Κάνει δουλίτσα το χάρτινο καλαμάκι

Κάνει δουλίτσα το χάρτινο καλαμάκι

Κάνει δουλίτσα το χάρτινο καλαμάκι

Εντάξει, γελούσαμε με τα διάφορα μέτρα με στόχο να μην λιώσουν οι πάγοι της Ανταρκτικής, ωστόσο κάνει δουλειά το χάρτινο καλαμάκι, έστω και σε πλαστική συσκευασία. Σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό «Κοπέρνικο» και με βάση δορυφορικά δεδομένα, κατά την δεκαετία 2009-2019, οι πάγοι στην Ανταρκτική, αυξήθηκαν κατά επιφάνεια 5.305 km2. Άμα το καλαμάκι μπει και σε χάρτινη συσκευασία, μετά από μια ακόμη δεκαετία, πάγους θα βλέπουμε και στην βόρεια Ευρώπη. Αν δε χάρτινα τα κάνουμε όλα τα κυπελάκια, τσάμπα παγάκια θα έχουμε στην Ελλάδα για να πίνουμε τα κοκτέιλ μας. Πάντως να σημειωθεί, πως την ίδια την ανακοίνωση του Μαΐου του 2023, τα περισσότερα ΜΜΕ την μετέφρασαν, «…λιώνουν οι πάγοι στην Ανταρκτική». Ο Ποπολάρος και σε άλλο σχόλιο είχε αναφερθεί σε επιστημονικό πείραμα του 1982 που έδειξε πως ο ανθρώπινος παράγοντας δεν παίζει ρόλο στις διακυμάνσεις του διοξειδίου του άνθρακα ή και της θερμοκρασίας, αλλά στων (κουφών) ΜΜΕ την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα. Όταν μάλιστα η πράσινη ενέργεια και η δήθεν προστασία του περιβάλλοντος, είναι η μεγαλύτερη μπίζνα… Τώρα θα ρωτήσετε, και το νέφος πάνω από μεγαλουπόλεις τις προηγούμενες δεκαετίες; Εμ, αν δεν έβαζαν φίλτρα στις καμινάδες των εργοστασίων…, αν κάπου έκαιγαν κάρβουνο ή μαζούτ για θέρμανση…

Δημοσιογραφία και προπαγάνδα

Ο δημοσιογράφος Τάκερ Κάρλσον έκανε κάτι που θα ζήλευαν όλοι οι δημοσιογράφοι στον κόσμο, αν μπορούσαν να εκφραστούν ελεύθερα, πήρε συνέντευξη από τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Εκτός από το ότι στις ΗΠΑ, χαρακτηρίστηκε σχεδόν προδότης, πολλά δυτικά ΜΜΕ, έγραψαν λίγα για την συνέντευξη και περισσότερα για κουτσομπολιά που χρόνια τώρα ακούγονται για τον Ρώσο πρόεδρο. Γιατί; Μα για να αποδομήσουν όσα ειπώθηκαν στην συνέντευξη και να τα κρατήσουν όσο το δυνατόν, «μυστικά» για τον κόσμο. Για παράδειγμα, Για την πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον, ο Πούτιν είναι ψεύτης και ο Αμερικανός δημοσιογράφος που του πήρε συνέντευξη ηλίθιος. Για πολλούς όμως τα συμπεράσματα ξεφεύγουν: Στη συνέντευξη δεν μίλησε ο Πούτιν, διότι είναι… νεκρός και κατεψυγμένος. Ποιόν εξυπηρετεί όμως το πτώμα του Πούτιν σε έναν καταψύκτη; Μια καθηγήτρια και ειδικός στην επικοινωνία και τη γλώσσα του σώματος «αποκάλυψε» τι έδειξαν οι κινήσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν στη συνέντευξη με τον Τάκερ Κάρλσον. Μεταξύ άλλων, σημείωσε πως «οι τεχνικές της γλώσσας του σώματός του (του Πούτιν) κυμαίνονταν από σκόπιμες κινήσεις απόσπασης της προσοχής μέχρι σήματα εξουσίας και εντολών». Και φυσικά, σε πολλά ΜΜΕ, καταγράφηκαν τα …ψέματα που είπε ο Ρώσος πρόεδρος. Άγνωστο γιατί, χρόνια τώρα τα ίδια ΜΜΕ, δεν κάνουν αναφορές στον αδύναμο να κυβερνήσει πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάιντεν. Και μην ξεχνάμε, ο δεύτερος πόλεμος του Κόλπου, έγινε γιατί το Ιράκ κατείχε όπλα μαζικής καταστροφής. Αλλά, δεν κατείχε. Είχε όμως κάτι άλλο. Περιέργως, τα πετρέλαια των Αγγλοσαξόνων, κυρίως, βρέθηκαν κάτω από το έδαφος του Ιράκ. Ε και πήγαν να τα πάρουν.

Τι 30, τι 40, τι 50 (χλμ)

Μετά από 16 χρόνια ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας αναμένεται να τροποποιηθεί. Κάποιες παραβάσεις θα τιμωρούνται με πιο βαριά πρόστιμα, ενώ γενικά τα πρόστιμα θα μας έρχονται με …sms. Όλα αυτά βέβαια, κατά δημοσιογραφικές πληροφορίες. Οι πιο «αποκλειστικές» των οποίων, αναφέρουν πως το όριο ταχύτητας εντός οικισμών ή και σε οδούς ήπιας κυκλοφορίας, θα μειωθεί από τα 50 στα 30 χιλιόμετρα. Αν συμβεί, θα είναι απολύτως σωστό… Να καταναλώνουμε περισσότερο καύσιμο, να παράγουμε περισσότερα καυσαέρια και να αργούμε όπου και αν θέλουμε να πάμε. Και γιατί δεν σκέφτονται να το μειώσουν στα 10, ακόμη καλύτερα στα 5 χιλιόμετρα την ώρα. Να κυκλοφορούμε με τα πόδια, αφού πιο γρήγορα θα πηγαίνουμε… Προσοχή, όλα αυτά είναι κατά πληροφορίες και τελικά, να μην μειωθεί το όριο ταχύτητας. Αν και τι 30, τι 40, τι 50 που έλεγε και εκείνη η ταινία με τον Κωνσταντάρα. Για το αν θα ανασυγκροτηθεί εκ βάθρων το σώμα της Τροχαίας, μπας και θα υπάρχουν 2-3 τροχονόμοι στους δρόμους κάθε πόλης, δεν λένε κάτι οι πληροφορίες. Οπότε, τι σημασία θα έχει το όριο ταχύτητας εντός πόλεων, ή αν θα σταθμεύουμε παράνομα; Α και μην ξεχάσουμε χειμώνα οδηγούμε χωρίς μπουφάν και με αλυσίδες στο πορτ μπαγκάζ.

Ελλάδα είναι μόνο η Αθήνα

Το «Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα» προφανώς ελάχιστοι το θυμούνται, λόγω ηλικίας, ήταν όμως μια εκπομπή της ΕΡΤ για τους αγρότες που μεταδιδόταν το 1982. Ναι, γιατί οι αγρότες είναι και ήταν εκτός Αθήνας, αν και το Γεωπονικό πανεπιστήμιο ήταν και είναι πίσω από το Χίλτον, θυμάστε και τις σκηνές με τον Βουτσά που αναζητούσε τον αιώνιο αδελφό του φοιτητή, στην ταινία «Το θύμα». Τουλάχιστον τότε, κάπως μας ξεγελούσαν με μια τηλεοπτική εκπομπή για την εκτός Αθήνας Ελλάδα. Σήμερα, στην τηλεοπτική φρίκη που παρακολουθούμε, Ελλάδα είναι μόνο η Αθήνα». Μια πόλη που απομυζά τον πλούτο μιας χώρας, που καμώνεται πως εκπροσωπεί την πολιτισμική ζωή μας χώρας, που στο τέλος θα καταβροχθίσει την πατρίδα μας.

Εσείς γιορτάσατε του Αγίου Βαλεντίνου;

Ο Ποπολάρος είναι βέβαιος πως του δώσατε και κατάλαβε την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου, τουλάχιστον οι ερωτευμένοι, και δεν θα περιμένετε μέχρι τον Ιούλιο και ειδικότερα στις 3 του μήνα, εορτή του Αγίου Υακίνθου. Ούτε προτρέξατε να γιορτάσετε στις 13 Φεβρουαρίου, ημέρα που η Ορθοδοξία τιμά τη μνήμη των Αποστόλων Ακύλα και Πρίσκιλλας, ενός ενάρετου ζευγαριού Ιουδαίων σκηνοποιών. Και πως άλλωστε, όταν σε λίγο, θα γιορτάσουμε τα καρναβάλια με στολές έξω από την ελληνική πραγματικότητα. Και καλά θα κάνουμε, καθώς δεν είμαστε τίποτα οπισθοδρομικοί… Στην δύναμη των παγκόσμιων μίντια, τα οποία κατά πόδας ακολουθούν τα ελληνικά, κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί. Ναι αλλά, οσονούπο καταφθάνει η Τσικνοπέμπτη και θα επανέλθουμε στην ελληνική κανονικότητα.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό