Κατερινόπουλος: «Τα τρία παιδιά έχουν δολοφονηθεί από τα ίδια πρόσωπα»

Κατερινόπουλος: «Τα τρία παιδιά έχουν δολοφονηθεί από τα ίδια πρόσωπα»

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για τον θάνατο των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα.

Πεπεισμένος ότι και τα τρία κορίτσια της οικογένειας στην Πάτρα έχουν δολοφονηθεί από τα ίδια πρόσωπα εμφανίζεται ο επίτιμος ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ. Θανάσης Κατερινόπουλος, που εξαρχής είχε εκφράσει σαφείς επιφυλάξεις κατά πόσον η δολοφονία της Καρολάιν ήταν από ληστές και όχι το σύζυγό της, τον οποίο θεωρούσε ως τον υπ’ αριθμόν ένα ύποπτο. Χαρακτηριστικά λέει πως το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας συγκεντρώνει 98% πιθανότητες και μόλις 2% να χάθηκαν όλα τα παιδιά από παθολογικά αίτια. Σύντομα –τονίζει– θα δικαιωθεί από τους έμπειρους συναδέλφους του.

 

Στη μακρά καριέρα του ο κ. Κατερινόπουλος είχε αντιμετωπίσει πλήθος δύσκολων υποθέσεων και πολλών αποτρόπαιων. Η υπόθεση-θρίλερ με τα κορίτσια στην Πάτρα, είναι μία πρωτοφανής για πολλούς, για εκείνον, όμως, όχι. Μιλώντας στη «Βραδυνή της Κυριακής» αναφέρεται σε τρεις ξεκάθαρες ανθρωποκτονίες, τονίζει ότι στο παρελθόν έχουν υπάρξει και άλλες παρόμοιες, και εκεί μπορεί να βρίσκεται το κλειδί. Σκόπιμα δεν θέλει να τις αναφέρει, ενώ είναι βέβαιος ότι τις γνωρίζουν οι συνάδελφοί του στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών που έχουν αναλάβει να ρίξουν φως στο μυστήριο και να δώσουν πειστικές εξηγήσεις στην άφωνη κοινωνία.

 

«Είμαι πεπεισμένος πως είναι εγκληματικές ενέργειες. Ανθρώπινο χέρι πήρε για κάποιον λόγο τη ζωή και των τριών κοριτσιών. Αν θέλετε να σας δώσω ένα ποσοστό, είναι 98% δολοφονίες και 2% κάτι άλλο. Σε κάθε περίπτωση, επαναλαμβανόμενες συμπτώσεις παύουν να είναι συμπτώσεις. Εδώ έχουμε ένα πλήθος σατανικών συμπτώσεων, με τη διαφορά ότι μόνον συμπτώσεις δεν μπορούν να θεωρηθούν. Στέκομαι σε δύο βασικά δεδομένα, χωρίς να μπαίνω στα αποδεικτικά στοιχεία που προσπαθούν να συγκεντρώσουν οι αστυνομικοί και θα το κάνουν στο τέλος, μιας και τα δικαστήρια δικάζουν, φυσικά, με αποδείξεις και όχι με εκτιμήσεις. Πρώτον, αν υπήρχε ένα γονιδιακό πρόβλημα θα έπρεπε να αντιμετωπίσει πρώτα πρόβλημα το μεγάλο παιδί και ύστερα τα δύο μικρότερα. Εδώ έχουμε αντίθετη κατάσταση. Ξέρω ότι σε πρώτη φάση δεν έχει προκύψει κάτι γονιδιακό.

 

Αν αποκλειστεί πλήρως, τότε μιλάμε για 100% εγκληματική ενέργεια. Το άλλο δεδομένο είναι πως όλοι οι θάνατοι προήλθαν Σαββατοκύριακα. Δεν είναι σύμπτωση αυτό, δεν είναι κάτι τυχαίο. Τα Σαββατοκύριακα τα νοσοκομεία δεν έχουν γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό, κόσμο γενικότερα. Άνετα μπήκε κάποιος στο δωμάτιο του νοσοκομείου, όπως πιστεύω έγινε στις δύο περιπτώσεις, και έκανε το κακό για τους δικούς του λόγους. Δεν ρίχνω την ευθύνη στους γονείς, όπως κάνουν άλλοι. Και ειδικά στη μητέρα. Μπορεί να υπήρξαν “επισκέψεις” κάποιων ανθρώπων, να αλλάξουν αυτή την άμοιρη μάνα που ήταν εκεί τόσες ώρες. Πρέπει να εξεταστεί ποιοι ήταν αυτοί οι επισκέπτες, ποια η σχέση τους και ποιο το κίνητρο. Οι γονείς έχουν τον πόνο τους. Πρέπει όμως και κάποιος που ξέρει να ερμηνεύει τη γλώσσα τους σώματος αλλά και τη γλώσσα του στόματος να αναλύσει και τις εμφανίσεις τους. Υπάρχουν ειδικότεροι από εμένα γι’ αυτό. Σίγουρα θα εξεταστούν από τους αστυνομικούς ως μάρτυρες. Θα είναι πολύ ουσιαστικές οι μαρτυρίες τους για τη δικογραφία», δηλώνει ο κ. Κατερινόπουλος, που, σημειωτέον, τα μισά χρόνια της καριέρας του ήταν στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, και μάλιστα το διάστημα εξάρθρωσης, μεταξύ άλλων, της «17 Νοέμβρη».

 

Οι έρευνες

 

Την ίδια ώρα, οι έρευνες προχωρούν σιωπηλά μεν, με αμείωτο ρυθμό δε, με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να συνθέσουν κομμάτι – κομμάτι το παζλ και να σχηματίσουν τη συνολική εικόνα. Βασικό είναι οι τοξικολογικές – ιστολογικές εξετάσεις της 9χρονης Τζωρτζίνας – του τελευταίου παιδιού που χάθηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα καθυστερήσει, τελικά, το αποτέλεσμα, διότι θα σταλούν και σε εξειδικευμένο εργαστήριο στο εξωτερικό. Οι γονείς περιμένουν κλεισμένοι στο σπίτι τους τις εξελίξεις και ενώ ο πατέρας, ο οποίος στηρίζει πλήρως τη σύζυγό του αποκρούοντας τις επιθέσεις που δέχεται, ζητά από όλους σεβασμό για το δράμα που περνούν.

 

Στο ίδιο μήκος και οι επίσημες ανακοινώσεις της Αστυνομίας, που δεν επιβεβαιώνει τίποτα απ’ ό,τι δημοσιοποιείται, ώσπου να δοθεί η απάντηση από την έρευνα, δηλαδή αν πρόκειται είτε για σατανικές συμπτώσεις, παθολογικά αίτια ή και συσσωρευμένα ιατρικά λάθη, είτε, αλλιώς, για εγκληματικές ενέργειες, με κυρίαρχο ζητούμενο ποιος και γιατί τις διέπραξε.

 

enikos.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό