Ο όμιλος JT Inc. στις λίστες «Α» του CDP για την Κλιματική Αλλαγή για 5η συνεχή χρονιά

Ο όμιλος JT Inc. στις λίστες «Α» του CDP για την Κλιματική Αλλαγή για 5η συνεχή χρονιά

H Japan Tobacco Inc. αναγνωρίστηκε για 5η συνεχή χρονιά για την κορυφαία της θέση στον τομέα της εταιρικής βιωσιμότητας από τον παγκόσμιο περιβαλλοντικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό Carbon Disclosure Project (CDP) πετυχαίνοντας μια διάκριση στις διάσημες λίστες του CDP, «Climate Change A List» και «Water Security A».

default

Μια από τις 61 εταιρείες στον κόσμο…

Ο όμιλος JT συγκαταλέγεται στην ομάδα 61 εταιρειών παγκοσμίως και 22 Οργανισμών στην Ιαπωνία που περιλαμβάνονται στη λίστα Climate Change A List και Water Security A List, ανάμεσα σε περισσότερες από 23.000 εταιρείες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα περιβαλλοντικής δημοσιοποίησης CDP 2023. Συνολικά, αυτή η συμπερίληψη σηματοδοτεί την έκτη αναγνώριση του Ομίλου για την κλιματική αλλαγή και την τέταρτη για την ασφάλεια των υδάτων.

Καθώς η Φύση, η Κοινωνία και οι ζωές των Ανθρώπων είναι αλληλένδετες, η διατήρηση του τρόπου ζωής και των δραστηριοτήτων των επιχειρηματικών οργανισμών θα εξαρτηθεί από τη βιωσιμότητα του Περιβάλλοντος και των Κοινωνιών στις οποίες ζούμε. Η αρχή διαχείρισης της JT Inc βασίζεται στο μοντέλο 4S, σύμφωνα με το οποίο ο Όμιλος προσπαθεί να εκπληρώσει τις ευθύνες του προς τους καταναλωτές, τους μετόχους, τους εργαζομένους και την ευρύτερη Κοινωνία, λαμβάνοντας προσεκτικά υπόψη τα αντίστοιχα συμφέροντα αυτών των τεσσάρων βασικών ομάδων ενδιαφερομένων μερών και υπερβαίνοντας τις προσδοκίες τους, όπου ο Όμιλος μπορεί. Επιδιώκοντας αυτή την αρχή και υλοποιώντας τον Σκοπό του Ομίλου JT, η Εταιρεία διασφαλίζει ότι συμβάλλει στη βιωσιμότητα του Περιβάλλοντος και της Κοινωνίας, μέσω της δέσμευσής της να εργάζεται για τα ουσιαστικά ζητήματα που ανακύπτουν.

«Βιωσιμότητα για όλους»

Ο Hisato Imokawa, Senior Vice President, Chief Sustainability Officer, δήλωσε: «Είναι τιμή μας που ο Όμιλος JT αναγνωρίστηκε στη λίστα ‘Α’ του CDP για πέμπτη συνεχή χρονιά. Αυτή η αναγνώριση αντικατοπτρίζει τις συνεχείς μας προσπάθειες να μειώνουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα και να επεκτείνουμε τη διαφάνειά μας στην αποκάλυψη πληροφοριών. Το ‘Living with the Planet’ αποτελεί βασική πτυχή του JT Group Materiality και στοχεύουμε στην επίτευξη της βιώσιμης σχέσης μεταξύ Φύσης, Ανθρώπων και Επιχειρήσεων μέσω βελτίωσης των επιπτώσεων των δραστηριοτήτων μας στο Περιβάλλον. Επί του παρόντος, καθορίζουμε πιο φιλόδοξους στόχους για τις περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες μας και σχεδιάζουμε να τους δημοσιοποιήσουμε σύντομα. Αυτοί οι στόχοι θα στηρίξουν την προσπάθειά μας να συμβάλουμε στη βιώσιμη ανάπτυξη της κοινωνίας, εκπληρώνοντας περαιτέρω τις ευθύνες μας και διατηρώντας την εμπιστοσύνη των ενδιαφερόμενων μερών μας».

Τι είναι ο CDP

Ο CDP είναι ο κορυφαίος διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός που επιταχύνει τη δράση για την επίτευξη βιώσιμων οικονομιών, αξιολογώντας τη δημοσιοποίηση και τις ενέργειες εταιρειών από όλο τον κόσμο. Εκπροσωπώντας περισσότερους από 745 επενδυτές με περιουσιακά στοιχεία ύψους 136 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, ο CDP στέλνει ερωτηματολόγια σε εισηγμένες εταιρείες σε χρηματιστήρια παγκοσμίως, ρωτώντας τους για τις δραστηριότητές τους για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και τη διαφύλαξη των υδάτινων πόρων ενώ στη συνέχεια αξιολογεί τις απαντήσεις και δημοσιεύει τις βαθμολογίες. Το CDP βαθμολογεί τις εταιρείες από το D- έως το A με βάση τις περιβαλλοντικές τους επιδόσεις, οι οποίες ξεκινούν με τη γνωστοποίηση και προχωρούν στην ευαισθητοποίηση, τη διαχείριση και τελικά στην ηγεσία. Η Λίστα Α του CDP αναγνωρίζει τις εταιρείες του κόσμου που πρωτοστατούν στις περιβαλλοντικές επιδόσεις.

* * * * * *

Ο Όμιλος Japan Tobacco (JT)

Η JTI είναι μια κορυφαία διεθνής εταιρεία προϊόντων καπνού και ατμίσματος και διαθέτει τα προϊόντα της σε περισσότερες από 130 χώρες.  Με περίπου 53.000 εργαζόμενους,  η JT κατασκευάζει και πουλά  μερικές από τις πιο γνωστές μάρκες στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των  Winston, Camel, MEVIUS και LD. Ο Όμιλος JT δεσμεύεται να επενδύει σε Προϊόντα Μειωμένου Κινδύνου (RRP) και εμπορεύεται σήμερα τα προϊόντα θερμαινόμενου καπνού με το εμπορικό σήμα Ploom και προϊόντα ηλεκτρονικού τσιγάρου με το σήμα Logic. Ο Όμιλος JT έχει επίσης παρουσία στις φαρμακευτικές και μεταποιητικές επιχειρήσεις  τροφίμων.  Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη διεύθυνσηwww.jt.com.

Η Japan Tobacco International (JTI) στην Ελλάδα

Η JTI είναι σήμερα η Νο.1 εταιρεία στον κλάδο των συμβατικών προϊόντων καπνού στην ελληνική αγορά και διαθέτει τόσο παραγωγική όσο και εξαγωγική δραστηριότητα στη χώρα με το εργοστάσιο της ΣΕΚΑΠ στην Ξάνθη. Από τον Οκτώβριο του 2023, η JTI Hellas εισήλθε και στην κατηγορία των προϊόντων τεχνολογίας θερμαινόμενου καπνού με τη διεθνή μάρκα της Ploom.  Η νέα αυτή επένδυση της εταιρείας στην Ελλάδα αποτελεί μέρος της συνολικής επένδυσης του ομίλου JTI παγκοσμίως για τα προϊόντα δυνητικά μειωμένου κινδύνου, η οποία αναμένεται να αγγίξει τα 3 δις ευρώ την επόμενη τριετία. Με τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες, η JTI συνεισφέρει ετησίως πάνω από το 2% των συνολικών φορολογικών εσόδων της χώρας, από την απόδοση ΕΦΚ και ΦΠΑ καπνού, ενώ προμηθεύεται συστηματικά τα εξαιρετικής ποιότητας ελληνικά καπνά για τα προϊόντα της διεθνώς. Εκτός από την εγχώρια αγορά, η JTI Ελλάδας έχει και την ευθύνη των αγορών της Κύπρου και της Μάλτας, άμεσα απασχολώντας συνολικά 300 εργαζόμενους. Το 2024 η JTI Hellas αναγνωρίστηκε για 12η συνεχή χρονιά από το Top Employers Institute ως «Κορυφαίος Εργοδότης» στην Ελλάδα και ως ένας από τους 3 πρώτους ‘Κορυφαίους Εργοδότες’ στη χώρα.

Σχετικά με την JTI: www.jti.com

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό