Κλειστά τα σχολεία σε Μύκη, Τόπειρο και Σταυρούπολη τη Δευτέρα (24/1)

Κλειστά τα σχολεία σε Μύκη, Τόπειρο και Σταυρούπολη τη Δευτέρα (24/1)

Προβληματισμός υπάρχει στους γονείς στην Ξάνθη αναφορικά με τη λειτουργία ή μη των σχολικών μονάδων της περιοχής για τη Δευτέρα (24/1).

Το ζήτημα ανέκυψε από το απόγευμα της Κυριακής όταν δεκάδες Δήμοι της χώρας άρχισαν να ανακοινώνουν τη μη λειτουργία των σχολικών μονάδων λόγω της πτήσης της θερμοκρασίας και των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Οι κάτοικοι της Ξάνθης άρχισαν να διαμαρτύρονται πως και στην περιοχή θα έπρεπε να ληφθεί αντίστοιχη απόφαση.

Αρχικά ο Δήμος Τοπείρου ανακοίνωσε επίσημα τη μη λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Στη συνέχεια, όπως ενημέρωσε ο Πρόεδρος του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης, Δημήτρης Ντούμος, υπήρξε απόφαση για κλείσιμο των σχολείων τόσο στη Μύκη όσο και στην περιοχή της Σταυρούπολης.

«Αύριο Δευτέρα κλειστά τα σχολεία Δήμου Μύκης, Δήμου Τοπείρου και περιοχή Σταυρούπολης λόγω καιρικών συνθηκών» λέει στην αναφορά του.

 

Τι ισχύει για την πόλη της Ξάνθης

Με απόφαση του Δημάρχου Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη, τη Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022 δε θα λειτουργήσουν: το Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο και Λύκειο Σταυρούπολης, καθώς και το Νηπιαγωγείο Δαφνώνα.

«Ταυτόχρονα, σε συνεννόηση με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι Διευθυντές όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου Ξάνθης θα ανοίξουν τα καλοριφέρ από απόψε το βράδυ, ώστε να αντιμετωπιστεί το ψύχος που παρατηρείται τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες.

Οι υπηρεσίες του Δήμου Ξάνθης παραμένουν σε πλήρη ετοιμότητα ώστε να αντιμετωπίσουν κάθε ενδεχόμενο πρόβλημα που μπορεί να προκληθεί από το κύμα κακοκαιρίας «Ελπίδα» το επόμενο διήμερο», αναφέρει σε ανακοίνωση ο Δήμος Ξάνθης.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό