Κηδεύτηκε σήμερα ο ιδρυτής και πρώτος εκδότης της Εφημερίδας “Χρόνος” της Κομοτηνής, Αλέξανδρος Φανφάνης (φωτό)

Κηδεύτηκε σήμερα ο ιδρυτής και πρώτος εκδότης της Εφημερίδας “Χρόνος” της Κομοτηνής, Αλέξανδρος Φανφάνης (φωτό)

Ο Αλέξανδρος Φανφάνης ιδρυτής και πρώτος εκδότης της καθημερινής εφημερίδας της Κομοτηνής ο “Χρόνος”, που άφησε την τελευταία του πνοή το βράδυ της Τρίτης 14 Μαρτίου στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, σε ηλικία 83 ετών, κηδεύτηκε σήμερα στις 12:30 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, παρουσία της οικογένειάς του, εκπροσώπων των τοπικών ΜΜΕ και πολλών πολιτικών και θρησκευτικών φορέων, όπως επίσης και πλήθους κόσμου και φίλων.

Επιθυμία της οικογένειάς του ήταν αντί στεφάνων να ενισχυθεί ο Σύλλογος Καρκινοπαθών & Φίλων Ν. Ροδόπης «Δύναμη Ψυχής».

Ο Αλέκος (έτσι τον ήξεραν όλοι), ίδρυσε την τοπική εφημερίδα “Ο Χρόνος” το 1964. Ο πατέρας του Σταύρος διατηρούσε τυπογραφείο, οπότε ο γιος του ήταν εξοικειωμένος με τα “γρανάζια” του, κάτι που τον ώθησε τελικά στην ίδρυση της εφημερίδας. Αρχικά τύπωνε μια μονόφυλλη έκδοση, σε μεγάλο όμως μέγεθος, επιλέγοντας το όνομα της από τους Times της εποχής.

Η εφημερίδα απέκτησε γρήγορα φανατικό κοινό, ενώ ο ίδιος διετέλεσε ανταποκριτής εφημερίδων της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας. Όταν καθιερώθηκε στην τοπική κοινωνία ξεκίνησε τους αγώνες μαζί με τους ελάχιστους τοπικούς φορείς, ώστε η Κομοτηνή να γίνει η έδρα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, του Εφετείου Θράκης και της Περιφέρειας ΑΜΘ.

Έχει βραβευτεί για το έργο του από την Ένωση Ελλήνων λογοτεχνών, από συλλόγους Θρακών, από πολλές οργανώσεις της Ελλάδας και του Εξωτερικού. Ασχολήθηκε επίσης με τη διαβαλκανική συνεργασία, την ανταλλαγή επισκέψεων με Βούλγαρους δημοσιογράφους, καθώς και την οργάνωση συνεδρίων και εκδηλώσεων.

Όταν συνταξιοδοτήθηκε, η εφημερίδα πέρασε στους γιους του Σταύρο και Αθανάσιο Φανφάνη που την ανέπτυξαν και την εξέλιξαν σύμφωνα με το πνεύμα της νέας πια εποχής.

Στα τέσσερα παιδιά του και στα εγγόνια του, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια! Να είναι ελαφρύ το χώμα της αγαπημένης του Κομοτηνής που τον σκεπάζει!

Θ.Α.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό