωματείων, που δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν ακόμα την εγγραφή τους, έθεσαν ερωτήσεις και απορίες διαδικαστικής φύσεως, οι οποίες απαντήθηκαν.

Ακολουθούν τις προσεχείς ημέρες αντίστοιχες τηλεδιασκέψεις με τα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία και των υπολοίπων Περιφερειών της χώρας μας, για τη συνέχεια του διαδικτυακού διαλόγου, καθώς είναι αδύνατον να προσκληθούν και να συμμετάσχουν, ουσιαστικά, όλα τα σωματεία σε μία ημέρα.

Αύριο, κιόλας, στις 3 μ.μ. είναι προγραμματισμένη η διαβούλευση με προσκεκλημένα τα 301 σωματεία της Περιφέρειας Αττικής και την προσεχή Δευτέρα στις 4 μ.μ. με τα 184 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Πέρα από τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων των σωματείων, λειτουργεί και ειδική ηλεκτρονική διεύθυνση, όπου αποστέλλονται υπομνήματα και προτάσεις.

Επιπλέον, πάντα στο πλαίσιο της διαβούλευσης «Γηπεδούχοι στο Αύριο του Ποδοσφαίρου», θα προγραμματιστούν ξεχωριστές ενότητες συζήτησης του Υφυπουργού Αθλητισμού με τους

 • εκπροσώπους των περίπου 100 σωματείων Ποδοσφαίρου Γυναικών,
 • τους εκπροσώπους του Ποδοσφαίρου Σάλας,
 • τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών και Ποδοσφαιριστριών (ΠΣΑΠΠ).
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό