Κομοτηνή: Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλεί η  ΕΝΙΔΥΚ για το νέο νομοσχέδιο στα εργασιακά

Κομοτηνή: Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλεί η ΕΝΙΔΥΚ για το νέο νομοσχέδιο στα εργασιακά

Η Ανακοίνωση -κάλεσμα της ΕΝΙΔΥΚ  (Ένωση ΙΔιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής) για τη συγέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη μας την Πέμπτης 21/9 στις 11:00 το πρωί στην κεντρική πλατεία Ειρήνης:

«Την ώρα που στην Ροδόπη,τον Έβρο καισε άλλες περιοχές της χωράς μετράμε ακόμα τις καταστροφές από τις μεγάλες πυρκαγιές και στη Θεσσαλία μετράμε ακόμα νεκρούς και χωριά θαμμένα στη λάσπη.Την ώρα που ο χειμώνας είναι μπροστά μας και νιώθουμε ανοχύρωτοι μπροστά σε πλημμύρες και σε άλλες καταστροφές.

Την ώρα που η φτώχεια και η ακρίβεια μας θερίζει η κυβέρνηση φέρνει για ψήφιση στη Βουλή το νέο αντεργατικό έκτρωμα που καταργεί το πενθήμερο και το 8ώρο! Μπροστά στη λαχτάρα της να υλοποιήσει γρήγορα το αντιλαϊκό της έργο για να αυξηθούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, δεν υπολογίζει ούτε τις ανθρώπινες ζωές, ούτε τον πόνο και τη δυστυχία που έχει πνίξει τη χώρας μας.

Το νέο τερατούργημα – νομοσχέδιο νομιμοποιεί τις 13 ώρες δουλειά την ήμερα – 78 ώρες την εβδομάδα, τις συμβάσεις μηδενικών όρων, τις συμβάσεις “κατά παραγγελία”, την 6ήμερη εργασία.  Απογειώνει την ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις και νομοθετεί όρους σύγχρονης σκλαβιάς.Είναι εξοργιστικό να μας παρουσιάζει η κυβέρνηση ως δικαίωμα και επιλογή μας τις 13 ώρες δουλειάς την ήμερα σε περισσότερους από ένα εργοδότη.

Ποιος ευθύνεται που ένας εργαζόμενος σήμερα δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα με έναν μισθό και χρειάζεται να δουλεύει από το πρωί μέχρι το βράδυ; Είναι προκλητικό να μας λέει η κυβέρνηση ότι η δουλειά όποτε, όπως και όσο θέλει η εργοδοσία είναι πραγματικότητα και με το νομοσχέδιο την νομιμοποιεί για να “προστατεύσει” τους εργαζόμενους και να πατάξει την μαύρη και ανασφάλιστη εργασία.

Η εργοδοτική ασυδοσία που βιώνουμε καθημερινά,συνεχώς δυναμώνει από τους δεκάδες αντεργατικούς νόμους και της σημερινής κυβέρνησης και όλων των προηγούμενων. Και επειδή ο μεσαίωνας που θέλουν να επιβάλουν απαιτεί και  σιγή νεκροταφείου,  το νομοσχέδιο ποινικοποιεί παραπέρα την απεργία και τη συνδικαλιστική δράση, με επιβολή  προστίμων και ποινή φυλάκισης σε όσους εργαζόμενους περιφρουρούν το δικαίωμά τους στην απεργία, αντιμετωπίζοντάς τους ως εγκληματίες και προσάπτοντάς τους άσκηση “ψυχολογικής πίεσης”σε περίπτωση που εμποδίσουν τους απεργοσπάστες να εισέλθουν στο χώρο δουλειάς».

«Είναι πολύ γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα περάσει το νέο τους έγκλημα. Οι εργαζόμενοι με τα σωματεία τους και όλο το λαό δεν πρόκειται να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια, όπως αποδείξαμεαπό την πρώτη στιγμή των πυρκαγιών στα μέτωπα της  φωτιάς.  Μαζί με το δυνάμωμα της αλληλεγγύης στους πληγέντες από τις φωτιές και τις πλημμύρες, οργανώνουμε την αντίσταση μας»

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό