Θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις – «Κύμα» εκρήξεων στο Κίεβο!

Θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις – «Κύμα» εκρήξεων στο Κίεβο!

Ολοκληρώθηκαν οι πρώτες συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για να τερματιστούν οι εχθροπραξίες μεταξύ των δύο χωρών, που ξεκίνησαν μετά την εισβολή των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας ήταν «δύσκολες», σύμφωνα με τον σύμβουλο του γραφείου του Ουκρανού προέδρου, Μικαήλ Ποντολιάκ, ο οποίος συμμετείχε στις συνομιλίες και δήλωσε στο Twitter πως «δεν υπάρχουν ακόμη τελεσίγραφα. Δυστυχώς η ρωσική πλευρά είναι ακόμα εξαιρετικά προκατειλημμένη».

Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών επέστρεψαν στις χώρες τους και μετά τις απαραίτητες διαβουλεύσεις, ο επόμενος γύρος των συνομιλιών αναμένεται να διεξαχθεί σε 48 ώρες, σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ.

«Τα μέρη όρισαν μια σειρά θεμάτων προτεραιότητας, στα οποία όρισαν ορισμένες λύσεις. Για να μπορέσουν οι αποφάσεις αυτές να έχουν κάποιες δυνατότητες προσαρμογής σε υλικοτεχνικές λύσεις, οι αντιπροσωπείες πηγαίνουν στις πρωτεύουσές τους για διαβουλεύσεις», αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων της Ουκρανίας, Ukrinform.

O επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας, Βλαντιμίρ Μεντίνσκι, δήλωσε σε ρωσικά ΜΜΕ πως «εντοπίσαμε ζητήματα στα οποία μπορούμε να περιμένουμε συμφωνία. Το πιο σημαντικό είναι ότι (εμείς) συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε τη διαδικασία διαπραγμάτευσης και η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες στα σύνορα Πολωνίας-Λευκορωσίας. Υπάρχει μια τέτοια συμφωνία».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό