Κομοτηνή: Παρουσίαση του βιβλίου “Κομοτηνή στο πιάτο”  στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

Κομοτηνή: Παρουσίαση του βιβλίου “Κομοτηνή στο πιάτο” στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής, στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιούνται με την ΚΟΙΝΣΕΠ «Κομοτηνή Εν Δράσει» και η Κάπα Εκδοτική θα πραγματοποιήσουν την παρουσίαση του βιβλίου των Θεανώ Πασχάλη και Ζαφείριου Τσάκου «Κομοτηνή στο πιάτο».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 31 Μαΐου  και ώρα 19:00 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής. Για το βιβλίο θα μιλήσει η κ. Βασιλική Κράββα, Αν. Καθηγήτρια Κοινωνικής Ανθρωπολογίας στο Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας ΔΠΘ Λίγα λόγια για το βιβλίο

Σας προσκαλούμε σε γεύμα στο δικό μας τραπέζι στη δική μας πόλη, την Κομοτηνή. Εδώ που γεύσεις, αναμνήσεις, μυρωδιές και εικόνες συνθέτουν ένα ωραίο τοπίο. Ελάτε να περπατήσουμε μαζί στους δρόμους και τα σοκάκια της! Ελάτε να μπούμε στις κουζίνες των ανθρώπων του τόπου μας! Καλώς ορίσατε! Η γαστρονομική παράδοση ενός τόπου αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά πολιτισμικά στοιχεία του.

Με οδηγό την παραπάνω παραδοχή η Θεανώ Πασχάλη και ο Ζαφείριος Τσάκος, δύο άνθρωποι που ασχολούνται αρκετά χρόνια με τον πολιτισμό στην Κομοτηνή, συγκέντρωσαν και κατέγραψαν 174 αυθεντικές συνταγές που καλύπτουν το μεγάλο γαστρονομικό μωσαϊκό της περιοχής, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί

τα τελευταία εκατό χρόνια, από τις πολιτισμικές ζυμώσεις και επιρροές που δέχτηκε. Έπειτα από συναντήσεις και συνεστιάσεις με πολιτισμικούς φορείς και εκπροσώπους πολλών πληθυσμιακών ομάδων που ζούνε και δραστηριοποιούνται στην πόλη της Κομοτηνής, συνέγραψαν την Κομοτηνή στο πιάτο, μια προσπάθεια που πηγάζει από ένα αίσθημα προστασίας, υπεράσπισης και ανάδειξης της γαστρονομικής παράδοσης της πόλης, από ένα αίσθημα τιμής προς τους προγόνους και από τη διάθεση να μάθουν οι νέες γενιές τις παλιές επισιτιστικές συμπεριφορές και συνήθειες του τόπου τους.

Info

Για οποιαδήποτε πληροφορία, επικοινωνήστε με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής

Τηλ. επικοινωνίας: 2531022589

Mail: [email protected]

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό