Κομοτηνή: Μεγάλη επισκεψιμότητα του Μουσείου Καραθεοδωρή από σχολεία- Πόλος έλξης για περίπου 150 μαθητές σε μια εβδομάδα

Κομοτηνή: Μεγάλη επισκεψιμότητα του Μουσείου Καραθεοδωρή από σχολεία- Πόλος έλξης για περίπου 150 μαθητές σε μια εβδομάδα

Ο Μάρτιος ήταν ο μήνας των σχολείων για το Μουσείο Καραθεοδωρή, που λειτουργεί με την οικονομική στήριξη και ευθύνη της ΔΚΕΠΠΑΚ..

Το Μουσείο υποδέχεται καθημερινά μαθητές, όχι μόνο από την πόλη μας και την Θράκη αλλά και απ’ όλη την Ελλάδα.

Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία, βγαίνοντας από την αίθουσα,για μια διαφορετική διδασκαλία, να ταξιδέψουν στην ιστορία της νεότερης Ελλάδας μέσα από την ζωή και το έργο του Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή και να γνωρίσουν τον μεγάλο Θρακιώτη Μαθηματικό .

Οι μαθητές που επισκέφθηκαν πρόσφατα το Μουσείο , πήραν μέρος σε ένα διασκεδαστικό, σύντομο, εκπαιδευτικό πρόγραμμα, ταξιδεύοντας με τον ” Πολίτη της Ευρώπης”.

Με την μετεγκατάσταση του στο Τσανάκλειο Μέγαρο και την επανέκθεση της συλλογής του το Μουσείο έχει αποκτήσει νέα δυναμική, που αποτυπώνεται και στην επισκεψιμότητά του. Να σημειώσουμε πως το μουσείο την προηγούμενη εβδομάδα υποδέχθηκε τρία σχολεία εκτός νομού. Συγκεκριμένα επισκέφθηκαν το μουσείο 50 μαθητές από το ΕΠΑΛ Ξάνθης, 70 μαθητές από το 6ο Γυμνάσιο Ξάνθης και 30 μαθητές από το AXION στην Ξάνθη, έχοντας την ευκαιρία να γνωρίσουν τη ζωή και το έργο του σπουδαίου Θρακιώτη επιστήμονα.

Πηγή: FB

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό