Ηράκλειο: Συνελήφθη και θα απολογηθεί η 38χρονη – Χειρουργείο για να σώσει το μάτι του ο 36χρονος

Ηράκλειο: Συνελήφθη και θα απολογηθεί η 38χρονη – Χειρουργείο για να σώσει το μάτι του ο 36χρονος

Τέλος στο σίριαλ της καταδίωξης της 38χρονης που έριξε καυστικό υγρό στον σύζυγό της στο Ηράκλειο έδωσε η ίδια καθώς την Τρίτη παραδόθηκε στις αρχές.

Η 38χρονη την Τετάρτη θα οδηγηθεί ενώπιον της Ανακρίτριας Ηρακλείου και θα ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί όπως ανέφερε στην ΕΡΤ ο δικηγόρος της Απόστολος Λύτρας.

Παράλληλα ο κ. Λύτρας υποστήριξε πως η 38χρονη δεν είχε συνεργό καθώς και πως το καυστικό υγρό που πέταξε στον 36χρονο δεν είχε «καμία σχέση με βιτριόλι» και πως «είναι ένα καθαριστικό και τίποτα παραπάνω».

Η 38χρονη αναμένεται να καταθέσει στις αρχές ότι δέχεται απειλές για τη ζωή της ενώ θα παραδώσει αποδεικτικά στοιχεία που υποστηρίζει πως έχει στην κατοχή της και αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς της.

Ο δικηγόρος της Απόστολος Λύτρας χαρακτήρισε «φοβισμένη« την 38χρονη, ενώ επεσήμανε ότι «ο σύζυγός της έχει βαρύ ποινικό παρελθόν και φοβάται πολύ», τόνισε μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, ο κ. Λύτρας επεσήμανε πως είναι έτοιμη να τα εξηγήσει όλα στην ανακρίτρια ενώ ως προς το καυστικό υγρό που έριξε στον 36χρονο ανέφερε πως «δεν είχε σχεδιάσει τίποτε. Είχε παραγγείλει μεγάλη ποσότητα του καυστικού υγρού, ως απλό καθαριστικό».

Νωρίτερα, το οικογενειακό περιβάλλον του 36χρονου έκανε λόγο για «ροζ» φωτογραφίες που έστειλε η 38χρονη στον αδερφό του θύματος. Μάλιστα, όπως ισχυρίζονται, δεν δίστασε να τον προσκαλέσει και σε ξενοδοχείο του Ηρακλείου. Η 38χρονη αρνείται ότι συνέβη ποτέ κάτι τέτοιο και ισχυρίζεται ότι έχει πέσει θύμα κακοποίησης και από τον αδελφό του θύματος.

Στο Θριάσιο ο 36χρονος – Χειρουργείο για να σωθεί το μάτι του

Στην ειδική μονάδα εγκαυμάτων του Θριάσιου νοσοκομείου νοσηλεύεται από το Σάββατο ο 36χρονος από την Κρήτη που δέχτηκε επίθεση με καυστικό υγρό.

Η διευθύντρια πλαστικής χειρουργικής του Θριάσιου Μαρία Καλοφώνου, η οποία είναι και η γιατρός της Ιωάννας Παλιοσπύρου, μίλησε  για την σοβαρότητα του νέου περιστατικού.

Σύμφωνα με την ίδια πρόκειται για χημικό έγκαυμα από οξύ. «Δεν ξέρουμε ακριβώς ποιο οξύ, πιθανότατα νιτρικό οξύ και βιτριόλι μαζί. Έχει κάψει τμήμα του προσώπου, έχει κάψει τράχηλο, τον λαιμό δηλαδή, τον θώρακα και λίγο χέρι» υποστήριξε εξηγώντας πως «το σοβαρότερο σε αυτό το περιστατικό είναι ότι έχει ένα βαρύ έγκαυμα στα μάτια και η ανησυχία μας είναι πώς θα μπορούμε να συνδυάσουμε τις δύο θεραπείες γιατί χρειάζεται κάτι πολύ εξειδικευμένο για τα μάτια».

«Είναι ένα περιστατικό που ανήκει στα επείγοντα. Το χειρουργείο θα είναι γρήγορο» ανέφερε επίσης η γιατρός για την περίπτωση του 36χρονου.

Η 38χρονη έχει αναφέρει ότι το καυστικό υγρό το είχε μαζί της για άμυνα και το είχε προμηθευθεί από το ίντερνετ νόμιμα και ότι δεν ήταν βιτριόλι.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό