Κομοτηνή: Ο οδηγός του “Διακοπές” για φαγητό και αξιοθέατα

Κομοτηνή: Ο οδηγός του “Διακοπές” για φαγητό και αξιοθέατα

Ξεχωριστή και φιλόξενη, αξίζει να την επισκεφθείτε.

Η Κομοτηνή είναι μια πόλη που δεν μοιάζει με τις άλλες. Πολυπολιτισμική και ενδιαφέρουσα, με έντονη ζωή χάρη στους φοιτητές της, η Κομοτηνή αποτελεί σημαντικό κομμάτι για όσους θέλουν να εξερευνήσουν το ταξιδιωτικό παζλ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Στο Διακοπές την εξερευνήσαμε και ετοιμάσαμε τον must οδηγό για αξιοθέατα και φαγητό στην Κομοτηνή.

Κομοτηνή: Ο οδηγός του Διακοπές για φαγητό και αξιοθέατα

Ο Πύργος του Ωρολογιού

Στο κέντρο της Κομοτηνής μπορεί να δει κανείς τον Πύργο του Ωρολογίου, ο οποίος χτίστηκε στα 1884, την περίοδο του οθωμανικού εκσυγχρονισμού από τον Αμπντούλ Καδίρ Κεμάλ Πασά. Ο Πύργος του ρολογιού αποτελεί τμήμα του κεντρικού τεμένους της πόλης της Κομοτηνής που είναι γνωστό ως Yeni Camii.

Βόλτα στην παλιά αγορά

Η περιήγηση στα δρομάκια που μυρίζουν φρεσκοαλεσμένο καφέ, γοητεύουν με την ξεχωριστή αισθητική τους. Θα δείτε πολλά μαγαζάκια που προσφέρουν ποικιλία από σουτζούκ λουκούμ και ξηρούς καρπούς.

Το φρούριο και το βυζαντινό τείχος

Το φρούριο και το βυζαντινό τείχος θεωρείται το μεγαλύτερο και αρχαιότερο μνημείο της Κομοτηνής.

Το κεντρικό Ηρώο (Σπαθί)

Το Σπαθί βρίσκεται στο δημοτικό πάρκο, στο κέντρο της Κομοτηνής. Εκεί θα δείτε μια ογκώδη στήλη ύψους 14μ., με τεράστιο μεταλλικό ομοίωμα ξίφους, τοποθετημένου κατακόρυφα.

Αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής

Στο μουσείο υπάρχουν εκθέματα από την ευρύτερη περιοχή της Θράκης από την Νεολιθική μέχρι τη Βυζαντινή περίοδο. Εντυπωσιακό έκθεμα αποτελεί η χρυσή προτομή του Ρωμαίου Αυτοκράτορα Σεπτιμίου Σεβήρου (193-211 μ.Χ.).

Ναός Κοιμήσεως της Παναγίας

Ο Ναός Κοιμήσεως της Παναγίας χρονολογείται από το 1800 και πιθανολογείται ότι έχει χτιστεί στα θεμέλια μεταβυζαντινού ναού, τα οποία χρονολογούνται από το 1548. Ο παλιός ναός βρισκόταν μέσα στα βυζαντινό κάστρο των Κουμουτζηνών.

Κοντινές εκδρομές από την Κομοτηνή

Το δάσος της Νυμφαίας

Ένας πνεύμονας πρασίνου για την πόλη της Κομοτηνής είναι το δάσος της Νυμφαίας σε απόσταση τεσσάρων χιλιομέτρων από την πόλη. Πλακόστρωτα αλλά και χωμάτινα μονοπάτια υπάρχουν σε όλο το δάσος.

Λίμνη Βιστωνίδα

Απέχοντας μόλις 25 χιλιόμετρα από την πόλη της Ξάνθης (νοτιο-ανατολικά), 23 χιλιόμετρα από την πόλη της Κομοτηνής (νοτιο-δυτικά) και 225 χιλιόμετρα από την Θεσσαλονίκη (ανατολικά), σίγουρα αξίζει μια στάση σε αυτό το στολίδι άγριας και φυσικής ομορφιάς.

Πού θα φάμε;  Οι top 3 προτάσεις για φαγητό στην Κομοτηνή

Καψούλι

Το Καψούλι είναι ένα μαγαζί που έχει ότι ψάχνει κανείς από το φαγητό σε μια πόλη. Άψογη εξυπηρέτηση, πολύ όμορφο περιβάλλον, φαγητό υπέροχο που καλύπτει κάθε γούστο και τρομερές τιμές.

Στη Λαδόκολα

Στη Λαδόκολα βρήκαμε ζουμερό και καλοψημένο σουβλάκι, μεγάλη ποικιλία σε τηγανιές και διάφορα ψητά.

Trust

Η Κομοτηνή προσφέρει αρκετές επιλογές για πίτσα, ωστόσο μία από τις καλύτερες είναι αυτή του Trust. Ίσως έκλεψε την παράσταση η επίσης τρομερή σαλάτα Caesar η οποία είναι μια από τις καλύτερες που έχετε δοκιμάσει! Οι πίτσες είναι ανάλαφρες και πεντανόστιμες.

Πηγή+Photos: Diakopes.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό