Κομοτηνή: Παρουσίαση του βιβλίου “Πού είσαι ρε;” της Ταρασίας Γεωργιάδου στο Δημοκρίτειο Βιβλιοπωλείο

Κομοτηνή: Παρουσίαση του βιβλίου “Πού είσαι ρε;” της Ταρασίας Γεωργιάδου στο Δημοκρίτειο Βιβλιοπωλείο

Το Δημοκρίτειο Βιβλιοχαρτοπωλείο, οι Εκδόσεις Πηγή και η συγγραφέας Ταρασία Γεωργιάδου σάς προσκαλούν στην παρουσία του νέου της βιβλίου με τίτλου «Πού είσαι ρε;» την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου και ώρα 18:30 στο Δημοκρίτειο Βιβλιοχαρτοπωλείο (Δημοκρίτου 7Α). Για το βιβλίο θα μιλήσει, εκτός της συγγραφέα, η Φωτεινή Ναούμ (συγγραφέας & συντονίστρια Ομάδων Δημιουργικής Γραφής). Χορηγός επικοινωνίας «ο Χρόνος».

Λίγα λόγια για το βιβλίο
«Αποφάσισα να γράψω ένα βιβλίο με την ιστορία μας», του είπε ένα καλοκαιρινό βράδυ ενώ βρισκόταν στο σπίτι του, στο νησί. «Θα γράψεις για μένα;». «Ναι, θα γράψω για σένα. Θα γράψω για εμάς». Εκείνη, έγραψε για τη δική τους ιστορία αγάπης με φόντο το νησί των Παξών, αφιερωμένη σε Εκείνον. Γνωρίστηκαν μέσω των σόσιαλ κι από εκείνη τη στιγμή έγιναν αχώριστοι. Εραστές, φίλοι, ζευγάρι, σύντροφοι. Η δύναμη της αγάπης τους εκμηδένισε κάθε απόσταση. Κάπου ανάμεσα σε Παξούς, Αθήνα, Καβάλα και Λονδίνο αποχαιρετούσαν ο ένας τον άλλον, μέχρι την επόμενη φορά που θα σμίγανε. Η λαχτάρα για επικοινωνία ξεκινούσε πάντα με την ίδια φράση: «Πού είσαι, ρε;». Μια φράση που έφερε τη δική τους μοναδική σφραγίδα. Προσωπικοί δαίμονες, σκοτάδια του μυαλού, πάθη κι ένας έρωτας που τελικά τη πόνεσε. Εκείνος έφυγε, Εκείνη πάλεψε και κατάφερε να μαζέψει τα κομμάτια της ψυχής της. Επιστρέφει στους Παξούς, εκεί που τον πρωτογνώρισε, για να ζήσει συντροφιά με τις αναμνήσεις ενός έρωτα που μόνο αυτό το νησί ξέρει να γεννά. Σήμερα, έναν χρόνο μετά θα γιορτάσει τα γενέθλιά της παρέα με όλα τα αγαπημένα της πρόσωπα. Για το καθένα από αυτά όμως, η τύχη επιφυλάσσει μια έκπληξη. Γιατί τίποτα δεν είναι τυχαίο τελικά. Η ζωή μας κάνει κύκλους και η ιστορία επαναλαμβάνεται.

Μια ιστορία που το πάθος συνυφαίνεται με τον πόνο και η αγάπη χορεύει με τη λαχτάρα. Μπορεί το πεπρωμένο να ενώσει στο τέλος δυο ανθρώπους ή ο έρωτας είναι καταδικασμένος να ζει στις αναμνήσεις τους; (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Ταρασία Γεωργιάδου γεννήθηκε το 1971 στο Ελαιοχώρι Καβάλας όπου ζει µέχρι και σήµερα. Έχει εργαστεί στον Δηµόσιο και Ιδιωτικό τοµέα. Δραστηριοποιήθηκε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχοντας για αρκετά χρόνια την επιµέλεια έκδοσης δηµοτικής εφηµερίδας. Από το 2011 αρθρογραφεί σε γνωστά διαδικτυακά portal. Τη µαγεύει το νυχτερινό ραδιόφωνο κι έχει αναλάβει ως ραδιοφωνική παραγωγός µεταµεσονύχτιες εκποµπές µε τις νότες να εµπνέουν τις λέξεις της. Η συγγραφή στη ζωή της ξεκίνησε τον Σεπτέµβριο του 2020, µε την αυτοέκδοση µιας σειράς κειµένων µε τον τίτλο «Μια κόκκινη βαλίτσα». Το όνειρο της είναι ένα σπίτι µε θέα στο Ιόνιο κι ένα γραφικό µπαλκόνι όπου θα συνεχίζει να γράφει τα µυθιστορήµατά της. Αγαπηµένη της λέξη «οι θύµησες». Αγαπηµένο της απόφθεγµα η φράση του Βενιαµίν Φραγκλίνου: «Είτε γράψε κάτι που αξίζει να διαβαστεί, είτε κάνε κάτι που αξίζει να γραφτεί».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό